Blog

Meebewegen met de seizoenen, januari

Cycles of Creation

De komende maanden neem ik jullie mee met de seizoenen. In ons dagelijks leven raken we steeds verder verwijderd van de natuur om ons heen. Met behulp van electriciteit voor licht of verwarming zijn we ook steeds onafhankelijker geworden van het ritme van het seizoen. Maar wij zijn natuur, we maken daar onderdeel vanuit. Contact maken de natuur kan je helpen in het dagelijks leven, door mee te bewegen met de energie van het seizoen, kun je merken dat de natuur je een handje helpt juist dat te doen, wat nu met relatief gemak gedaan kan worden.

Lees meer


Advent, een periode van Verlangen

AdventVoor het eerst sinds lange tijd voel ik weer de behoefte me zichtbaar te maken en te laten weten wat 2020 met mij heeft gedaan, in de hoop jullie te inspireren. Voor mij is het een jaar van wachten geweest, van stilvallen en opruimen, van naar binnen keren en nog meer wachten. Van heel veel luisteren en weinig actie. De zin “Het is nog te vroeg” hoorde ik tot vervelens toe. De pandemie is slechts een uiting van een veel grotere omwenteling. Het is nog te vroeg...   Het lijkt erop dat de tijd van wachten zijn einde nadert, nu we ons in het laatste deel van 2020 bewegen. De energie is tot stilstand aan het komen en op de één of andere manier zal er na de zonnewende een nieuwe energie ontstaan. Ik merk dat ik vol verwachting ben en geen idee heb, wat het ons zal brengen.

Lees meer


Het niet weten en verslavingen

LatifaAl jaren werk ik met de Latifa, een Soefi meditatie over transformatie, een van de kwaliteiten daarin is Hoop. Het lijkt of we op dit moment collectief in de fase van Hoop zijn aan beland. Voor mij gaat Hoop over het uit handen geven, over stilvallen, luisteren. Over het niet Weten (het zelfs nog niet kunnen weten) op de drempel van iets nieuws. Een nieuwe ruimte waar ik nog nooit geweest ben.
 

Lees meer


Kracht van taal

TaalkrachtVanaf dat het Covid-19 virus zijn intrede heeft gedaan, worstel ik met hoe hier woorden aan te geven. Op de één of andere manier lukt het me niet om het over de Corona crisis te hebben. Ik schrijf er omheen en spreek vooral over een bijzondere tijd. Voor mijn gevoel is dit virus een noodzakelijk kwaad om wezenlijk andere keuzes te maken in de samenleving. Ik word echter niet blij, om met zacht uit te drukken, met de keuzes die er op dit moment door de overheden worden gemaakt.

Vorige week hoorde ik Christien Brinkgreve, hoogleraar sociologie bij de Taalstaat op Radio 1 (via de link kan je het programma terug luisteren van 12.37u tot en met 12.45u.)

Zij werd door Frits Spits geïnterviewd over Taalkracht, haar nieuwe boek.

Lees meer


  • 1
  • 2
 Blog Hulp bij overgewicht

Blog
Hulp bij overgewicht

Inspirerende teksten om je van binnenuit in beweging te krijgen en te houden. Met volop tips om je essentie daadwerkelijk te leven.

Deze blog is een plezierige aanvulling op mijn boek. 

BEKIJK BLOG

 Boek  Liefdevolle omhulling

Boek
Liefdevolle omhulling

Liefdevolle omhulling slaat een brug tussen de reguliere en de holistische gezondheidszorg.

En laat zien dat afvallen slechts een middel is om een hoger doel te bereiken.

BESTEL BOEK

Oefeningen Thuis aan de slag

Oefeningen
Thuis aan de slag

Elke maand vind je hier een nieuwe oefening. Ze helpen je om jouw hartsverlangen werkelijk te leven.

Laat je verrassen door het effect van de visualisaties, schrijfoefeningen of creatieve opdrachten.

Oefeningen om zelf te doen

BegeleidingBij overgewicht

Begeleiding
Bij overgewicht

In een individueel traject leer je jouw hartsverlangen vorm te geven.

De benadering is holistisch. Je leert je valkuilen herkennen, alsmede je talent en kwaliteiten in te zetten om trouw te zijn aan wie jij wezenlijk bent.

MEER INFORMATIE

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 

facebook 3 322 linkedin 3 32twitter 3 32

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring