• Nieuwsbron

 

Winter 2017

IMAG1365 SmallWe naderen midwinter. Het is een moment van stilvallen, terugkijken en vanaf kerstavond heel voorzichtig opnieuw in beweging komen. Voor mij persoonlijk was 2017 een heel bijzonder jaar. Het werd een jaar waarin ik een hartsbesluit heb genomen om te laten opereren aan een maagverkleining, wat 19 mei jl heeft plaats gevonden. Een besluit met vele consequenties, en met een resultaat dat vele malen groter is dan ik had druven dromen. Het werd een jaar van loslaten, van opnieuw geboren worden, va20171215 100927 Smalln plezier terugvinden, van me kwetsbaar mogen voelen en me helder mogen uiten. Van meer naar binnen gericht dan naar buiten en vooral van heel veel zelfzorg op alle niveau’s. De stand van zaken op dit moment is dat ik een oud stuk van mij heb mogen loslaten, en de nieuwe ik nog niet heb mogen ontmoeten. Ik ben onderweg. In uiterlijke vorm is dat ik 45 kg ben kwijtgeraakt en er nog zo’n 25 zullen volgen.
Een van mijn bezigheden op dit moment is het schrijven van een boek over dit proces. De titel kan ik jullie al verklappen. Het krijgt het jaarthema van afgelopen jaar: Liefdevolle omhulling. Ik verwacht dat in het najaar van 2018 het boek in de winkels zal liggen.
Komend jaar ga ik een aantal jaartrainingen verzorgen, is er ruimte voor retraites in de Pipowagen, zal de theetuin geopend zijn en gaat de Verwenbron op reis in de zomer langs een aantal mooie festivals. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.
Ik wens jullie mooie dagen en hoop je te zien in 2018.

Margje

BOEKENTIPS

De duivenhoudsters
Alice Hoffman

Een prachtig boek, dat ik niet voor niets pas na mijn reis naar Palestina, waar ik onder andere ook Masada bezocht, heb gelezen.

De levens van vier dappere en opmerkelijke vrouwen kruisen elkaar in het jaar 70 na Christus, in de wanhopige tijd van de belegering van Masada, wanneer de voorraden slinken en de Romeinen oprukken. De vier vrouwen werken in de duivenhokken en alle vier hebben ze geheimen: wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en van wie ze houden. Het zijn de roodharige Jaël, de dochter van een sluipmoordenaar wier gebroken hart haar door de ontberingen van de woestijn naar haar ware levenspad voert; Revka, de bakkersvrouw die haar dierbaarste schat ter wereld verliest en toch de kracht vindt om haar familie te beschermen; Aziza, de geliefde van een krijger, die een geheim leven leidt dat zelfs haar naasten niet kunnen vermoeden; en Sjira, een wijze, oude vrouw met kennis van kruiden en oude magie, die even loyaal is als gevaarlijk.
Uit hun vindingrijkheid en onderlinge solidariteit putten de vrouwen kracht zich teweer te stellen tegen de vijand die hen wil uitroeien.
De duivenhoudsters is een magistrale, literair historische roman over de belegering van Masada, een vesting op een rots waar negenhonderd Joden maandenlang stand hebben gehouden tegen de Romeinen. Het is een ingenieus heldenepos waarin vrouwen de hoofdrol spelen en duiven het symbool van vrede zijn.

--------------

Handboek voor tijd
Kees Gabriels en Jan de Dreu

Een prachtig boek in heldere taal. Ik werk er al jaren mee, en het werkt echt!!

Handboek voor Tijd gaat over een omkering in het hanteren van tijd. Over een omslag in het beleven van tijd als vijandige tegenstander naar behulpzame vriend. Je leert in dit boek om je eigen tijd te scheppen. Jouw tijd, waarin dat kan gebeuren wat jij graag wilt.
Het is een uitnodiging aan iedereen die eigenaarschap over zijn tijd wil ontwikkelen.
Kees Gabriëls en Jan de Dreu schreven eerder de bestseller Handboek voor Talent.
Kees Gabriëls is oprichter van het Talentbedrijf, dat leidinggevenden en teamleden leert hoe ze elkaars talent kunnen laten groeien, met als expliciet doel: betere bedrijfsresultaten behalen.
Jan de Dreu (1949) is bedrijfskundige en leidde ruim 20 jaar de Pulsar Academie, een opleiding tot veranderkundige voor professionals.

13 Heilige Nachten

In contact met je innerlijke bron
Leven of geleefd worden?

De periode tussen 21 december en 6 januari is een bijzondere tijd. 21 December komt de zon op zijn laagste punt, en beleven we de kortste dag en de langste nacht van het jaar. De natuur heeft haar energie helemaal in zichzelf teruggetrokken. Drie dagen blijft de zon op dit laagste punt staan, daarna op 24 december begint hij weer te klimmen en gaan de dagen lengen. Dit is het begin punt van de 13 Heilige nachten.

FB IMG 1427796682172 Small
Deze overgangstijd is magisch en heeft invloed op de rest van het jaar. We zijn in deze dagen meer verbonden met de kosmos dan in de rest van het jaar.
Ieder van de 13 nachten brengt een boodschap mee (in een droom, beeld, gevoel, gedachte) die van toepassing is op elk van de 12 maanden die voor ons liggen.
De laatste heilige nacht biedt ons het leerthema voor het komende jaar aan.
In de jaartraining komen we 6 zaterdagen bij elkaar om gebruik te maken van deze prachtige energie. De 13 Heilige Nachten geven ons een waardevolle leidraad om onze eigen richting te blijven gaan, waardoor niet de gebeurtenissen ons leven bepalen, maar de beweging die van binnenuit ontstaat. Ze bieden een context die ons helpt focus te blijven houden.

Opgeven kan nog net, want we starten op 23 december.


Data 23 december 2017, 6 januari 2018, 24 maart, 16 juni, 22 september en 17 november
Lokatie De jaartraining vindt plaats op De Welldaad te Zuilichem.
Tijden Zaterdag  10.00-17.00 uur
Kosten Voor particulieren en ZZP'ers € 750,- incl. 21% BTW en voor instellingen en bedrijven € 1500,- excl BTW. Voor koffie/thee en versnaperingen wordt gezorgd. Gezamenlijk verzorgen we de lunch door ieder wat mee te nemen in de vorm van een potluck.

 

2015 01 23 13.40.53

Breng je talent vrij de wereld in, jaartraining


In januari start de jaartraining, waarin je jouw unieke talent en bijdrage aan de wereld kunt ontdekken en vorm geven. In de jaartraining leergang 1 ligt het accent op "thuis komen bij jezelf", zodat de weg vrij wordt om je talent dienstbaar aan het grote geheel in de wereld te kunnen brengen. In de jaartraining leergang 2 ligt het accent op "vanuit jouw plek de ander ontmoeten", waarmee je de bijdrage in het grote geheel niet alleen voor jezelf maar ook voor de ander vergroot.

De data voor 2018:

Jaartraining  leergang 1 Mijn talent en ik: 20-21 januari, 7-8 april, 14-15 juli, 15-16 september en 24-25 november
Jaartraining leergang 2 Mijn talent in relatie: 13-14 januari, 17-18 maart, 30-31 juni, 8-9 september en 10-11 november

85a1183a941f2ad2509b67bfffbae954

Beide jaartrainingen bestaan uit vijf blokken van 2 dagen. De beweging door de Vesica Pisces is de rode draad die de vijf blokken met elkaar verbindt. De Vesica Pisces is een geometrisch figuur bestaande uit 2 elkaar deels overlappende cirkels die samen het mannelijke en vrouwelijke in ieder van ons vertegenwoordigen, waarbij het overlappende deel voor het scheppende deel in ons staat. Het Vesica Pisces symbool creëert een pad tussen de spirituele (hemel/ manlijke) en de materiele (aarde/ vrouwelijke) werelden. Tevens is de Vesica Pisces het beginstadium van de Flower of Life.
Op zaterdag 7 januari kun je gratis deelnemen aan een kennismakingsworkshop. Je krijgt meer informatie over de training, ontdekt je hoe het nu met je innerlijk kind, man en vrouw gesteld is én kun je een van de leerlingen van afgelopen jaar ontmoeten om uit eerste hand hun ervaring te horen. De introductie-workshop begint om 13.30 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. Vanaf 13.00 uur staat er koffie en thee klaar en ben je welkom in de ruimte. Meer informatie over de inhoud van de trainingen op de website.

22788819 2156824417677198 1911143678607058273 n
Ervaringen van deelnemers van afgelopen jaar:

Het was een logische stap na de 13 heilige nachten van 2016. Ik werd me bewust hoe belangrijk het voor mij is om mezelf te voeden in mijn persoonlijke ontwikkeling en er was de wens me verder te verdiepen in dit thema Talent en hoe dit zich verhoudt tot de Vesica Pisces.
Margje haar manier van begeleiding spreekt mij aan, zij creëert een plek waar ik me veilig voel. Dit alles bij elkaar maakte de keuze makkelijk.
Het is een mooi jaar geweest en zo de moeite waard.
Ik heb gevoeld dat mijn talent oké is en dat ik daar trouw aan mag blijven ook in situaties waar ik op weerstand stuit. Onderzocht wat mijn patronen en overtuigingen zijn en of deze nog wel kloppen. Meer inzicht gekregen in de Mannelijke (spirituele ) en vrouwelijke ( materiële)  energie en deze te herkennen in mijzelf, voelen wanneer zit ik in welke energie, wanneer ben ik in balans en wanneer niet.
Door dit in groepsverband aan te gaan en daarbij verschillende werkvormen te gebruiken heb een weer stuk verdieping gekregen en word ik steeds meer MeZelf.
Zoals ik ben, ben ik Goed Genoeg.
Marjan

Ik begon de training in de hoop dat ik blokkades zou kunnen opheffen waardoor ik meer energie zou krijgen. Ik kreeg veel meer dan ik had verwacht. De mooie, liefdevolle en heldere begeleiding van Margje zorgde er voor dat ik thuis kwam bij mezelf. Mijn talent ontdekken en erkennen was niet zo eenvoudig, omdat de sluier die ervoor zat nog even tijd nodig had om ontrafeld te worden. Door ‘oud zeer’ via familieopstellingen op te ruimen, ontstond er ruimte en erkenning naar mijn eigen verlangens. In plaats van steeds de controle te houden, leerde ik los te laten en te vertrouwen dat ook even “niets” doen leidt tot wonderbaarlijke inzichten. Het jaar vloog voorbij, waarin ik via speelse technieken meer vertrouwd raakte met mijn mannelijke en vrouwelijke aspecten.
Lia

Huisje, Boompje, Business

een concrete glocalisatie

door Jan Maarten Fernig

Het afgelopen jaar heb ik mij verder bezig gehouden met thematiek rond het begrip 'circulaire economie'. Daarover inmiddels lezingen gehouden te Culemborg en Utrecht, en een workshop in ons klooster i.o.

20171214 Huisje boompje business SmallHet zijn bescheiden stapjes vooruit, de workshop "Huisje, Boompje, Business" werd uiteindelijk door een select gezelschap van 4 deelnemers bezocht. Anderzijds heeft de oogst allen, mijzelf incluis, in positieve zin verbaasd, zowel kwantitatief als kwalitaitef.

Eén van de ideeën die tijdens Huisje, Boompje, Business" zijn ontstaan, behelst het oppakken van onderlinge distributie van lokale biologische producten. Zo bestaan aan weerszijden van Rivierenland Bakkerij Hardeman te Wijk en Aalburg (noorden Noord-Brabant), en ecoboer Matthijs te Ingen (Betuwe).

Binnen het groepje deelnemers wordt namelijk al op andere terreinen van duurzaamheid druk met elkaar samengewerkt en daarvoor heen en weer gereisd (zero-emisson) tussen Zuilichem (nabij Wijk en Aalburg), Culemborg en Tiel (nabij Ingen). Het vergt slechts een kleine uitbreiding van de route om beide leveranciers hierin te betrekken.

Beide leveranciers zijn aangewezen op directe verkoop en levering van hun producten aan hun hardeman Smallafnemers, om enigzins concurrerend hun producten aan te kunnen bieden. Er zit namelijk extra mensenwerk in de productie ervan. Dit leidt niet alleen tot uitzonderlijk hoge kwaliteit, maar ook tot hogere prijzen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Dat laat onverlet dat het ook hier interessant is om goed overwogen kostenrationalisatie toe te passen.

ecoboer matthijs SmallEn let op de hier gebezigde terminologie: de termen "producent" en "consument" hebben namelijk binnen de circulaire economie hun betekenins verloren. Binnen de circulaire economie zijn immers alle schakels zowel producent als consument. Nog wel relevant zijn de rollen van afnemer en leverancier. Ieder schakel vervult weliswaar beide rollen, maar iedere rol kent zo haar eigen valkuilen en merites.

Een geheel andere belangrijke rol speelt hierbij (en eens te meer) de technologie: de toepassing van goed gekozen webshops is een kritische succesfactor. Zo kan iedere deelnemer in dit kleine distributienetwerkje een eigen bestelling inplannen en alvast zelf voor de betaling zorg dragen tegen minimale inspanningen voor alle betrokkenen.

Heel enthousiast word ik van deze opwekkende versie van "terug naar de toekomst"!

Wat vind jij?

De Verwenbron

puur genieten

Tot 21 december kun je op afspraak langskomen om je Kerstinkopen te doen. Er zijn heel veel Engelen én er is een grote tafel met uitverkoopjes!

 

20171203 095643 Small

 

In het nieuwe jaar zijn er weer workshops

De kracht van Zacht, waar je kennis maakt met de werking van edelestenen en daarna je eigen sieraad kan maken.

Data: zaterdag 24 februari, zondag 11 maart en zaterdag 21 april.

Meer informatie vind je op de website!

Bovendien kun je nu ook een stoeptegel mozaïeken met echte edelstenen. De tegel is winterhard en geschikt voor binnen en buiten.

20171126 163105 Small

Data: zaterdag 3 maart en zondag 14 april

Meer informatie vind je op de website!

De beste manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste producten is door de speciale Facebook pagina van de Verwenbron te volgen.

Bovendien heb ik sinds kort ook een

Iinstagramnstagram account

Data

voor in je agenda

 __________________________________________________

Ik wens je hele fijne feestdagen toe

Zelf keer ik in deze periode van de 13 Heilige Nachten naar binnen toe. Laat je inspireren door dit filmpje....

 

derwish

 

De Welldaad

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring