• Nieuwsbron

Nieuwsbron Zomer 2014

De Welldaad

Zomer 2014

Waterspelletjes voeten-in-badDe zomer heeft net z'n hoogtepunt in energie gehad. Het is heerlijk licht en de dagen zijn lang. Ik barst van energie en heb aan een paar uur slaap per dag voldoende. Ideëen blijven stromen en ook bloeit en groeit de Welldaad als nooit te voren. En dan opeens......

Mijn rug geeft me een waarschuwing en van het één op andere moment kon ik niet meer op of neer. Ho stop schreeuwt mijn lijf.

Wie staat er aan het roer? Wie voert de regie? En ik realiseer me dat de energie met mij aan de haal is gegaan in plaats van dat ik vanuit eigenheid gebruik maak van de energie die er voor handen is. Het is een subtiel, maar een essentieel verschil. Kan ik vanuit vrije wil bewegen of word ik meegenomen op een stroom die niet de mijne is? De uitbundige energie van dit moment maakt dat we dit onderscheid relatief makkelijk kunnen ervaren.

Deze Eigen Wijsheid heb ik meegenomen in de 13 Helige nachten. Ieder maand opnieuw realiseer ik me wat een mooie training dit is om aan het begin van de maand, een moment stil te vallen en je opnieuw te verbinden met je bron van EigenWijsheid. De planning voor volgend jaar is al rond. Een echte aanrader voor iedereen die zinvol het leven tegemoet wil treden.

In deze nieuwsbrief tips om mee te nemen in de zomer en alvast wat voorproefjes van het programma van het najaar.

Ik wens jullie een fijne zomer toe.

Margje

 

 
 

Kloosteractiviteiten

Retraite

Nu de Pipowagen ook slaap- en douchegelegenheid heeft gekregen kunnen de retraites worden uitgebreid naar meerdere dagen. Je bent van harte welkom om tot jezelf te komen in de welldadige bedding van de Welldaad. We maken gezamenlijk een programma dat precies bij je past op dit moment.

Retraite Small

Bed and Breakfast

Er even tussenuit. Genietend van de omgeving van de Bommelerwaard. Met bijvoorbeeld een bezoek aan Loevestijn of Zaltbommel of een wandeling langs de Uiterwaarden. Om vervolgens neer te strijken in de Pipowagen. Douchen onder de sterrenhemel, uitkijkend op de boomgaard. De volgende ochtend krijg je een mandje met heerlijkheden uit eigen tuin, eitjes, jam, sap en verse broodjes. Er is plek voor 2 personen.

IMAG3228 Custom      NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW     

Intuïtie en Energie
7 Manieren om te mediteren

De zondag is in Nederland van oudsher een dag om stil te vallen, om te contempleren, om te bidden. Zeker hier in de Bommelerwaard waar nog veel kerkgangers zijn, is de zondag heerlijk rustig en stil.

Vanaf september heb je de mogelijkheid om op zondagochtend 2 wekelijks mee te reizen op deze stilte en rust. Wat gebeurt er met je als het buiten stil is en als jij ook stil valt?

De mens reist de hele wereld af op zoek naar wat hij nodig heeft,
om het bij thuiskomst te vinden.
George Moore

Iedere ochtend wordt er een andere manier van mediteren aangeboden. Te denken valt aan ademhalingsmeditatie, hartmeditatie, zitmeditatie, stiltewandeling en de vijf ritmes dansen.

       2012-11-10 09.13.37 Small

Ervaring is niet nodig, wel een nieuwsgierige blik.
Zorg voor makkelijk zittende kleding en warme sokken of sloffen. Koffie, thee en versnaperingen zijn aanwezig evenals meditiatiekussentjes en matjes.

Tijden: Ontvangst koffie/thee vanaf 9.30 uur, start programma 10.00 - 12.00 uur 

Data:14 sept, 28 sept, 12 okt, 26 okt (dag van de stilte aansluitend, een open programma) 16 nov, 30 nov en 14 dec.

Kosten:  € 15,- per keer of € 95,- voor de hele serie indien je vooraf betaalt.
Inclusief koffie, thee en een versnapering.

Inspiring Solutions

door Jan Maarten Fernig

JMFIS logo small

Op het transitiepad naar een Nederlands huishouden dat van energie uit hernieuwbare bronnen gebruik maakt, vinden we steeds meer apparaten met een snoer en een stekker. Elektrische apparatuur dus. Geen gedoe meer met gasaansluitingen, hele nieuwbouwwijken worden zelfs opgeleverd zonder gasaansluiting. Alleen nog water en elektra. Daarbij zie je voor water aanvoer van schoon leidingwater en afvoer via riool. En daarmee valt dan meteen een van de voordelen van elektra op: over dezelfde leiding kan je zowel aan- als afvoeren.

           index

En ja, er bestaat zelfs zoiets als 'schone' en 'vuile' elektrische stroom. Ik heb het dan niet over 'groen' en 'grijs', maar over een mooie perfecte sinusgolf (schoon) en vervuiling in de vorm van rafeltjes in die gladde golf. Dat kan je als beheerder van een huishouden meteen vergeten, want de mate waarin huishoudens die strakke sinus verstoren is verwaarloosbaar ten opzichte van het effect van (zware) industrie.

OK dus, de toekomst is elektrisch, rond 1900 is die ontwikkeling ingezet in de grote Europese steden. In een stad als Barcelona kan je heden ten dage nog een museaal ingericht appartement bekijken met de eerste elektrische lampen, schakelaars en stopcontacten, in eerlijk ouderwets bakeliet. Plastic bestond nog niet. Helaas, want plastic is juist bijzonder duurzaam. Het probleem ermee is dat de mens het achteloos door de omgeving verspreid, waar het eeuwigdurend een belasting vormt.

   2014-06-04 17.30.34 Custom

In ons huishouden hebben we onlangs weer een stapje gezet op dat transitiepad dat gelijk loopt met de elektrificatie van het moderne bestaan. Het gasfornuis (al wel met elektrische oven) is verruild voor een inductiefornuis (ja, ook met elektrische oven, 2 zelfs). En zie, nu wordt alle aangevoerde energie omgezet in opwarming van potten en pannen, in plaats van dat de helft er langs gaat. Verder geen afvoerrookgassen in onze woonkeuken meer, dus geen gestadig aangroeiende vettige aanslag over het gehele interieur, en ook geen beslagen ramen meer tijdens het koken.

media xl 3988273

Als enig uitvoerend lid van de schoonmaak- ploeg (heb meelij!) voeg ik daar ook graag altijd aan toe: en veel makkelijker schoonmaken van hetgeen nu eenmaal altijd over randen van potten en pannen heen schijnt te moeten spetteren. Ook financieel beheer kan in de handen knijpen: nog maar 2 stappen (automatische bijverwarming woning en verwarming tapwater) verwijderd van opzegging gasaansluiting (jaarlijks vastrecht!). Kortom: alle belangengroepen binnen ons huishouden zijn weer gediend.

Coachen op Oude Grond

In het “moderne”klooster De Welldaad in Zuilichem heerst rust en regelmaat

door Rianneke Mees in het Brabants Dagblad

2014-06-24 08.22.58 CustomZuilichem - Aan de Meidijk in Zuilichem staat een klooster. Je ziet er green bruine of rode habtijten en er luidt geen bel. Er lopen kippen en poezen rond en het dat is bezaaid met zonnepanelen. Je herkent het klooster dus niet direct, maar het staat er echt.

Jan Maarten Fernig en Margje Beekenkamp hebben hier hun klooster de Welldaad. Wie rust en coaching nodig heeft, kan hier neerstrijken. Of zoals zij het zeggen: “Dit klooster is een bron van eigen wijsheid. Het is een soort herberg, een plek waar mensen welkom zijn en een dagritme hebben. Dat werkt helend.”

De gasten (“kloosterlingen”) verblijven in een pipowagen die achter in de boomgaard staat. Een kloosterling kan iemand zijn die bijvoorbeeld een burnout heeft of balans en zingeving zoekt. Zo iemand wordt gelijk aan het werk gezet, want lichamelijke arbeid helpt om even uit je gedachten te komen, weten ze hier. Het gaat daarbij om taken als onkruid wieden en hout zagen. Dat wordt dan gedaan volgens een vooraf gestelde tijd. “Je werkt bijvoorbeeld 2 uur in de tuin en niet net zolang als bijvoorbeeld één bloembed gedaan is. Door dingen in de tijd te zetten beperk je de klus en dat geeft vrijheid” legt Beekenkamp uit.

Jan Maarten Fernig en Margje Beekenkamp komen niet uit de buurt. De Amsterdammer en de Haagse trokken 7 jaar geleden naar Zuilichem vanwege de rust en de ruimte en die willen ze in hun klooster ook graag met anderen delen. “Riviergrond is oude grond; hier is het allemaal begonnen. Dat voelde meteen goed” In Den Haag had Beekenkamp, van huis uit orthopedagoge- ook een coachpraktijk en die groeide in Zuilichem uit tot een klooster. Naast het klooster hebben Fernig en Beekenkamp een theetuin waar fietsters kunnen stoppen voor een drankje en een edelstenenwinkel.

De klanten van de Welldaad zijn divers. Er komen mensen alleen, maar ook bedrijven en 2014-06-22 09.52.10 Customministeries behoren tot de klantenkring. Sommige komen voor korte tijd, anderen bijvoorbeeld langere tijd 2 dagen per week. “We hebben tot nu toe geen inidividuele kloosterlingen gehad die er tegelijkertijd waren, maar dat gebeurt in de toekomst wel”. Met Pasen kwam er iemand op de fiets onverwachts naar het klooster. Hij is er een tijd gebleven. In de pipowagen waarin de klooserlingen verblijven is géén wifi benadrukt Beekenkamp. “Er is alleen een toilet en stroom. Met wifi zou iemand niet goed kunnen loskomen. Dan blijft een drukke manager toch aan het werk”

Eens per maand is de Welldaad er speciaal voor vrouwen, wanneeer de Rode Tent gehouden wordt. Beekenkamp legt uit wat dat is: “Vroeger kropen vrouwen bij elkaar in een tent als ze menstrueerden. Daar komt de naam vandaan. Ze kregen dan rust. In sommige culturen is dat nog steeds zo, maar in onze cultuur krijgt een vrouw geen rust in die periode. Wij houden daarom “rode tent” Het is niet een hele week, maar 1 dag, altijd rond nieuwe maan. Wanneer we rode tent hebben komen we met zo’n 12 vrouwen bij elkaar om samen te praten en te koken. Dat doen we in de wilgenhut in de boomgaard, die daarvoor wordt aangekleed”

Zeven stappen naar een beter gevoel

In het klooster De Welldaad wordt gewerkt vanuit de coachingsfilosofie van de Pulsar Academie. Michaël Derkse is de grondlegger daarvan. Hij heeft verschillende trainings- en behandelcentra in Nederland.

Bij deze coaching wordt uitgegaan van zeven stappen, de Latifa: de aanvaarding (dit is de situatie), het verlangen (waar wil ik naartoe?) de hoop (luisteren), het vertrouwen (wie ben ik), de overgave (loslaten van patronen), de liefde (jij en de ander) en de Wil. Gewerkt wordt met een zogenoemde spanningsboog tussen de tijd en de zeven stappen die genomen moeten worden. Steeds wordt de tijd die je aan iets besteedt, heel duidelijk begrensd. Volgens coach Margje Beekenkamp is deze visie op verschillende situaties van toepassing of je nu rouwt, herstellende bent van een inzinking of verslaving of loopbaanbegeleiding nodig hebt. “We hebben echt verschillende gasten en steeds blijkt het te werken. Het is een combinatie van je goed voelen en je tot daden aanzetten. Dat zit ook in de naam Welldaad”

latifaDe Pulsarvisie heeft een Soefistische oorsprong. Dat spreekt Beekenkamp aan, omdat de Soefisten alle heilige boeken erkennen. “Het gaat hier niet om religie hier, want naar haar idee sluit religie vaak mensen uit, terwijl ik graag alles inclusief wil nemen. Eigenlijk betreft het hier mystiek en dat is abstracter dan religie” Religie speelt daarom niet echt een rol in het klooster De Welldaad. Beekenkamp is Nederlands Hervormd opgevoed en komt uit een familie van onderwijzers en dominees. Het beeld en de indeling van een klooster spreken haar aan. Haar partner Jan Maarten Fernig heeft geen geloof, maar mediteert. Dat gebeurt ook in dit klooster.  

Brabants Dagblad 17 juni 2014

 

Boeken Tips  

Ripper
Isabel Allende

18167335-Ripper-Isabel-AllendeIndiana Jackson is een eigenzinnige alleenstaande moeder in het hedendaagse hippe San Francisco. Ze verdient de kost met aromatherapieën en massage en koestert een grote liefde voor de mensen om zich heen, in het bijzonder voor twee mannen: kunstliefhebber en bon-vivant Alan Keller, en ex-marinier Ryan Miller.

Terwijl Indiana haar liefdesleven op orde probeert te brengen, is haar slimme dochter Amanda meer geïnteresseerd in de duistere kant van het leven. Onder haar leiding spelen enkele mensen op internet het Ripper-spel, waarin de deelnemers moorden uit de negentiende eeuw proberen op te lossen.

Maar wat een spel was, wordt dodelijke ernst wanneer Amanda de aandacht van de rippergroep verlegt naar een aantal bizarre moorden in San Francisco. De moorden houden de stad in hun greep, maar de politie weet er geen raad mee. Het lijkt erop dat het Amanda en haar groep gaat lukken de zaken op te lossen, totdat blijkt dat de moordenaar al die tijd veel dichterbij is geweest dan de meeste ripperspelers hadden verwacht. Het leven van Indiana Jackson komt op het spel te staan.

Een spannend verhaal vol kleurrijke personages en een verrassende plot over een vrouw die moet kiezen en een moordenaar die al gekozen heeft...Intieme relaties
David Deida

Intieme relatiesDe Amerikaanse tantraleraar David Deida brak in ons land door met De kracht van echte mannen: gids voor de omgang met vrouwen, werk en seksualiteit. De basis voor dit boek legde Deida eerder in het boek waarmee hij in Amerika zijn naam vestigde: Intieme relaties. Hierin stelt Deida vragen aan de orde als:

  • waarom verzetten zoveel mannen zich tegen het huwelijk, ook al hebben ze een bevredigende liefdesrelatie?
  • waarom is vrouwelijke energie buitengewoon aantrekkelijk en wordt ze niettemin gewantrouwd door mannen én vrouwen?
  • waarom reageren mannelijke automobilisten vaak zo fel als een vrouw aanwijzingen geeft?
  • waarom is voor een man zijn 'missie' vaak belangrijker dan een intieme relatie?
  • welke risico's moet je nemen om een diepe seksuele én emotionele band te ervaren?
  • wat zijn de spirituele voorwaarden voor de ultieme seksuele relatie?

David Deida verkent in intieme relaties nieuwe wegen die leiden tot een verdieping van intieme relaties. Hij weet daarbij als geen ander seksuele hartstocht te verbinden met spirituele openheid.

     lezen

De Verwenbron puur genieten

       2014-06-27 17.45.13 Custom
De Verwenbron gaat weer naar buiten.

5 en 6 juli Levenskunstbeurs Schipluiden

25 juli Festival "Dag buiten de Tijd" Utrecht

22, 23 en 24 aug Lorelei Festival Zeewolde

30 en 31 aug Levenskunstbeurs DoornAls lezer van deze nieuwsbrief krijg je de kans om ook taromatherapiee profiteren van de beurs/festival actie

3etherische olien
voor de prijs van2

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. me je bestelling (actie werkt niet via de website) en ik zal er voor zorgen dat je de olien snel in huis hebt.      

----

button-verwenbron

----

Yoni Ei

Na het zelf vele jaren met veel plezier gebruikt te hebben, is het me eindelijk gelukt een leverancier te vinden die Yoni eieren verkoopt.

Met groot plezier introduceer ik dan ook de Yoni eieren in het assortiment van de Verwenbron.

Met een Yoni ei kunnen vrouwen op eenvoudige wijze werken aan de versteviging van de vagina- en bekkenbodemspieren. Dit ei is kleiner dan een gemiddeld kippenei en is in de lengte doorboord (Ø 2mm) zodat er een koortje doorheen gehaald kan worden. Wij adviseren u om hiervoor flosdraad (geen mint!) te gebruiken en deze telkens na gebruik te vervangen in verband met de hygiëne.

       Yoni-eitjes

De positieve invloed van regelmatige oefeningen met dit ei zijn:

Versterkt het gevoel van kracht.

Verbetert de doorbloeding en energetische stroming van de baarmoeder.

Helpt bij het vasthouden van energie.

Geeft versteviging van de vagina- en bekkenbodemspieren.

Geeft enige preventieve werking ten aanzien van orgaanverzakking.

Helpt bij de aanpak van blaasincontinentie.

Versterkt het orgastisch vermogen.

Daarnaast heeft iedere edelstenen soort zijn specifieke werking: http://deverwenbron.nl/categorie-edelstenen/categorie/104-yoni-ei.html

 

Data  

zonnewijzer

Familieopstellingen: 26 okt, 1 nov

Rode Tent: 26 juli, 27 sept, 25 okt

Kracht van zacht, edelstenen: 12 juli en 13 sept

Leven in Eigenheid, coach intensive start 19 sept

Dag van de Stilte zondag 26 okt, meer info volgt

Voor alle andere data kun je terecht op de agenda van de Welldaad.

Voor individuele coachtrajecten en kloosteractiviteiten kun je op afspraak starten.

Inspiratie

Moeder AARDE

She's Alive... Beautiful... Finite... Hurting... Worth Dying for.

handsholdingearth

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring