Blog

As woensdag

Aswoensdag 3


Het is Aswoensdag vandaag en dit jaar heeft dat voor het eerst voor mij betekenis. Na een kort ziekbed is mijn schoonvader, Leo, vorige week op 94 jarige leeftijd overleden en hebben we gisteren in een mooie plechtigheid afscheid van hem genomen. ‘ Treur niet om mij,’ zei hij vlak voor zijn dood, ’Ik heb een mooi leven gehad.’


De dagen voor zijn ziekte zat ik in een kramp. Niet alleen werden mij door alle corona maatregelen beperkingen opgelegd die een steeds grotere invloed op mijn leven lijken te hebben, maar het extreme winterweer zorgde ervoor dat ook de in mijn ogen laatste verzetjes mij werden ontnomen. Zo ging een hotelovernachting met een jarig vriendinnetje vanwege code rood niet door én waren de tennisbanen bedekt met een dikke laag sneeuw.
De plotseling dood van mijn schoonvader en de dagen tot de uitvaart deed me realiseren dat de lessen in loslaten nog niet voorbij waren. Wat had ik te leren? Wat zou mij kunnen helpen om uit de kramp te komen en te ontdekken wat voor een ruimte er achter de kramp verborgen lag? In dagen als deze is het fijn om terug te kunnen vallen op tradities en rituelen.

Lees meer


Sprong in het onbekende

Cycles of CreationDe afgelopen jaren ben ik meer en meer gevoelig geworden in wat ik eet. Een spirituele groei gaat tegenwoordig gepaard met verandering van voedsel behoeftes. Een eerste teken is dat ik geen idee heb wat ik wil ontbijten. Oude recepten zoals een boekweitpannekoekje, rijstwafel met een gekookt eitje, of een geklutst ei met verschillende groentes staan me tegen. Dat op zich is niet zo’n probleem, alswel de zoektocht naar wat dan wel?

Zo ook afgelopen weken in aanloop naar een Heart and Soul Healing bij Caroline Schaay, een absolute aanrader overigens. Zodra ik de afspraak met haar had gemaakt, gaat mijn systeem aan het werk. In aanloop naar de sessie voel ik me regelmatig duizelig, misselijk, weet ik niet goed welke voeding ik nodig heb en reageer ik heftig op bijna al het eten. Het is me snel te veel, maar dat weet ik pas als ik dat ene hapje teveel heb gegeten, zucht...

Lees meer


Meebewegen met de seizoenen, januari

Cycles of Creation

De komende maanden neem ik jullie mee met de seizoenen. In ons dagelijks leven raken we steeds verder verwijderd van de natuur om ons heen. Met behulp van electriciteit voor licht of verwarming zijn we ook steeds onafhankelijker geworden van het ritme van het seizoen. Maar wij zijn natuur, we maken daar onderdeel vanuit. Contact maken de natuur kan je helpen in het dagelijks leven, door mee te bewegen met de energie van het seizoen, kun je merken dat de natuur je een handje helpt juist dat te doen, wat nu met relatief gemak gedaan kan worden.

Lees meer


Advent, een periode van Verlangen

AdventVoor het eerst sinds lange tijd voel ik weer de behoefte me zichtbaar te maken en te laten weten wat 2020 met mij heeft gedaan, in de hoop jullie te inspireren. Voor mij is het een jaar van wachten geweest, van stilvallen en opruimen, van naar binnen keren en nog meer wachten. Van heel veel luisteren en weinig actie. De zin “Het is nog te vroeg” hoorde ik tot vervelens toe. De pandemie is slechts een uiting van een veel grotere omwenteling. Het is nog te vroeg...   Het lijkt erop dat de tijd van wachten zijn einde nadert, nu we ons in het laatste deel van 2020 bewegen. De energie is tot stilstand aan het komen en op de één of andere manier zal er na de zonnewende een nieuwe energie ontstaan. Ik merk dat ik vol verwachting ben en geen idee heb, wat het ons zal brengen.

Lees meer


  • 1
  • 2
 Coaching Samen met jou!

Coaching
Samen met jou!

Het individueel coachingstraject helpt je om met passie je levenspad te vervolgen.

Gericht op het ondersteunen en stimuleren van je persoonlijke en/of werkzame leven.

MEER INFO

 Boek  Liefdevolle omhulling

Boek
Liefdevolle omhulling

Liefdevolle omhulling slaat een brug tussen de reguliere en de holistische gezondheidszorg.

En laat zien dat afvallen slechts een middel is om een hoger doel te bereiken.

BESTEL BOEK

Workshops Creatief aan de slag

Workshops
Creatief aan de slag

De Welldaad verzorgt diverse workshops waarin het werken met (edel)stenen centraal staat.

Leer de zachtheid van edelstenen herkennen en kom een (mid)dag puur genieten.

WORKSHOPS

BegeleidingBij overgewicht

Begeleiding
Bij overgewicht

In een individueel traject leer je jouw hartsverlangen vorm te geven.

De benadering is holistisch. Je leert je valkuilen herkennen, alsmede je talent en kwaliteiten in te zetten om trouw te zijn aan wie jij wezenlijk bent.

MEER INFORMATIE

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring