• Nieuwsbron

Nieuwsbron Zomer 2009

Zomer 2009

Deze zomer staat voor mij in het teken van nestelen. Volgens de Nederlandse van Dale is de eerste betekenis “zijn nest maken” en de tweede “ zich vestigen, het behaaglijk maken”. De kippen: Noor, Jelle en Blondie hebben het goede voorbeeld gegeven wat de eerste betekenis van het woord betreft door een 9-tal prachtige kuikens uit te broeden na ruim 3 weken op een nest gezeten te hebben.
   
Voor in persona gaat het vooral om de tweede betekenis. Nestelen zodat ik vanaf het najaar mijn klanten kan ontvangen in de boomgaard te Zuilichem. Het idee van een blokhut heeft plaats moeten maken voor een heuze pipowagen met terras, die midden in het groen van de appel- peren- en pruimenbomen komt te staan en uitzicht op de molen geeft. Onze nieuwe huisgenoten Sjors en Sjimmie zullen het gras rondom de pipowagen bij houden. Deze Ouessanten rammetjes zijn kleine schapen met een vriendelijk karakter, die je bij het hek zullen verwelkomen met hun vrolijk geblaat.

Bron van eigenwijsheid

Een dag zinvol genieten!

Tijdens de nieuwe workshop "Bron van eigen wijsheid" maak je op een liefdevolle, speelse en zachte manier contact met jouw bron van wijsheid. Door middel van visualisatie, beweging en creativiteit ontdek je jouw wijsheid en hoe je die bewuster kan inzetten in het dagelijks leven.

De dag (10.00 uur - 17.00 uur) kost € 125,- inclusief materiaal, koffie, thee en een lekker gezonde lunch. De workshop wordt vooralsnog gegeven op de lokatie in Voorburg.

 

Data 2009

Thema

4 september

Vertrouwen

13 november

Dankbaarheid

 

De data en thema's van 2010 worden in het najaar bekend gemaakt.
Je kunt je opgeven door
te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

De Verwenbron

VAKANTIETIP

EASY DRIVER Aromatherapie in de auto. Breng een 6-tal druppels etherische olie aan op het bijgevoegde houdertje. Inpluggen in het contact van je sigarettenaansteker en genieten maar.
Je kan je favoriet olie toevoegen of kiezen voor de speciale synergie voor in de auto:
Highway Deze synergie verfrist de atmosfeer in de auto én houdt de bestuurder alert. Samenstelling 100% etherische olie van lemongrass, palmerosa, pepermunt, rozemarijn en sandelhout.


Andere oliën die tijdens de zomer en op vakantie van pas kunnen komen:

Citronella : is een zeer goede insectenverdrijver. Muggen houden niet van citronella. Zij gaan er niet dood van, maar zij hebben een hekel aan de geur.

Lavendel :  De EHBO-olie bij uitstek bij allerhande kwaaltjes. Bij schrammen, insectensteken en zonnebrand.

Tea tree : Universele EHBO-olie, die je als één van de weinig etherische oliën direct op de huid mag aanbrengen. Neutraliseert het gif van de meeste kleine insecten of dat van plantensappen (brandnetel). Tea Tree olie heeft een enigzins verdovende, dus pijnstillende werking, die vooral tot uiting komt bij behandeling van snij-, schaaf- en brandwonden.

 

 

Boekentips


Leef!
Jan de Dreu

Dit is voor mij het beste boek over wezenlijke veranderingsprocessen. In een ogenschijnlijk simpele en humoristische taal weet Jan de Dreu, mijn leraar van de Pulsar Academie, mij te raken. Het is een boek met vele lagen, waardoor je het boek keer op keer kan lezen. Je ontdekt steeds nieuwe dingen, waardoor jezelf kan groeien. De latifa vormt de rode draad in het boek, daarnaast vind je er achtergrond informatie over de leervraag en talent, waardoor het boek zeer geschikt is als ondersteuning van de coachingstrajecten bij in persona. Ook zonder traject kan ik het iedereen die interesse heeft in wezenlijk veranderen aan raden te lezen.

• Leef! - 8 opwekkende aanwijzingen. Een nuchter en opwekkend boek over de kunst van het vormgeven aan je leven.
'Leef' biedt originele en beproefde ingrediënten om je te laten leiden en verrassen door jouw antwoorden op jouw levensvragen. De kennis die in deze acht opwekkende aanwijzingen wordt aangereikt, heeft betrekking op diverse aspecten van ons dagelijks leven. Aan bod komen onder andere:
o Wat betekent echte verandering?
o Wat is de waarde van pijn en ongemak?
o Hoe spoor ik mijn talent op?
o Hoe zet ik mijn hartenwens(en) in werking?

Het boek Leef kun je bestellen bij De Verwenbron


Irvin D Yalom
Schopenhauer Kuur
ISBN/EAN: 9789460031267
Uitgever: Balans

 

 

Heb je interesse in de grotere filosofen, maar geen behoefte om daar echt een studie van te maken? Dan is de schrijver Irvin Yalom wat voor jou. Door middel van romans laat hij je kennis maken met in dit geval Schopenhauer. Fictie en werkelijkheid lopen door elkaar maar de zienswijze van de filosoof is duidelijk waarneembaar. Een aanrader!
Op de dag dat de vooraanstaande psychiater Julius Hertzfeld te horen krijgt dat hem waarschijnlijk nog maar één jaar te leven rest, begint hij met een onderzoek naar de betekenis van zijn leven. Hij zoekt na meer dan twintig jaar contact met Philip, een aantrekkelijke, arrogante, con tact gestoorde, seksverslaafde man, die drie jaar bij hem in therapie zat – zonder enig resultaat. Philip blijkt tot Julius’ grote verbazing gepromoveerd te zijn in de filosofie en een opleiding te volgen tot therapeut. Julius biedt zich aan als supervisor – met als voorwaarde dat Philip aan zijn therapiegroep zal deelnemen. Een van de leden van deze therapiegroep, Pam, blijkt slachtoffer van Philip te zijn geweest en is nooit over deze traumatische ervaring heen gekomen. Terwijl de groepsleden proberen om te gaan met deze ontvlambare situatie en het einde van Julius’ laatste jaar schrikbarend dichtbij komt, stijgt de therapie tot een ongekend hoog niveau – met buitengewone veranderingen bij elk groepslid als gevolg. Yalom verweeft deze geschiedenis met het verhaal over het leven en werk van de filosoof Arthur Schopenhauer – Philips goeroe, alter ego en inspirator – met fascinerende lessen over Schopenhauers invloed op de hedendaagse filosofie tot een indrukwekkende, uiterst leesbare roman. Te bestellen bij
de Verwenbron

 

NB In de nieuwsbron zomer 2008 schreef ik over de Stad van Axen, Cuvalier. Toen was het boek helaas uitverkocht, maar inmiddels weer te bestellen.

 

 

Registratie als coach bij de NOBCO (vervolg)

Nadat ik eind mei alle stukken ten behoeve van de registratie heb ingeleverd, ontving ik medio juni een verslag van de commissie. Ik heb aan alle harde eisen voldaan en op 9 september ben ik uitgenodigd om het met de commissie over mijn manier van coachen te hebben. Bijzonder vind ik dat de 4 verschillende commissie leden vanuit ieder een ander kader mijn input hebben gelezen, wat te merken is aan het soort vragen die ze willen stellen. Zo vindt de één mijn zorgende houding naar coachees een punt voor gesprek, een tweede mijn gebrek aan een coachingsopleiding, terwijl een ander juist de manager in mij is opgevallen. Dit zegt niet alleen wat over mij, maar minstens zoveel over hen. Hierin zitten de valkuilen en de allergiën van de ander coaches.

Zo kijkt een ieder van ons vanuit onze waarheid naar de wereld, maar zijn we ons dat allemaal wel even bewust? Ik hoop de coaches van de commissie wel! Mij heeft het in ieder geval weer op scherp gezet om nog bewuster met mijn blik waarmee ik de wereld in kijk om te gaan.

TIP: Probeer eens met je hart te kijken!


Methoden en technieken van het coachen deel 3

7 Stappen naar wezenlijke verandering

de Latifa


De Latifa is een eeuwenoude mystieke oefening uit het Soefisme afkomstig (een mystieke stroming binnen de islam) en wordt ook De weg van de zeven verfijningen genoemd. Het laat je op een subtiele wijze (latief betekent subtiel) kennis maken met de kwaliteiten van het bestaan.
De Latifa is door Marcel Derkse opgenomen in zijn methode van de Pulsar, alwaar ik aan de Academie een 3 jarige opleiding tot veranderingsdeskundige volg. Volgens deze visie komt echte, creatieve verandering voort uit een wisselwerking tussen inspiratie (zingeving) en realisatie (vormgeving). Mijn trajecten, zijn indien, mogelijk opgebouwd uit de 7 aspecten van zingeving,

1. Aanvaarding
2. Verlangen
3. Hoop
4. Vertrouwen
5. Overgave
6. Liefde
7. Wil

Het werken met deze zeven thema's biedt een krachtige ondersteuning voor een duurzaam veranderingsproces. Een proces dat zijn wortels heeft in het leren worden wie jij bent.

   

 

En vergeet niet dat de aarde het heerlijk vindt uw blote voeten te voelen

en de wind ernaar hunkert met uw haar te spelen.

 

Kahlil Gibran

 

Heb een mooie zomer!

Margje

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring