• Nieuwsbron

Nieuwsbron Winter 2009

in persona

Winter 2009

De winter is een periode van rust, bezinnen en vernieuwen. De kou maakt dat we naar binnen keren om daar tot rust te kunnen komen. Wat deze beweging voor in persona heeft opgeleverd, lees je in deze nieuwsbron.


Margje in de Winter

De behoefte om mee te bewegen met het ritme van de seizoenen wordt bij mij sterker en sterker. Zo leef ik al een tijdje op het ritme van de zon. Actief met daglicht en rustig aan als de zon onder is.

 

In de winter is dat soms met de korte dagen wat lastiger. De winter vraagt om naar binnen te keren, tijd te nemen voor rust en bezinning. Nou dat valt niet mee. De vakantie naar Egypte heeft de beweging naar rust en inkeer, tegen mijn verwachting in, er niet makkelijker op gemaakt. Mooi weer, en een andere cultuur en religie maakten de vakantie tot alles behalve rustig!
Bovendien werd mij het belang van een bewuste jaarwisseling pijnlijk duidelijk. In Egypte geen champagne, oliebollen, vuurwerk en een oudejaarsconference. En ook geen skispringen en nieuwjaarsconcert de dag erna. Voor mij leek het net of het nieuwe jaar nog niet was begonnen en toen ik ook nog eens half januari mijn verjaardag niet vierde, merkte ik dat ik daar last van had. Een onbestendig onaf gevoel.


Bij terugkomst in Nederland was het dus zaak een aantal zaken recht te zetten. Gehoor te geven aan de behoefte me terug te trekken in mijn heerlijke huis. Daarnaast alsnog Oud en Nieuw vieren met twee dierbaren een maandje later dan de meesten op 31 januari. Maar oh wat was het fijn om bewust afscheid te nemen van 2008 en ook bewust de nieuwe ruimte van 2009 in te stappen.

 De vakantie heeft ook voor rust gezorgd op de tijden dat ik lekker op een strandstoel in het zonnetje, met als achtergrond muziek het ruisen van de zee voor me uit zat te mijmeren of aan het genieten was van een mooi boek. En vanuit die rust zijn weer een aantal mooie ideeën voor in persona ontstaan.

Persoonlijk geschenk

Naar aanleiding van de vele leuke reacties op de persoonlijk geschenken heb ik opnieuw de stoute schoenen aangetrokken om mijn hart te volgen.

Ik beleef zoveel plezier aan het uitzoeken van mooie, persoonlijke geschenken, alsmede aan het "winkeltje spelen", dat ik heb besloten een webwinkel te starten. De winkel krijgt een eigen naam en website:

DE VERWENBRON

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen en kan je de site nog niet bezoeken. Ik verwacht dat over 4 weken de winkel online gaat. Dus hou je mailbox in de gaten ....

Graag laat ik je nu al wel wat nieuwe producten zien:

Chakrakistje

 
ChakrakistjeIn het chakrakistje zit een edelsteen voor elk van de 7 chakra’s alsook een bergkristal. De stenen zijn ongeveer 20-35 mm groot en zijn verpakt in een blank houtenkistje met beschrijving.
€ 12,95


Chakra olie

Heb je liever olie dat kan ook! Het doel van de chakra-oliën is de chakra’s in balans te brengen. Dus activiteit verminderen waar een overactiviteit is en stimuleren waar een energiegebrek is. De basisolie bestaat uit jojoba. De concentratie van de etherische oliën is 10%. Gebruik: een 5-tal druppels inmasseren op de respectievelijke chakra. Een flesje bevat 11 ml en kost € 7,95.

 • 1ste chakra peper, sandelhout, kaneel, kruidnagel en muskaatnoot
 • 2de chakra ylang ylang, sandelhout en vanille
 • 3de chakra rozemarijn, citroen, salie en tijm
 • 4de chakra roos, rozenhout, oranjebloesem, sinaasappelblad en scharlei
 • 5de chakra geranium, wierook, jasmijn, patchouli, bergamot
 • 6de chakra pepermunt, ceder, jeneverbes, niaouli, cajeput, eucalyptus en laurier
 • 7de chakra mirre, lavendel, en roos
Rozekwarts, Amethyst hartHarten van 40 mm vervaardigd van de mooiste steensoorten, amethyst en rozekwarts. Met hun super glans goed geschikt als siervoorwerp.


Prijs € 6,-Heb je interesse dan kan je me een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen met je naam, adres en verlanglijst en dan zal ik zorgen dat het naar je toekomt.

Boekentips

 


De geheime Newton

Geert Kimpen

Arbeiderspers
  

Op vakantie was onder andere het nieuwe boek van Geert Kimpen mee. Zijn eerdere boek de Kabbalist heb ik met veel plezier gelezen en ik was heel benieuwd naar zijn tweede boek. Opnieuw heb ik mij mee laten voeren in een roman dat zo veel verder gaat dan het verhaal zelf.

Een echte
aanrader als je nieuwsgierig bent naar transformatieprocessen!


Het verhaal: Enkele weken voor Isaac Newton stierf, verbrandde hij dozen vol notities die voor altijd moesten verdwijnen. Na zijn dood bleek dat er nog één kist stond, gevuld met ongepubliceerde documenten. Een bisschop werd gevraagd ze te bestuderen. Toen hij de inhoud van de kist had gelezen, smeet hij de deksel dicht. Er mocht nooit één letter van naar buiten gebracht worden.

Driehonderd jaar later kreeg de beroemde econoom John Maynard Keynes de kans om de één miljoen woorden te bestuderen. Hij was verbijsterd. Hij stierf voor hij met zijn speech de muren van de Universiteit van Cambridge kon laten schudden op haar grondvesten. Maar de tekst lag al wel klaar…


"Niemand die inzage heeft gehad in deze collectie kan volhouden dat Newton de eerste man was van de verlichting. Newton was de laatste van de magiërs, de laatste der Babyloniërs en Sumeriërs. Al werd hij verleid door de duivel, het is ontzagwekkend hoeveel eeuwenoude raadsels hij verklaarde."Hoe maak ik goud uit mijn leven?
Geert Kimpen
Happinez

 Voor een ieder die zelf het transformatieproces zoals beschreven in “De geheime Newton” wil vormgeven, heeft Geert Kimpen een inspirerend werkboek geschreven.

Alchemie is de kunst van transformatie, van verandering. Alchemisten onderzochten de bouwstenen van het leven, de geheimen van de creatie en begrepen dat de wetten van de natuur ook de wetten waren waaraan de mens gehoorzaamde. Hun uiteindelijke doel was om onedele metalen edel te maken. Om lood te transformeren tot goud. Een proces dat alleen kon plaatsvinden wanneer de alchemist bereid was de eigen ziel om te smeden tot goud. Hiervoor moet de alchemist zeven ingrijpende processen ondergaan die je veranderen. Wie goud wil maken, moet zelf goud worden.

In “Hoe maak ik goud van mijn leven”, over de zeven eeuwenoude alchemistische processen die de grote alchemist Isaac Newton doorliep. Nu is onze tijd aangebroken om via de studie van Newton de eeuwenoude kennis te herontdekken en toe te passen in ons eigen leven zodat wij goud van ons eigen leven kunnen maken.

Het boek is te bestellen via Happinez
 

Gouden godin

Registratie als coach bij de NOBCO

 

Op dit moment ben ik bezig me te laten registreren als coach bij de NOBCO. Het beroep coach is een vrij beroep. Iedereen mag zich coach noemen. Door middel van de registratie kunnen coaches aantonen aan bepaalde, door de beroepsgroep zelf opgestelde, kwaliteitseisen te voldoen. Door hier aan mee te werken hoop ik een steentje bij te dragen aan het professionaliseren van het beroep coach. De procedure bestaat uit verschillende stappen:
 • Aanleveren van CV en bewijsstukken
 • Schrijven van essay met mijn visie op coachen
 • Beschrijving van mijn praktijk, soort coaching, marketing, soort klanten/coachees
 • Beschrijving van de zakelijke afspraken tussen mij en de coachee
 • Benoemen van mijn 5 favoriete methoden en technieken
 • Aanleveren van 3 referenties
Een deel van deze gegevens is te lezen op mijn website. Andere zal ik specifiek voor de registratie beschrijven. Aangezien het voor mij belangrijk is dat jullie weten wat mijn visie en ideëen zijn, heb ik besloten in de komende Nieuwsbronnen hier aandacht aan te besteden.

Voor deze editie is dat:

Methoden en technieken van het coachen deel 1
Werken met een leervraag

Voor mij is leven leren en dat breng ik graag over op mijn coachees. Een leervraag helpt je daarbij.

Jan de Dreu, mijn leraar op de Pulsar Academie beschrijft dat in zijn boek “Leef” prachtig. Hij nodigt de lezer uit om leerling te worden van zijn leven. Juist het niet weten, maakt dat we in beweging komen dat we veranderen.

Een prima manier om je eigen veranderings-proces richting te geven is het formuleren van een persoonlijke leervraag. De vraag komt niet vanuit je hoofd, maar uit je hart en overstijgt alle dagelijkse beslommeringen. Bij de start van een coachingstraject laat ik de coachees via een visualisatie tot hun leervraag komen.

De vraag krijgt de volgende constructie: “ Ik wil leren ......?”

Het vraagteken is er ter benadrukking van de vraag die je jezelf stelt. Door de vraag in de tijd te zetten, met een begin- en een einddatum ontstaat er een natuurlijke spanningsboog, voor trajecten bij in persona veelal 6 maanden, die maakt dat aan het eind van de tijdspanne het antwoord ook daadwerkelijk daar is. Wil je daar meer over weten dan raad ik je het boek van Jan van harte aan. (Binnenkort ook via de Verwenbron te koop).Mijn leervraag van dit moment is: Ik wil leren maat te houden? Hij is gestart in januari en zal half juni eindigen. Zo in het begin word ik geconfronteerd met alles wat niet in de maat is. En pff wat is
dat veel, maar aangezien dit inmiddels mijn 6e leervraag is weet ik dat ik half juni een antwoord krijg, waar ik nu echt geen weet van heb. Die spanning en wetenschap maakt dat ik de verwarring hieromtrent kan dragen en er zelfs om kan lachen. Ha nu kan ik het nog niet, maar in juni!


Dat maakt het leven met een leervraag ook zo bijzonder. Het antwoord! Iedere keer opnieuw ben ik verbaasd over de opbrengst bij mezelf maar ook bij de coachees. Wat een rijkdom! Het was onvoorstelbaar het antwoord van te voren te bedenken, en toch is het zo vanzelfsprekend. Het mooie is dat het antwoord je daadwerkelijk verandert. Je wordt nooit meer dezelfde als voor het stellen van de vraag.

Een voorbeeld: Enkele jaren geleden had ik een leervraag. "Ik wil leren mijn lijf lief te hebben." Het blijft voor mij moeilijk van tevoren blanco te wachten op het antwoord. Ik verwachte dat het zou gaan over acceptatie van mijn gewicht. Niets bleek minder waar. Ik realiseerde me aan het eind van mijn leervraag dat mijn lijf heel gevoelig is voor signalen van de omgeving. In mijn jeugd vond ik het lastig hiermee om te gaan. En op een dag “besloot” ik dit systeem uit te zetten. Ik zette als het ware mijn lijf buitenspel. Door het stellen van deze leervraag, doet mijn lijf weer mee (heb ik het lief) en luister ik naar de signalen die het geeft. Inmiddels ben ik namelijk heel goed in staat te weten wanneer het signaal over mij gaat of over een ander en kan ik er mee leven. Sterker nog ... ik maak er dagelijks in mijn werk gebruik van.

Het mooie van de leervraag vind ik dat je als je het principe van de leervraag onder de knie hebt, je ook zonder begeleiding jezelf kan blijven ontwikkelen door iedere keer opnieuw een leervraag te formuleren en deze in de tijd te zetten.

Wat is jouw leervraag?


Wanneer men niet zelf naar de tekenen van het leven luistert,
dan zorgt het leven ervoor dat je wel moet luisteren.
Geert Kimpen | De geheime Newton

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring