Oefeningen

Verzamel dierbare momenten

20210111 082454 MiddelDe afgelopen tijd realiseer ik me keer op keer dat ik een keus heb. RIcht ik met op de schaduwkanten of keer ik me naar het licht. De nu volgende oefening helpt me om mijn zegeningen te tellen. Door voor het slapen gaan één moment te kiezen waar ik dankbaar voor ben. Dat kunnen grote dingen zijn, maar ook kleine geniet momentjes.. De afgelopen jaren heb ik het groter aangepakt. Door een lege pot in de keuken te zetten en die gedurende het jaar te vullen met briefjes van geluksmomenten. Het kan helpen een aantekening in je agenda te maken en wekelijks even de week door te nemen en je hoogte punt op te schrijven. Kies vervolgens een moment van het jaar waar jij het jaar 2021 herdenkt. Dat kan Kerstavond zijn of oudjaardag, maar ook eerder bij het begin van de Advent, of tijdens het oogsten van je leerthema. Zet ook die datum in je agenda. Dat is het moment om al die briefjes te openen en de zegeningen van het jaar te tellen. Je zult verrast zijn van de rijkdom ervan.

13 Heilige Nachten

FB IMG 1427796682172 SmallOp 21 december staat de zon op zijn laagste punt en beleven we de kortste dag en de langste nacht van het jaar. De natuur heeft haar energie helemaal in zichzelf teruggetrokken. Drie dagen blijft de zon op dit laagste punt staan, om vanaf 24 december weer te klimmen waardoor de dagen lengen. Dit is het beginpunt van de 13 Heilige Nachten. Deze overgangstijd is magisch en heeft invloed op de rest van het jaar. We zijn in deze dagen meer verbonden met de kosmos. Ieder van de dertien nachten brengt een boodschap mee (in een droom, beeld, gevoel, gedachte) die van toepassing is op elk van de twaalf maanden die voor ons liggen. De laatste Heilige Nacht biedt ons het leerthema voor het komende jaar aan.

Tips voor deze heilige tijd:

Maak een plekje waar je dagelijks kan mediteren voor je gaat slapen. Je kan op deze plek een kaars plaatsen of andere waardevolle symbolen.
Leg een schriftje naast je bed en eventueel een zaklamp om de ander en jezelf niet (al te) wakker te maken. Schrijf zoveel mogelijk op van je dromen zodra je wakker bent. Doe dat in de tegenwoordige tijd vanuit de ik. Je kan achteraf je droom een titel geven.
Niet alleen je dromen, maar alle informatie die je krijgt, zowel ’s nachts als overdag, is van belang. Een lied, film, of iets anders dat van belang lijkt, schrijf het op. Net als een gevoel, emotie waar je mee loopt gedurende de dag. Het is hierbij belangrijk om deze informatie niet te interpreteren. De ware betekenis zal zich namelijk pas later, gedurende het jaar manifesteren.
De Heilige Nachten beginnen op de nacht van 24 op 25 december. Het is handig dat ook zo op te schrijven: 25 december: dag 1, januari 26 december: dag 2, februari, et cetera. Op dag dertien ontvang je informatie over je leerthema. Hierover volgende maand meer. Wil je het hele jaar door inspirerende opdrachten, dan verwijs ik je graag door naar mijn boek. Het boek, Liefdevolle Omhulling,  volgt het ritme van de 13 Heilige Nachten het hele jaar rond, aan de hand van mijn persoonlijke verhaal en is geschikt voor iedereen die vanuit zijn/haar bron van EigenWijsheid wil leven.

Grondingsoefening

grondingAanwezigheid in je lichaam is een belangrijke voorwaarde als je met energie werkt. Dit wordt ook wel geaard of gegrond zijn genoemd. Mocht je het zelf lastig vinden om te aarden, kun je deze grondingsoefening beluisteren alvorens de andere opdrachten uit te voeren.

Het is bovendien fijn om halverwege de dag een wekkertje te zetten om vervolgens een moment stil te vallen om te onderzoeken of je gegrond bent. Mocht dat niet het geval zijn, kun je opnieuw deze oefening doen. Je zult merken, dat het steeds gemakkelijker wordt, aanwezig te blijven

Welkom bij deze grondingsmeditatie. Dit geluidsfragment hoort bij een oefening uit mijn boek "Liefdevolle omhulling".

Mocht je problemen hebben met het beluisteren van dit fragment, dan hoor ik dit graag van je.

Note: dit geluidsfragment wordt niet ondersteund in Internet Explorer 8 en eerdere versies.

Talent, jouw bijdrage aan het grote geheel

We zijboeddha bronn hier op aarde met een bepaald doel. Niet zo zeer voor ons zelf als wel voor de ander, dienend aan het grote geheel. Ons talent is uniek en ondescheid ons van alle anderen. We zetten ons talent in zonder dat we er erg in hebben. Daarbij maken we gebruik van onze bron van EigenWijsheid. Bij deze geleide meditatie, ontdek je jouw talent. Jij wordt je jouw bron van EigenWijsheid bewust zodat je deze gericht in kan zetten in het dagelijks leven. In mijn boek ga ik verder op de werking van je talent in, bovendien geef ik een dagworkshop om de werking van je talent verder te onderzoeken.

Mocht je problemen hebben met het beluisteren van dit fragment, dan hoor ik dit graag van je.

Note: dit geluidsfragment wordt niet ondersteund in Internet Explorer 8 en eerdere versies.

Meer artikelen...

  • 1
  • 2
 Blog Hulp bij overgewicht

Blog
Hulp bij overgewicht

Inspirerende teksten om je van binnenuit in beweging te krijgen en te houden. Met volop tips om je essentie daadwerkelijk te leven.

Deze blog is een plezierige aanvulling op mijn boek. 

BEKIJK BLOG

 Boek  Liefdevolle omhulling

Boek
Liefdevolle omhulling

Liefdevolle omhulling slaat een brug tussen de reguliere en de holistische gezondheidszorg.

En laat zien dat afvallen slechts een middel is om een hoger doel te bereiken.

BESTEL BOEK

Oefeningen Thuis aan de slag

Oefeningen
Thuis aan de slag

Elke maand vind je hier een nieuwe oefening. Ze helpen je om jouw hartsverlangen werkelijk te leven.

Laat je verrassen door het effect van de visualisaties, schrijfoefeningen of creatieve opdrachten.

Oefeningen om zelf te doen

BegeleidingBij overgewicht

Begeleiding
Bij overgewicht

In een individueel traject leer je jouw hartsverlangen vorm te geven.

De benadering is holistisch. Je leert je valkuilen herkennen, alsmede je talent en kwaliteiten in te zetten om trouw te zijn aan wie jij wezenlijk bent.

MEER INFORMATIE

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 

facebook 3 322 linkedin 3 32twitter 3 32

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring