• Wie zijn wij

De Welldaad, klooster io verenigt de rust van een klooster met de warmte en levendigheid van een herberg. Een plaats waar ieder welkom is om te ontspannen en in de luwte tot zichzelf te komen. Waar zorgen losgelaten kunnen worden en vitaliteit groeit.

Vanuit een geïntegreerde visie worden gasten in hun grootsheid gezien. De mentale, fysieke, emotionele en spirituele lagen komen allen aan bod en worden in balans gebracht. Dit herijken van jezelf vraagt stilvallen, je durven verlaten op het niet weten (of het niet weten hoe te verdragen) en luisteren naar wat er is. Je ervaart wat je natuurlijke ritme is. Dit stilvallen brengt nieuwe inspiratie en de (her)ontdekking van jouw kracht om je leven op jouw eigen wijze vorm te geven.

De io, achter klooster staat niet alleen voor "in oprichting" maar ook voor "in ontwikkeling". Het geeft de ruimte tot groei, tot spelen, tot leren en tot ontdekken.

Wij geloven dat ieder mens kan leven vanuit eigen kracht. Dat op deze wijze leven een weldaad is voor de mens en de wereld om hem heen. Het klimaat en de programma's van de Welldaad versterken de gast in vertrouwen in hun eigen kracht en versterken hun natuurlijke ritme.

Het kan zijn dat je tijd en ruimte wilt maken voor een pitstop. Dat je het gevoel hebt jezelf voorbij te rennen in een vaak hectisch en veeleisend leven. Of dat je vastloopt in je werk of relaties. Een kloosterdag om te reflecteren op een belangrijke beslissing. Een retraite om stil te staan op een kruispunt in je leven en je eigen weg te bepalen. Een verblijf om op te laden na een intensieve periode in je leven, bijvoorbeeld bij een scheiding of als je een groot verlies een plek wil geven. Een langer traject bij een burn out, om te herstellen en een nieuwe koers in werk en leven in te zetten.

Een verblijf is altijd afgestemd op de specifieke behoefte van een gast, en kan varieren in duur en intensiteit. Naast individueel aanbod is er de mogelijkheid deel te nemen aan programma's die inzicht en eigenheid ondersteunen. Een voorbeeld is Leven met een leervraag, een Coach Intensive, een Talentworkshop.

De Welldaad werkt voor individuele gasten, bedrijven en organisaties

In 2007 heb ik Margje aangemoedigd de ultieme gevolgtrekking te nemen van haar opvatting ‘geen talent voor ondergeschiktheid te hebben’. In diezelfde tijd heb ik zelf ook de sprong van werknemer- naar ondernemerschap gewaagd, en dus draait ons huishouden vanaf toen op zelfstandig ondernemerschap. Margje begon met haar coaching-praktijk, ik verhuurde mijn inzet als ICT analist aan grote bedrijven. Zo zijn we ieder voor zich het pad van ZZP ingeslagen. Want niet alleen willen we geen ‘baas’, we willen ook geen ’ondergeschikten’.

070525

Omdat in ‘mijn’ markt 2009 - 2010 flink de klad kwam te zitten, nam ik de ruimte om mijn interesses op andere gebieden te verdiepen, zoals zonne-energie en kleinschaligheid. Twee gebieden die, gegeven moderne technologie, uitermate goed combineren, en welke combinatie bijzondere kansen biedt. Daarnaast stak ik aandacht in het beschikbaar maken van mijn zelf ontworpen hulpmiddel ‘financiële administratie’ aan derden. Margje werd daarin mijn eerste afnemer, en, veel belangrijker, mijn eerste ambassadeur. Op moment van schrijven ondersteun ik inmiddels 10 andere ZZP ‘ers.

Natuurlijk deelden we met elkaar altijd al naast onze successen en tegenslagen, ook onze expertises. En zo groeiden wij langzaam maar zeker met onze zakelijke activiteiten naar elkaar toe. Op mijn beurt ben ik in 2012 mee gaan werken aan een van de activiteiten van Margje, de ‘kloosterdagen’. Een mooi project waarmee ik al mijn eigen ervaringen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en welbevinden kan inzetten, in kombinatie met mijn ervaringen in het begeleiden van andere mensen.

Dat laatste is ooit begonnen als oudste broer van twee net jongere broertjes. Daarna bijles (vooral exacte vakken) aan klas- en jaargenoten, scholieren en studenten, en het leiden van muziekworkshops voor groepen volwassenen. En nu, in samenwerking met De Welldaad, volgt voor mij een zo volledig mogelijke integratie met alle aandachtsgebieden en vaardigheden rond dat wat mij zo lang ik mij kan heugen het meest bezighoudt: het menselijk bestaan op deze aarde.

Jan Maarten Fernig

Mijn kracht ligt in het anderen terug te brengen naar hun wezenlijke pad. Ik spreek mensen aan op hun oorspronkelijke bron. Ik bied mensen een veilige Margjeomgeving waarin de ander kan groeien om na enige tijd, terug in zijn/haar innerlijke kracht, zelfstandig verder te gaan. Wezenlijk contact maken is voor mij het vertrekpunt van iedere relatie. Margje: “Ieder mens heeft eigen wijsheid, om dat bij de ander bewust te maken zodat hij/zij vandaar uit zijn eigen pad kan bewandelen, is het mooiste wat er is! ”

 

Ik (1967) studeerde orthopedagogiek in Leiden. Vervolgens ben ik 12 jaar als manager actief geweest in zowel profit als non profit organisaties. Veranderingsprocessen hebben als een rode draad door mijn carrière gelopen.

Vanaf 2003 heb ik mij op het spirituele vlak ontwikkeld onder andere door de reading opleiding bij het CICO te Utrecht. Daarnaast ben ik opgeleid tot professioneel veranderdeskundige aan de Pulsar Academie,  tot organisatie/familie opsteller via Buro Iksa.

 

 

 

 

 

 BOEK Liefdevolle omhulling

BOEK
Liefdevolle omhulling

In het voorjaar van 2019 komt mijn boek "Liefdevolle omhulling" uit. Een boek waarin...
 WEBWINKEL De Verwenbron

WEBWINKEL
De Verwenbron

De Verwenbron is een webwinkel op Facebook waar welldadige geschenken verkocht worden....
RETRAITE  jezelf zijn

RETRAITE
jezelf zijn

"Ik ben bij Margje en Jan Maarten terecht gekomen op een moment in mijn leven dat...

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 

facebook 3 322 linkedin 3 32twitter 3 32

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring