• Nieuwsbron

Nieuwsbron Zomer 2011


 

Nazomer 2011

Schelp_Small_Small

Na afronding van mijn opleiding familieopstellingen is er, zoals ik jullie al liet weten in de Lente Nieuwsbron, wezenlijk iets in mij veranderd. Oude patronen werkten niet meer en ik had geen idee wat mijn nieuwe weg zou kunnen worden. De behoefte aan uiterlijke rust en innerlijk werk was groot. Mooi om te ervaren hoe het universum daar gehoor aan geeft. Het werd rustig bij in persona, wat mij tijd en ruimte gaf voor de stilte en het niet weten.
De oogst van dit proces is in de afgelopen periode stukje bij beetje zichtbaar geworden; minder praten meer voelen/ervaren/stilte.

Ik heb ervaren hoe belangrijk niet weten, niet doen, stil vallen is. Te durven luisteren naar de stilte en te luisteren naar de antwoorden die in de stilte verborgen liggen. Te ervaren hoe vanuit het schijnbare niets zich een zaadje ontkiemt. Deze kennis neem ik mee in mijn werk zodat jullie dat ook kunnen ervaren.

Het zaadje dat in mij is wakker geworden, is het creëren van een veilige plek waar je voor korte of langere tijd tot rust kunt komen om opnieuw contact te maken met je bron van EigenWijsheid. Ik heb deze plek vooralsnog “mijn klooster” genoemd. Naast veel stilte, groen en water krijgt de kruidentuin een prominente plek.

Marcel Derkse, de grondlegger van de Pulsarvisie sprak in het interview met Annemieke Schrijver in het televisieprogramma het Vermoeden oa over "samen in gebed zijn". Door deze uitspraak krijgt mijn talent “beddingscheppen” een hele andere lading, die ik graag wil meenemen in mijn reis om het klooster vorm te gaan geven.

Het mooie is echter ook dat ik dit verlangen nu al op kleine schaal vorm kan geven. Vandaar dat het mogelijk is om voor een dagje deze rust te ervaren in de Pipowagen, met stilte, groen, water en een kruidentuin. Andere zaadjes die tot bloei zijn gekomen, kun je in deze nieuwsbron lezen.

Veel leesplezier!

Liefdevolle groet
MargjeFamilieopstellingen 

Heb je een vraag over waar je in je persoonlijke en/of zakelijke leven tegen aanloopt? Bijvoorbeeld ten aanzien van relaties, opvoeding, gezondheid, stagnaties in de ontwikkeling van je organisatie of telkens terugkerende conflicten. Familie/organisatieopstellingen kunnen je helpen bij het antwoord.

Voorbij aan de voorstellingen
over goed en fout,
is een veld.
Daar wil ik je ontmoeten.
Rumi


Deze methode maakt verstoorde verhoudingen binnen familieverbanden, organisaties en systemen zichtbaar door een fysieke opstelling in de ruimte met representanten. De achterliggende aspecten van het vraagstuk laten zich zien door gewaarwordingen van de opgestelde mensen (representanten). Deze worden ondervraagt over hun gevoelens en gedrag ten opzichte van elkaar en de situatie.
Familie/organisatieopstellingen kunnen ordeningen in het systeem herstellen, waardoor er beweging en ruimte ontstaan voor nieuwe oplossingen.

     


Ervaringen van deelnemers
Bij Margje heb ik een vraag mogen inbrengen. Het mooie van 'mijn opstelling' was dat de band en liefde die er niet leek te zijn tussen deze familieleden, werden geheeld...en er was wel verbinding en zo ontroerend.. De opstelling heeft zeker inzicht gegeven in mijn vraag, waarmee ik verder kan en nog zoveel meer...want ook als representant kwam ik mijn eigen thema's tegen, die daar geheeld konden worden. En het belangrijkste van het geheel is dat Margje zorgt voor een veilige prettige omgeving om je open te stellen en een professionele en zorgvuldige begeleiding, Dank je wel Margje! T.W


Het was een bijzondere ervaring om deel te nemen aan de workshop familieopstellingen bij Margje. Bijzonder om te merken hoe gemakkelijk het was om de energie te voelen van degene die ik mocht uitbeelden als representant. Bijzonder om te merken hoe vaak het raak was als iemand zijn of haar gevoel of datgene wat naar bovenkwam uitsprak. Bijzonder om te zien wat het effect daarvan was op degene die de vraag had ingebracht. Bijzonder ook om zelf een vraag in te brengen en daardoor inzicht te krijgen in mezelf en het systeem waar ik uit voort kom. Het heeft mij geholpen om milder naar mezelf, mijn familie en een aantal patronen te kijken...  dank daarvoor! L.V.De komende tijd zijn de volgende workshopdagen gepland in Well (nabij Zaltbommel) op een prachtige lokatie de Jacobshoeve op vrijdag 16 september, vrijdag 28 oktober en zaterdag 10 december.

Je hebt de mogelijkheid om een vraag in te brengen kosten € 90,- of als representant deel te nemen € 45,- Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd, mocht je dieet wensen hebben dan hoor ik dat graag bij je aanmelding. Vanaf 9.30 uur staat de koffie en thee klaar. De dag duurt van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Idar Oberstein

De planning voor een weekje vakantie in het voorjaar, werd door mij plotseling omgegooid toen ik zo kon voelen niet toe te zijn aan een stedentripje. Ik wilde naar buiten, de natuur in. Vrijheid voelen en beleven. Ergens vaag in mijn achterhoofd had ik gehoord van een plek in Duitsland die bekend stond om zijn edelstenen. Even googlen en die informatie stroomt je leven binnen. Er bleek een Edelsteen Route te zijn, met Idar-Oberstein als centrum.

 

In 4 uurtjes rijden van hier, waren we in dit bijzondere dal. Een plek waar eeuwen geleden lava stroomde. Deze lava heeft zich in dit gebied omgezet tot agaat, jaspis, amethyst en bergkristal. Vanaf de 15e eeuw zijn er mensen bezig geweest de edelstenen te delven. De edelsteenmijn in de Steinkaulenberg is nog steeds te bezoeken, te slijpen, Historische Weiherschleife en te verwerken tot schalen en sieraden. Toen eind 1800 het steeds moeilijker werd de kristallen op te graven, vertrokken er enkelen mijnwerkers naar Brazilië om daar hun geluk te zoeken. Dit was het begin van een nieuwe fase in Idar-Oberstein. Het importeren van sieraden over de hele wereld, zodat deze verwerkt en geslepen konden worden tot prachtige gebruiksvoorwerpen.

  

Met als gevolg dat er vele groothandelaren in edelstenen zich gevestigd hebben in Idar. Ik voelde me net een meisje in een snoepwinkel en heb dan ook uren gesnuffeld en uiteindelijk prachtige stenen gekocht om nu weer met jullie te kunnen delen via de Verwenbron. Naast  kralen waar ik oorbellen en hangers van heb gemaakt.

Het was een bijzondere ervaring om zoveel historie en pracht te mogen aanschouwen, maar voor vrijheid en ruimte moesten we uiteindelijk wel het dal uit ;-)

NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

Sieradenworkshop met edelstenen

Naast he t uitgAgaat_lang_2_Small_Smallebreide ass ortiment van oorbellen en hangers die ik voor de Verwenbron heb ontworpen en gemaakt, is er vanaf dit najaar de mogelijkheid je eigen sieraden te maken.

Je leert tijdens de workshop de kracht van edelstenen kennen én je maakt een passend uniek sieraad voor jezelf om mee naar huis te nemen. De kosten zijn € 12,50 excl de materiaal kosten (vanaf € 7,50)Data voor deze workshops:
zaterdag 15 oktober, 19 november en 3 december van 14.00 -17.00 uur

Boeken Tips

De gastvrije sjamaan
een jaar in Tibet
Sun Shuyun
Mistral, april 2009


Een Chinese documentairemaakster ervaart de kracht van boeddhistische rituelen in het dagelijkse leven in Tibet. Sun Shuyun gaat een jaar naar Tibet om een documentaire te maken. Als Chinese verwacht ze de nodige vijandigheid tegen te komen. Ze is dan ook blij verrast door de open, gastvrije houding van sjamaan Tseten en zijn familie. Een jaar lang leeft ze mee met het gezin, waarin drie broers een vrouw delen, met het reilen en zeilen van het huishouden, het binnenhalen van de oogst, de rituelen bij een overlijden. Ze is getuige van sjamaanrituelen om hagelbuien te verdrijven, kwalen te verhelpen en de goden gunstig te stemmen. En ze ervaart hoe er letterlijk geleefd wordt volgens de boeddhistische levensfilosofie van geven en niet oordelen, maar ook het schrijnende gebrek aan gezondheidszorg en de politieke spanningen. Zelf blijkt ze de nodige vooroordelen te hebben opgedaan tijdens haar opvoeding onder het Mao-regime, en ze moet steeds opnieuw haar meningen herzien. De gastvrije sjamaan biedt een zeldzaam inkijkje in het Tibetaanse dagelijks leven, de kracht van het geloof en het belang van rituelen.

Sun Shuyun groeide op in China en vertrok naar Engeland om in Oxford geschiedenis te studeren. Ze werkt als documentairemaakster voor onder andere de BBC en Discovery Channel. Ze woont afwisselend in China en Engeland.

---------------

Inspiratiekalender het octaaf,
wijzelf als instrument in het scheppingsproces
Ineke Koedam


Wil jij je plek innemen en je ‘functie’ vervullen in het Grote Geheel?
Wil jij vervulling vinden in de persoon die je bent in de tijd en ruimte op aarde?
Wil jij iets ‘ouds’ afronden om iets ‘nieuws’ te kunnen beginnen?
Wil je jouw unieke talent in de wereld brengen?
Wil jij meer vreugde, diepgang, groei, bezieling, harmonie of licht ervaren in jouw leven?

Het zijn voorbeelden van verlangens vanuit de ziel. Ben jij er aan toe gehoor te geven aan die ziele roep? Maak dan gebruik van het Octaaf.
De wet van het Octaaf komt voort uit de samenwerkuing tussen scheppingstijd en natuurlijke tijd. Het is een energetisch proces van 7 overgangen en een transformerend ‘instrument’ om tot verwezenlijking te komen van wie jij bent en waartoe jij je geroepen weet hier op aarde. Met het octaaf verminder je je haast en geef je jezelf rijpingstijd. Het plaatst je in de stroom van dienstbaarheid aan het worden van wie jij ten diepste bent.
Compleet met handleiding om jouw verlangen uit te zetten in de tijd, een beschrijving van de karakteristieken van de 7 overgangen gekoppeld aan de 7 hoofd chakra’s, inspirerende affirmaties om tot diepgaande transformatie te komen en energiehologrammen van Wilka Zelders om af te stemmen op hoog energetische frequenties.
De octaaf wordt gebruikt in het Pulsar werk waardoor deze kalender goed te gebruiken is als hulpmiddel bij je leervraag.Meer informatie over Ineke vind je op www.weerschijn.nl  
Een deel van de opbrengst zal Weerschijn bestemmen voor Stichting Vluchteling.

LevenslesNa het afstuderen aan de Pulsar Academie heb ik me aangesloten bij het Pulsar Platvorm. 7x per jaar komen we op een zaterdag bij elkaar op de Voorde om zo de leerling in ons te voeden met het Pulsar gedachte goed. We hebben een leervraag en volgen die dagen de latifa.
Dit jaar bespreken we onze levensles en Jan de Dreu heeft daar het volgende over geschreven:

Ik (Jan de Dreu) studeerde voor het eerst van mijn leven iets van Mystiek. En een van de allereerste personen die ik tegen kwam heette Julian of Norwich. Dat is een middeleeuwse, engelse mystica. En haar wijsheid die ik toen hoorde was: ‘All shall be well again, I know’. Meer niet. Zij was een soort semi-non. Dat was in die tijd allemaal niet zo helder gescheiden. Zij woonde in een huisje tegen de kerk. En zij had een enorme praktijk. Er kwamen vele mensen bij haar langs voor heling, voor troost. Dus ik dacht: als je zo’n bloeiende praktijk hebt, dan moet je ook wel veel kennis hebben. Ik heb toen een tijdje gezocht naar haar teksten. Maar die waren nergens te vinden. Zij wist maar één ding: ‘All shall be well again, I know.’

Dat heeft toen diepe indruk op mij gemaakt. Omdat ik mij toen pas realiseerde dat als je zo iets diep van binnen weet, echt weet, dan kan je hele volkstammen daar mee helpen. Dat had ik nooit zo gezien. Ik dacht altijd: Ja, als je echt iets mystieks te bieden hebt, dan heb je ook een boek geschreven, dan zijn er allemaal teksten in omloop. En toen dacht ik: dit is minstens zo krachtig. Dat er iets is, in dit geval maar één ding, waarvan iemand diep, diep weet: Dit is waar. En dat je dan een bron bent die onuitputtelijk stroomt. Naar deze en gene. En zo zie ik ook de levensles die ieder van jullie nu geformuleerd heeft. Ik zie jullie nu ook als mystici. Dat je het maar weet. In deze zin. Er is iets dat de vrucht is van jouw leven. Waardoor jij ook kan zeggen: ‘I know!’ Dit, wat ik nu zeg, dat heb ik niet uit een boek, ik zeg niet iemand na, ik weet dat! Onvoorstelbaar.

Ik (Margje) heb de eer mijn levensles middels het Platvorm ook daadwerkelijk vorm te geven. Mijn levensles is: Je bent een voeler.
Samen met 2 collega’s van het Platvorm Hans van Haaften en Okkie de Hek geef ik op zaterdag 8 oktober in Delft een eenmalige unieke worskhopdag waar deze les op verschillende manieren tot uiting zal komen. In deze flyer vind je meer informatie.

Wil je meer lezen over Jan de Dreu bestel dan nu zijn boek Leef!

Coachen in EigenWijsheid

Ook dit najaar starten Nicole Dubois en ik weer de opleiding Coachen in EigenWijsheid. Persoonlijk ontwikkeltraject voor tranformationeel coachen“Tell me and I’ll forget
Show me and I may remember
Involve me and I wil understand”


Het is een resultaatgerichte en professionele opleiding voor iedereen die zich in het vak van coach wil verdiepen.
De training Coachen in EigenWijsheid vergroot je zelfbewustzijn middels persoonlijke ontwikkeling, waarna je eigen gemaakte inzichten leert inzetten in je vak als coach. De training beslaat 7 dagen die 3 wekelijks plaats vinden.
De data voor 2011 zijn:
September training op vrijdagen: 30 september, 14 oktober, 4 november, woensdag 23 november, 16 december, 13 januari 2012 en 3 februari.

We hebben een folder gemaakt om meer mensen in contact te brengen met deze manier van leren. Hierbij de digitale versie, mocht je een hard copy willen, dan stuur ik je deze graag toe.

Aromatherapie

     

Hebben jullie het ook gemerkt het is muggentijd.
Gelukkig heb ik op een natuurlijke manier de beestjes verre van me kunnen houden. Met de synergie-olie anti mug. Muggen hebben een hekel aan deze geur en laten je dus met rust. Samenstelling: etherische olies van atlasceder, citronella, davana, geranium, kruidnagel, lavandin. Ik heb het gemengd in hydraterende melk, zodat niet alleen de muggen worden verdreven, maar m’n huid voor de nacht een voedende créme krijgt. Een andere optie is de olie te verspreiden in een verstuiver.

Mocht je onverhoopt vergeten zijn je in te smeren is er de anti sting roller. Verzachtende gel bij insectenbeten, kalmerend bij jeuk. Verpakt in een handzame blauwglazen roller. Het bevast spijk aspic, atlas ceder, pepermunt en rosalina. De basis is aloe vera liquid gel. Ik heb het standaard in mijn tas zitten en ben er super blij mee.

ACTIE

images

Abonneer je nu op een jaarabonnement voor het tijdschrift Vrouw en Passie voor € 18,50 en ontvang de workshop Aromatherapie genieten met geur of een andere leuke workshop naar keuze gratis.

Data workshop 10 september, 22 oktober en 26 november van 14.00-17.00 uur
 

     

Er is één ding op de hele wereld dat u nooit mag vergeten.
Wanneer u alles vergeet maar dat ene niet
dan hoeft u zich nergens zorgen over te maken.
Maar wanneer u overal aan denkt
alles doet en niets vergeet
maar u vergeet dat ene
dan heeft u eigenlijk niets gedaan.

Rumi

 

website in persona.nl

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring