Oefeningen

13 Heilige Nachten

FB IMG 1427796682172 SmallOp 21 december staat de zon op zijn laagste punt en beleven we de kortste dag en de langste nacht van het jaar. De natuur heeft haar energie helemaal in zichzelf teruggetrokken. Drie dagen blijft de zon op dit laagste punt staan, om vanaf 24 december weer te klimmen waardoor de dagen lengen. Dit is het beginpunt van de 13 Heilige Nachten. Deze overgangstijd is magisch en heeft invloed op de rest van het jaar. We zijn in deze dagen meer verbonden met de kosmos. Ieder van de dertien nachten brengt een boodschap mee (in een droom, beeld, gevoel, gedachte) die van toepassing is op elk van de twaalf maanden die voor ons liggen. De laatste Heilige Nacht biedt ons het leerthema voor het komende jaar aan.

Tips voor deze heilige tijd:

Maak een plekje waar je dagelijks kan mediteren voor je gaat slapen. Je kan op deze plek een kaars plaatsen of andere waardevolle symbolen.
Leg een schriftje naast je bed en eventueel een zaklamp om de ander en jezelf niet (al te) wakker te maken. Schrijf zoveel mogelijk op van je dromen zodra je wakker bent. Doe dat in de tegenwoordige tijd vanuit de ik. Je kan achteraf je droom een titel geven.
Niet alleen je dromen, maar alle informatie die je krijgt, zowel ’s nachts als overdag, is van belang. Een lied, film, of iets anders dat van belang lijkt, schrijf het op. Net als een gevoel, emotie waar je mee loopt gedurende de dag. Het is hierbij belangrijk om deze informatie niet te interpreteren. De ware betekenis zal zich namelijk pas later, gedurende het jaar manifesteren.
De Heilige Nachten beginnen op de nacht van 24 op 25 december. Het is handig dat ook zo op te schrijven: 25 december: dag 1, januari 26 december: dag 2, februari, et cetera. Op dag dertien ontvang je informatie over je leerthema. Hierover volgende maand meer. Wil je het hele jaar door inspirerende opdrachten, dan verwijs ik je graag door naar mijn boek. Het boek, Liefdevolle Omhulling,  volgt het ritme van de 13 Heilige Nachten het hele jaar rond, aan de hand van mijn persoonlijke verhaal en is geschikt voor iedereen die vanuit zijn/haar bron van EigenWijsheid wil leven.

 Blog Hulp bij overgewicht

Blog
Hulp bij overgewicht

Inspirerende teksten om je van binnenuit in beweging te krijgen en te houden. Met volop tips om je essentie daadwerkelijk te leven.

Deze blog is een plezierige aanvulling op mijn boek. 

BEKIJK BLOG

 Boek  Liefdevolle omhulling

Boek
Liefdevolle omhulling

Liefdevolle omhulling slaat een brug tussen de reguliere en de holistische gezondheidszorg.

En laat zien dat afvallen slechts een middel is om een hoger doel te bereiken.

BESTEL BOEK

Oefeningen Thuis aan de slag

Oefeningen
Thuis aan de slag

Elke maand vind je hier een nieuwe oefening. Ze helpen je om jouw hartsverlangen werkelijk te leven.

Laat je verrassen door het effect van de visualisaties, schrijfoefeningen of creatieve opdrachten.

Oefeningen om zelf te doen

BegeleidingBij overgewicht

Begeleiding
Bij overgewicht

In een individueel traject leer je jouw hartsverlangen vorm te geven.

De benadering is holistisch. Je leert je valkuilen herkennen, alsmede je talent en kwaliteiten in te zetten om trouw te zijn aan wie jij wezenlijk bent.

MEER INFORMATIE

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 

facebook 3 322 linkedin 3 32twitter 3 32

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring