Blog

Advent, een periode van Verlangen

Al sinds ik met in de magische tijd van de 13 Heilige Nachten verdiep, weet ik dat de tijd die daaraan voorafgaat de Advent periode, minstens zo belangrijk is. Het lukt me veelal niet om juist in die drukke tijd van het jaar al gas terug te nemen, temeer ik me echt wil kunnen terug trekken vanaf Kerstavond, de periode dat de 13 Heilige Nachten starten.

Dit jaar is het anders, na een intens Lorelei en een wellicht nog intensere periode van het leeghalen van mijn ouderlijkhuis, ben ik sinds oktober al aan het uitdrijven. Ik pak geen nieuwe projecten meer op en ben weinig actief naar buiten. Een mooie gelegenheid dus om me meer te verdiepen in de betekenis van Advent.

Advent' betekent in het Latijn 'komst' en in het kerkelijk Latijn: uitzien naar die komst, met verwachting en verlangen. We beginnen dus aan een hoopvolle tijd.

En ik lees: We zijn steeds onderweg in ons leven, met ups en downs. Onderweg zijn betekent ergens naartoe gaan, het is verwachten, uitzien naar iets, verlangen. Dat wordt opgeroepen in de advent, maar verwachting staat ook centraal in elk mensenleven. We zijn verlangende mensen, steeds weer zien we uit naar iets anders. Wie niets meer heeft om naar uit te zien, leeft niet echt, hij is als een dode. "Alleen verwachting geeft spanning aan het leven. Wie niets verwacht in het leven is als een boog zonder koord. Verwachting ligt in het leven zelf.

Wie mijn boek heeft gelezen kent het belang van verlangen. En ik was dan ook geraakt door deze parallel.

Deze tijd vraagt waakzaamheid, waken is niet gelijk aan wachten en niets doen. Het is verwachten, uitzien naar de toekomst op een actieve manier. Crisissituaties zijn onvermijdelijke en vruchtbare gebeurtenissen in de geschiedenis van mens en mensheid. Het gevaar bestaat er echter in dat mensen zich in die crisis gaan opsluiten in de overtuiging dat er 'toch niets meer aan te doen' is. Onze wereld kan een advent best gebruiken om terug te leren hopen, uitzien en verwachten. Niet passief afwachten, maar actief meewerken aan een betere toekomst, waarin toch niet alles van onszelf komt, maar ons gegeven wordt van elders.

Ik ben geraakt door de woorden want in al die waakzaamheid en wachten van het afgelopen jaar, merk ik dat ik mijn persoonlijke verlangens in de koelkast heb gezet. Ik merk dat ik het werk als coach en workshop gever niet echt mis, dat het kluizenaarsleven me prima bevalt. Dat ik niet meer zonodig iets wil ondernemen of oppakken. Dat ik meer dan genoeg heb om louter te Zijn. Maar ja om nou de rest van mijn leven uit te drijven is ook zo wat.

En dus steek ik vandaag de kaars aan om me te herinneren, hoopvol en vol verwachting naar het nieuwe wat komen gaat.


 Coaching Samen met jou!

Coaching
Samen met jou!

Het individueel coachingstraject helpt je om met passie je levenspad te vervolgen.

Gericht op het ondersteunen en stimuleren van je persoonlijke en/of werkzame leven.

MEER INFO

 Boek  Liefdevolle omhulling

Boek
Liefdevolle omhulling

Liefdevolle omhulling slaat een brug tussen de reguliere en de holistische gezondheidszorg.

En laat zien dat afvallen slechts een middel is om een hoger doel te bereiken.

BESTEL BOEK

Workshops Creatief aan de slag

Workshops
Creatief aan de slag

De Welldaad verzorgt diverse workshops waarin het werken met (edel)stenen centraal staat.

Leer de zachtheid van edelstenen herkennen en kom een (mid)dag puur genieten.

WORKSHOPS

BegeleidingBij overgewicht

Begeleiding
Bij overgewicht

In een individueel traject leer je jouw hartsverlangen vorm te geven.

De benadering is holistisch. Je leert je valkuilen herkennen, alsmede je talent en kwaliteiten in te zetten om trouw te zijn aan wie jij wezenlijk bent.

MEER INFORMATIE

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring