• Wie zijn wij

Jan Maarten Fernig

In 2007 heb ik Margje aangemoedigd de ultieme gevolgtrekking te nemen van haar opvatting ‘geen talent voor ondergeschiktheid te hebben’. In diezelfde tijd heb ik zelf ook de sprong van werknemer- naar ondernemerschap gewaagd, en dus draait ons huishouden vanaf toen op zelfstandig ondernemerschap. Margje begon met haar coaching-praktijk, ik verhuurde mijn inzet als ICT analist aan grote bedrijven. Zo zijn we ieder voor zich het pad van ZZP ingeslagen. Want niet alleen willen we geen ‘baas’, we willen ook geen ’ondergeschikten’.

070525

Omdat in ‘mijn’ markt 2009 - 2010 flink de klad kwam te zitten, nam ik de ruimte om mijn interesses op andere gebieden te verdiepen, zoals zonne-energie en kleinschaligheid. Twee gebieden die, gegeven moderne technologie, uitermate goed combineren, en welke combinatie bijzondere kansen biedt. Daarnaast stak ik aandacht in het beschikbaar maken van mijn zelf ontworpen hulpmiddel ‘financiële administratie’ aan derden. Margje werd daarin mijn eerste afnemer, en, veel belangrijker, mijn eerste ambassadeur. Op moment van schrijven ondersteun ik inmiddels 10 andere ZZP ‘ers.

Natuurlijk deelden we met elkaar altijd al naast onze successen en tegenslagen, ook onze expertises. En zo groeiden wij langzaam maar zeker met onze zakelijke activiteiten naar elkaar toe. Op mijn beurt ben ik in 2012 mee gaan werken aan een van de activiteiten van Margje, de ‘kloosterdagen’. Een mooi project waarmee ik al mijn eigen ervaringen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en welbevinden kan inzetten, in kombinatie met mijn ervaringen in het begeleiden van andere mensen.

Dat laatste is ooit begonnen als oudste broer van twee net jongere broertjes. Daarna bijles (vooral exacte vakken) aan klas- en jaargenoten, scholieren en studenten, en het leiden van muziekworkshops voor groepen volwassenen. En nu, in samenwerking met De Welldaad, volgt voor mij een zo volledig mogelijke integratie met alle aandachtsgebieden en vaardigheden rond dat wat mij zo lang ik mij kan heugen het meest bezighoudt: het menselijk bestaan op deze aarde.

Jan Maarten Fernig

 BOEK Liefdevolle omhulling

BOEK
Liefdevolle omhulling

 Hoe een maagverkleining mij hielp vol passie door het leven te dansen.
 WEBWINKEL De Verwenbron

WEBWINKEL
De Verwenbron

Edelstenen sieraden en geschenken met een vleugje magie van Margje, puur genieten...
RETRAITE  Tot rust komen

RETRAITE
Tot rust komen

We helpen je graag bij het samenstellen van jouw programma voor een bijzondere tijd...

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 

facebook 3 322 linkedin 3 32twitter 3 32

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring