• Flower of Life
  • Flower of Life

    "Door je eigen plek in te nemen,
    zal de flower of life zich ontvouwen"
    Margje Beekenkamp

De Flower of Life biedt een vruchtbare bodem om je talent te ontdekken, vrij te maken, vorm te geven en ten dienste van het grote geheel tot volle bloei te laten komen.

Breng je talent vrij de wereld in, jaartraining

Vesica Piscis Galaxy Sacred Geometry Mathematics T ShirtsVanaf januari 2017 start de jaartraining, waarin je jouw unieke talent en bijdrage aan de wereld kunt ontdekken en vorm geven. In deze jaartraining ligt het accent op "innerlijk opruimen" ofwel "thuis komen bij jezelf", zodat de weg vrij wordt om je talent dienstbaar aan het grote geheel in de wereld te kunnen brengen.

De jaartraining bestaat uit vijf blokken van 2 dagen. De beweging door de Vesica Pisces is de rode draad die de vijf blokken met elkaar verbindt. De Vesica Pisces is een geometrisch figuur bestaande uit 2 elkaar deels overlappende cirkels die samen het mannelijke en vrouwelijke in ieder van ons vertegenwoordigen, waarbij het overlappende deel voor het scheppende deel in ons staat. Het Vesica Pisces symbool creëert een pad tussen de spirituele (hemel/ manlijke) en de materiele (aarde/ vrouwelijke) werelden. Tevens is de Vesica Pisces het beginstadium zijn van de Flower of Life.

Blok 1: Je talent ont-dekken

28-29 januari

"Om vrij de toekomst in te kunnen stappen,
moet je in harmonie zijn met het verleden"

Stephan Hausner

In dit blok doe je diverse oefeningen om inzicht te krijgen in het talent waarmee je als kind geboren bent, zodat je kunt benoemen wat jouw unieke bijdrage aan het grote geheel is. Daarnaast onderzoek je met behulp van familie- en systeemopstellingen eventuele bindingstrauma's of onbewuste verstrikkingen met het lot of de schuld van je (voor)ouders, zodat je vrijer wordt om als lid van jouw familiesysteem je talent te leven.

Blok 2: Je talent als vrouw of man belichamen

25-26 maart

"Je hoef niets te doen of na te laten om vrouw te zijn of man te zijn;
dat ben je gewoon"

Arjan Verschuur

In dit blok onderzoek je je talent in relatie tot vrouw zijn respectievelijk man zijn, zodat je vrijer wordt om als vrouw respectievelijk man je talent te leven. Je doet diverse oefeningen om oude aan gender gebonden emoties en eventuele beperkende overtuigingen die hiermee samenhangen te doorvoelen, zodat je ze los kunnen laten. Hierbij kan het zowel gaan om oude emoties uit je persoonlijke leven als om emoties die je onbewust hebt overgenomen van leden van je familie van herkomst of uit het collectieve vrouwenveld cq. mannenveld.

Blok 3: Je talent in relatie tot je levenskracht en de andere sekse

20-21 mei

"Levensenergie, is pure creatie-kracht,
die je kunt gebruiken om je talent vorm te geven"

Joyce Hellendoorn

Wat gebeurt er met jou en wat je doe met je talent in contact met de ander?
In dit weekend gaan we aan de slag met overtuigingen die we hebben in relatie tot jou en de ander. Wat doe je met je energie in verbinding met de andere sekse? En wat gebeurt er in je verbinding met dezelfde sekse? Wat gebeurt er in relatie tot je ouders of andere familieleden? Hoe verhoudt jij je tot culturele en het collectieve aspecten?
Wat gebeurt er met je levenskracht oftewel je seksuele energie en hoe beïnvloedt dat jouw manifestatie kracht van je talent. De oefeningen die we gaan doen zijn puur op het energetische aspect en wat er in jouw eigen lichaam waar te nemen valt gericht.

Blok 4: Je talent in relatie tot je innerlijke man ofwel innerlijk vrouw

16-17 september

"Diep van binnen zijn mannen misschien wel vrouwelijker dan vrouwen
en vrouwen mannelijker dan mannen"

Chris Mogan

In dit blok verbind je je diepgaand met de energie van je innerlijke tegenpool, zodat je je talent vanuit een dynamisch evenwicht tussen passief ontvankelijk zijn en actief gevend doen vorm kunt geven. Een deel van dit blok werken we met vrouwen en mannen in aparte subgroepen, waar je als vrouw diverse oefeningen doet om mannelijke energie te ervaren en belichamen en waarin je als man diverse oefeningen doet om vrouwelijke energie te ervaren en belichamen.

Blok 5: Je talent dienstbaar aan het grote geheel de wereld in brengen

18-19 november

"Door je eigen plek in te nemen zal de flower of life zich ontvouwen"

Margje Beekenkamp

In dit blok doe je een aantal oefeningen om te doorvoelen wat je talent is en te ervaren hoe je dit talent vanuit je innerlijke kern de wereld in kunt brengen. Bijvoorbeeld in je relaties met anderen of in je werk.


Lokatie: De jaartraining vindt plaats op De Welldaad te Zuilichem.

Werktijden: Zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur

Investering: Voor particulieren en ZZP'ers € 1750,- incl 21% BTW en voor instellingen en bedrijven € 1750,- excl BTW. Voor koffie/thee en versnaperingen wordt gezorgd. Gezamenlijk verzorgen we de lunch door ieder wat mee te nemen in de vorm van een potluck. Betalen in termijnen is bespreekbaar.

Behoefte aan meer informatie: Wil je eerst meer informatie of nader kennis maken? Meld je dan aan voor een gratis introductie workshop zondag 11 december of zaterdag 7 januari 13.00-17.00 uur of voor een individueel kennismakingsgesprek.


Aanpak

Tijdens de jaartraining wordt gebruik gemaakt van een we grote diversiteit aan werkvormen en methoden, waaronder bijvoorbeeld geleide visualisaties en meditaties, energiewerk, creatief werk, lichaamswerk, dans, familie- en systeemopstellingen. Bovendien maken we gebruik van de stroom van de natuur. We volgen de seizoenen en zijn ons bewust van de maanstanden.

Door met liefde te kijken, luisteren en voelen wat er op persoonlijk en collectief niveau is, kunnen oude emoties en de beperkende overtuigingen die daarmee samenhangen getransformeerd worden. Zodat we vrijer worden om ons talent in de buitenwereld vorm te geven. Daarbij hebben we zowel onze 'mannelijke' actief gevende kwaliteiten als onze 'vrouwelijke' passief ontvangende kwaliteiten nodig.

2016 10 26 04.13.47Het innerlijk huwelijk tussen mannelijke en vrouwelijke energie staat aan de basis van hoe wij vormgeven en manifesteren. Dit innerlijk huwelijk wordt gesymboliseerd door het Vesica Pisces-symbool waar we veel mee werken. Dit zijn 2 elkaar deels overlappende cirkels die samen het mannelijke en vrouwelijke in ieder van ons vertegenwoordigen. Het overlappende deel kan gezien worden als de baarmoeder van de schepping en de bron van het eenheidsbewustzijn. De Vesica Piscis is tevens het beginstadium zijn van de Flower of Life.

 in 't zonnetje Flower of Life jaartraining

in 't zonnetje
Flower of Life jaartraining

Vanaf januari 2017 start de jaartraining, waarin je jouw unieke talent en bijdrage...
 webwinkel De Verwenbron

webwinkel
De Verwenbron

De Verwenbron is een webwinkel op Facebook waar welldadige geschenken verkocht worden....
 jezelf zijn Retraite

jezelf zijn
Retraite

"Ik ben bij Margje en Jan Maarten terecht gekomen op een moment in mijn leven dat...

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 

facebook 3 322 linkedin 3 32twitter 3 32