• Wie zijn wij

De Welldaad, klooster io

Samen met mijn man Jan Maarten Fernig, verschillende katten en kippen wonen we in het prachtige buitengebied van de Bommelerwaard. We leven zo duurzaam mogelijk, gebruiken door onze zonnepanelen opgewekte elektriciteit, rijden in elektrische auto’s en fietsen, stoken op rest hout of wilgenhout uit de tuin, en eten van wat de tuin ons nog meer te bieden heeft.

Onze plek hebben we De Welldaad, klooster io genoemd, waar rust, regelmaat en ruimte belangrijke factoren zijn. Hoe vind je je balans en hoe kun je die onderhouden? De Welldaad, klooster io is een plek waar je wordt uitgenodigd jezelf te ZIJN. IO staat niet alleen voor "in oprichting" maar ook voor "in ontwikkeling". Het geeft de ruimte tot groei, tot spelen, tot leren en tot ontdekken.

Door het buitenleven zijn we steeds beter in staat te leven en werken met het ritme van de natuur. ’s Winters naar binnen gericht en wonen we zelfs een gedeelte van de tijd in ons appartement in Egypte, in het voorjaar en najaar zaaien en oogsten we onze ideëen en in de zomer staan we in volle bloei. Ik leef dan een gedeelte van de tijd vanuit mijn gepimpte camper, the Lady, en doe verschillende spirituele festivals aan met de Verwenbron. Met als hoogte punt van de zomer het Lorelei vrouwenfestival, waar ik in het kernteam de verantwoordelijkheid over visie en inspiratie heb gekregen.

Als we thuis zijn nodigen we anderen uit mee te genieten van onze heerlijke plek, naast een coachgeprek of workshop is er ook de mogelijkeid voor een retraite in de Pipowagen achter in de tuin.

Het kan zijn dat je tijd en ruimte wilt maken voor een pitstop. Dat je het gevoel hebt jezelf voorbij te rennen in een vaak hectisch en veeleisend leven. Of dat je vastloopt in je werk of relaties. Een kloosterdag om te reflecteren op een belangrijke beslissing. Een retraite om stil te staan op een kruispunt in je leven en je eigen weg te bepalen. Een verblijf om op te laden na een intensieve periode in je leven, bijvoorbeeld bij een scheiding of als je een groot verlies een plek wil geven. Een langer traject bij een burn out, om te herstellen en een nieuwe koers in werk en leven in te zetten.

Jan Maarten Fernig

In 2007 heb ik Margje aangemoedigd de ultieme gevolgtrekking te nemen van haar opvatting ‘geen talent voor ondergeschiktheid te hebben’. In diezelfde tijd heb ik zelf ook de sprong van werknemer- naar ondernemerschap gewaagd, en dus draait ons huishouden vanaf toen op zelfstandig ondernemerschap. Margje begon met haar coaching-praktijk, ik verhuurde mijn inzet als ICT analist aan grote bedrijven. Zo zijn we ieder voor zich het pad van ZZP ingeslagen. Want niet alleen willen we geen ‘baas’, we willen ook geen ’ondergeschikten’.

070525

Omdat in ‘mijn’ markt 2009 - 2010 flink de klad kwam te zitten, nam ik de ruimte om mijn interesses op andere gebieden te verdiepen, zoals zonne-energie en kleinschaligheid. Twee gebieden die, gegeven moderne technologie, uitermate goed combineren, en welke combinatie bijzondere kansen biedt. Daarnaast stak ik aandacht in het beschikbaar maken van mijn zelf ontworpen hulpmiddel ‘financiële administratie’ aan derden. Margje werd daarin mijn eerste afnemer, en, veel belangrijker, mijn eerste ambassadeur. Op moment van schrijven ondersteun ik inmiddels 10 andere ZZP ‘ers.

Natuurlijk deelden we met elkaar altijd al naast onze successen en tegenslagen, ook onze expertises. En zo groeiden wij langzaam maar zeker met onze zakelijke activiteiten naar elkaar toe. Op mijn beurt ben ik in 2012 mee gaan werken aan een van de activiteiten van Margje, de ‘kloosterdagen’. Een mooi project waarmee ik al mijn eigen ervaringen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en welbevinden kan inzetten, in kombinatie met mijn ervaringen in het begeleiden van andere mensen.

Dat laatste is ooit begonnen als oudste broer van twee net jongere broertjes. Daarna bijles (vooral exacte vakken) aan klas- en jaargenoten, scholieren en studenten, en het leiden van muziekworkshops voor groepen volwassenen. En nu, in samenwerking met De Welldaad, volgt voor mij een zo volledig mogelijke integratie met alle aandachtsgebieden en vaardigheden rond dat wat mij zo lang ik mij kan heugen het meest bezighoudt: het menselijk bestaan op deze aarde.

Jan Maarten Fernig

Margje Beekenkamp

Mijn kracht ligt in het anderen terug te brengen naar hun wezenlijke pad. Ik spreek mensen aan op hun oorspronkelijke bron. Ik bied mensen een veilige omgeving waarin de ander kan groeien om na enige tijd, terug in zijn/haar innerlijke kracht, zelfstandig verder te gaan. Wezenlijk contact maken is voor mij het vertrekpunt van iedere relatie. Margje: “Ieder mens heeft eigen wijsheid, om dat bij de ander bewust te maken zodat hij/zij vandaar uit zijn eigen pad kan bewandelen, is het mooiste wat er is! ”

Ik (1967) studeerde orthopedagogiek in Leiden. Vervolgens ben ik 12 jaar als manager actief geweestDSC 7149 Klein in zowel profit als non profit organisaties. Veranderingsprocessen hebben als een rode draad door mijn carrière gelopen.

Vanaf 2003 heb ik mij op het spirituele vlak ontwikkeld onder andere door de healing en reading opleiding bij het CICO te Utrecht. Daarnaast ben ik opgeleid tot professioneel veranderdeskundige aan de Pulsar Academie en tot organisatie/familie opsteller via Buro Iksa.

Sinds 2007 werk ik als zelfstandig coach, trainer en adviseur vanuit mijn bedrijf de Welldaad. Bovendien heb ik een atelier, deVerwenbron waar ik edestenen sieraden maak en ontwerp.

Op de vooravond van mijn vijftigste verjaardag (2017) neem ik een rigoureus besluit. Ik kies ervoor een kleine dood te sterven om dansend en vol passie mijn vrouwelijkheid te leven. Over het  proces van de maagverkleining heb ik een boek geschreven: Liefdevolle Omhulling. Ik laat je zien dat afvallen slechts een middel is om een groter doel te bereiken. Het boek voegt het belang van zingeving toe aan de huidige discussie over begeleiding bij overgewicht. Begeleiding bij overgewicht is sindsdien één van mijn speerpunten.

 

 

 

 

 

 

 Coaching Samen met jou!

Coaching
Samen met jou!

Het individueel coachingstraject helpt je om met passie je levenspad te vervolgen.

Gericht op het ondersteunen en stimuleren van je persoonlijke en/of werkzame leven.

MEER INFO

 Boek  Liefdevolle omhulling

Boek
Liefdevolle omhulling

Liefdevolle omhulling slaat een brug tussen de reguliere en de holistische gezondheidszorg.

En laat zien dat afvallen slechts een middel is om een hoger doel te bereiken.

BESTEL BOEK

Workshops Creatief aan de slag

Workshops
Creatief aan de slag

De Welldaad verzorgt diverse workshops waarin het werken met (edel)stenen centraal staat.

Leer de zachtheid van edelstenen herkennen en kom een (mid)dag puur genieten.

WORKSHOPS

BegeleidingBij overgewicht

Begeleiding
Bij overgewicht

In een individueel traject leer je jouw hartsverlangen vorm te geven.

De benadering is holistisch. Je leert je valkuilen herkennen, alsmede je talent en kwaliteiten in te zetten om trouw te zijn aan wie jij wezenlijk bent.

MEER INFORMATIE

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring