De Welldaad, klooster io
Samen met mijn man Jan Maarten Fernig, verschillende katten en kippen wonen we in het prachtige buitengebied van de Bommelerwaard. We leven zo duurzaam mogelijk, gebruiken door onze zonnepanelen opgewekte elektriciteit, rijden in elektrische auto’s en fietsen, stoken op rest hout of wilgenhout uit de tuin, en eten van wat de tuin ons nog meer te bieden heeft.
Onze plek hebben we De Welldaad, klooster io genoemd, waar rust, regelmaat en ruimte belangrijke factoren zijn. Hoe vind je je balans en hoe kun je die onderhouden? De Welldaad, klooster io is een plek waar je wordt uitgenodigd jezelf te ZIJN. IO staat niet alleen voor "in oprichting" maar ook voor "in ontwikkeling". Het geeft de ruimte tot groei, tot spelen, tot leren en tot ontdekken.
Door het buitenleven zijn we steeds beter in staat te leven en werken met het ritme van de natuur. ’s Winters naar binnen gericht en wonen we zelfs een gedeelte van de tijd in ons appartement in Egypte, in het voorjaar en najaar zaaien en oogsten we onze ideëen en in de zomer staan we in volle bloei. Ik leef dan een gedeelte van de tijd vanuit mijn gepimpte camper, the Lady, en doe verschillende spirituele festivals aan met de Verwenbron. Met als hoogte punt van de zomer het Lorelei vrouwenfestival, waar ik in het kernteam de verantwoordelijkheid over visie en inspiratie heb gekregen.
Als we thuis zijn nodigen we anderen uit mee te genieten van onze heerlijke plek, naast een coachgeprek of workshop is er ook de mogelijkeid voor een retraite in de Pipowagen achter in de tuin.
Het kan zijn dat je tijd en ruimte wilt maken voor een pitstop. Dat je het gevoel hebt jezelf voorbij te rennen in een vaak hectisch en veeleisend leven. Of dat je vastloopt in je werk of relaties. Een kloosterdag om te reflecteren op een belangrijke beslissing. Een retraite om stil te staan op een kruispunt in je leven en je eigen weg te bepalen. Een verblijf om op te laden na een intensieve periode in je leven, bijvoorbeeld bij een scheiding of als je een groot verlies een plek wil geven. Een langer traject bij een burn out, om te herstellen en een nieuwe koers in werk en leven in te zetten.