Blog

Het niet weten en verslavingen

 
Hoop vraagt van ons dit niet Weten toe te laten. Vaak brengt dat gevoelens van ongemak met zich mee. Het stilvallen maakt de pijnpunten in je leven zichtbaar en dat is alles behalve prettig. In ons normale leven hebben we uitwegen gevonden om van dat ongemak af te bewegen door ons leven vol te plannen met afleiding. Nu in deze tijd van quarantaine is dat echter moeilijker. Gelukkig zijn er nog andere manieren om niet te voelen wat er echt aan de hand is. Voor mij is dat snaaien (voor anderen online shoppen, drank, gamen, of ...) Ik kan dat nare gevoel dempen met eten. Als ik de berichten om me heen mag geloven ben ik daar niet alleen in. Inmiddels kan ik mijn snaaigedrag zien als een alarmbel. Waar loop ik van weg? Wat wil ik niet voelen? Wat is er zo pijnlijk dat ik niet aan kan kijken? En het vervelende van deze fase is dat met dat niet lukt. Het is nog ongrijpbaar, het ligt op het puntje van mijn tong, maar net buiten mijn bereik. Het is een lege ruimte waar ik naar kijk.
Kan ik mezelf toestaan, dat ik me ongemakkelijk voel, verdrietig, of boos zonder daar wat mee te moeten? Mag ik van mezelf stil vallen en luisteren, bidden en hopen? Mag ik het niet Weten?
En wat dan zo bijzonder is dat op de momenten dat me het lukt daar ja op te zeggen, mijn behoefte aan eten verdwijnt. Mijn verslaving is nog steeds een alarmbel. Het geeft me een teken dat ik mag stilvallen, minder mijn best mag doen en mag zijn met het niet Weten.
En dan denk ik aan een tegeltjeswijsheid dat al jaren op de schouw bij mijn ouders hangt:
“Ook dit gaat voorbij”
Het is een kwestie van uithouden, zo in het oog van de storm, tot de volgende Latif zich meldt en dat is Vertrouwen. Bij oefeningen om zelf te doen, vind je de hele Latifa Meditatie

 Coaching Samen met jou!

Coaching
Samen met jou!

Het individueel coachingstraject helpt je om met passie je levenspad te vervolgen.

Gericht op het ondersteunen en stimuleren van je persoonlijke en/of werkzame leven.

MEER INFO

 Boek  Liefdevolle omhulling

Boek
Liefdevolle omhulling

Liefdevolle omhulling slaat een brug tussen de reguliere en de holistische gezondheidszorg.

En laat zien dat afvallen slechts een middel is om een hoger doel te bereiken.

BESTEL BOEK

Workshops Creatief aan de slag

Workshops
Creatief aan de slag

De Welldaad verzorgt diverse workshops waarin het werken met (edel)stenen centraal staat.

Leer de zachtheid van edelstenen herkennen en kom een (mid)dag puur genieten.

WORKSHOPS

BegeleidingBij overgewicht

Begeleiding
Bij overgewicht

In een individueel traject leer je jouw hartsverlangen vorm te geven.

De benadering is holistisch. Je leert je valkuilen herkennen, alsmede je talent en kwaliteiten in te zetten om trouw te zijn aan wie jij wezenlijk bent.

MEER INFORMATIE

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring