• Liefdevolle omhulling

Het boek met de titel "Liefdevolle omhulling" is een uitnodiging om je eigen pad te lopen. Het is een inspiratiebron voor mensen die een Gastric Bypass operatie hebben/willen ondergaan. In het boek wordt niet alleen de medisch-psychologische kant belicht, maar vooral ook de diepere laag op zijns niveau. Een pad van transformatie, bevrijding en trouw zijn aan jezelf. Door deze dimensie is het boek een herkenning voor iedereen die het pad van bewust zijn loopt en is de maagverkleining mijn persoonlijke middel om trouw te zijn aan mijn eigen weg. Het boek bestaat uit twee delen. Naast het verhaal, is er een werkboek waarin alle methodes en oefeningen die ik op mezelf heb toegepast zijn beschreven.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 

Een voorproefje uit het boek:

19 mei 2017 16.30 uur

Ze lopen een beetje achter op schema maar na enige tijd ben ik aan de beurt. De verpleegkundige vraagt of ik een tabletje wil tegen de stress. Verbaasd kijk ik haar aan, nee hoor liever niet. De paracetamol mag ik niet weigeren en die slik ik met een klein slokje water (heerlijk! ik ben al vanaf 11.00 nuchter) door. Dan mag ik zo’n charmant blauw ok hemd aan en de steunkousen. Ik lig er super gezellig bij. Mijn koffer gaat in een speciale bak die op slot gaat, ik zal die op mijn kamer weer aantreffen. Jan Maarten en ik lachen om mijn outfit en hij maakt nog wat laatste foto’s van mij.

IMG 20170529 WA0000 Small

Ik ben meer opgewonden dat het eindelijk zover is, dan gespannen. Jan Maarten daarentegen wordt stiller en stiller. Dat snap ik heel goed. Voor hem breekt zo direct het wachten aan, waarin hij totaal geen invloed heeft op mijn welzijn, anders dan te bidden.

Als ze me komen ophalen, mag hij mee tot de klapdeuren van de ok. Liefdevol en vol vertrouwen kijk ik hem aan. Nog een laatse kus en dan word ik verder gereden. Ze vertellen hem dat de chirurg hem zal bellen zodra de operatie, die zo’n 40-50 minuten zal duren achter de rug is, en hij een tweede telefoontje krijgt als ik op zaal ben. Daar mag hij weer bij me zijn.

De assistent anesthesioloog kijkt me hoofdschuddend en glimlachend aan, als hij mij met bed overneemt van de verpleegkundige. Nog nooit heeft hij iemand zo stralend de afdeling op gereden. Opnieuw wordt er naar mijn naam, geboorte datum en reden van operatie gevraagd.

Ik krijg het infuus aangemeten alvorens ik de ok word binnen gereden. Daar ontmoet ik voor het eerst dokter Luijten. Een vriendelijk kijkende man, die het hele team om mijn bed vraagt te staan. De anesthesioloog blijkt een vrouw. Het operatie team bestaat uit 6 mensen, 3 mannen en 3 vrouwen. Ze geven me allen een hand en komen rond mijn bed staan. Wij gaan voor je zorgen. Wow dat geeft veel vertrouwen en met mijn laatste gedachte aan Jan Maarten ga ik onder zeil.

26 mei 2017

Terwijl mijn energie langzaam terugkeert, verbaas ik me over de kracht van mijn innerlijke helderheid waarmee ik de volgende ochtend wakker word. Ik neem een besluit om mijn lichaam trouw te blijven. En doe hardop een belofte aan mezelf:  Ik vertrouw op mijn lichaam, zij weet als geen ander wat goed voor mij is, ongeacht wat anderen daar over zeggen. De weerstand tegen de chemische troep zoals ik de pillen en eiwitpoeder noem is groot en ik besluit mijn lichaam om hulp te vragen. Wat kan ik gerust laten staan en wat wil het wel toelaten? Bij de eiwit poeder krijg ik een zeer heldere “nee”, terwijl de “ja” voor de vitamepillen net zo helder is.

Als ik mezelf installeer op de bank, krijg ik gezelschap van Nanna en haar kittens, die een nest maakt vlak aan mijn voeten. Ik geniet van al die pluizenbolletjes.

Ik verbaas me erover hoe snel de helderheid in mij aan het toenemen is. Al enige tijd ben ik me bewust hoe de vetlaag om mijn lichaam me beschermd heeft om niet te veel binnen te laten, om mijn gevoeligheid in behapbare hoeveelheden toe te laten. Ik ben me er heel goed van bewust, dat met het verdwijnen van deze bescherming ik op een andere manier met deze energie, helderheid, gevoeligheid om heb te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het aankan, en toch is het spannend. Ik had echter niet verwacht dat direct na de operatie ik zo helder en wetend zou zijn. Als gevolg van de operatie en het herstel word ik in een vertraging gedwongen.

De vertraging helpt me om zuiver te voelen én om mindfull te eten. Ik geniet in een traag tempo van ieder hapje dat er tot mij komt, waardoor ik ook in staat ben aan te voelen wat het voedsel met me doet.

 

 

 in 't zonnetje Liefdevolle omhulling

in 't zonnetje
Liefdevolle omhulling

In het voorjaar van 2019 komt mijn boek "Liefdevolle omhulling" uit. Een boek waarin...
 webwinkel De Verwenbron

webwinkel
De Verwenbron

De Verwenbron is een webwinkel op Facebook waar welldadige geschenken verkocht worden....
 jezelf zijn Retraite

jezelf zijn
Retraite

"Ik ben bij Margje en Jan Maarten terecht gekomen op een moment in mijn leven dat...

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 

facebook 3 322 linkedin 3 32twitter 3 32