• Nieuwsbron


September 2015

FB IMG 1434599202939

Als steenbok kan ik bergen verzetten met altijd een doel voor ogen. Een puntje aan de horizon waar ik naartoe beweeg, of het nou links of rechtsom is, de top zal ik behalen. Het is dan ook een rare gewaarwording als plotseling blijkt dat het puntje aan de horizon is verdwenen. Ik noemde het: “Er is geen worstje meer". En dan zomaar uit het niets komt iemand mij een “worstje” overhandigen. Hilde Nienhuis de dragende kracht van het Hieros Gamos festival en het Lorelei festival zag voor mij een nieuwe rol weggelegd; het hoeden van de tempel, het dragen van het energetisch veld. Het is ongelooflijk om te ervaren wat deze beweging met mij heeft gedaan. Nog nagloeiend van het Lorelei festival dat nog maar een week geleden plaats vond, ben ik zo intens dankbaar voor het "worstje” wat mij is toegevallen.

Hiervanuit heb ik een nieuwe beweging kunnen maken met wel als mooiste oogst; de geboorte van de Mysterieschool. In mei ben ik voor het eerst naar Glastonbury geweest, daar waar het christendom, de verhalen van King Arthur en Avalon samenvallen. Oh wat heb ik genoten om samen met Jan Maarten deze reis te mogen maken. Ik kon daar zo voelen hoe belangrijk het is dat het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht komen in ons zelf en in de maatschappij. Dit belang wordt afgespiegeld in Het Vesica Piscis symbool. Dit symbool staat voor het mannelijke en vrouwelijke deel in ons, waarvan delen elkaar overlappen in een gemeenschappelijke kern, De Bron. Deze kern kan gezien worden als de baarmoeder van de schepping en de bron van het eenheidsbewustzijn. Het Vesica Piscis symbool creëert een pad tussen inspiratie (hemel/mannelijke) en creatie (aarde/vrouwelijke).

Wat is er in jou wakker geworden dit jaar? Bij de Welldaad kan je hier op verschillende manieren achter komen. Volg je hart en ervaar wat jou het meeste aanspreekt bij het lezen van deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

Margje

Latifa gebed in praktijk

Latifa, 7 stappen tot transformatie. Latif betekent subtiel en daar hou ik van. Op een zachte krachtige manier in beweging komen. Deze week ontving ik een mail van een klant die 4 jaar geleden bij mij een traject volgde, met zijn toestemming deel ik vol vreugde zijn ervaring over de impact van Verlangen.

"Weet je nog dat ik bij jou ooit een verlang-lijst moest opstellen? En dat het mede door die lijst heel vaak bij jou over een Mazda MX5 ging?
 
Nou, hier het volgende:
Ik liep sindsdien al jaren met het idee 'zo'n ding komt er een keer' want ohohohoh wat een leuke auto, voor een habbekrats heb je er al 1 en ik zie mezelf er al in rijden enzo. Toen kwam ook nog het nieuwe model uit (werkelijk weer een prachtexemplaar) en een collega werd mede enthousiast en mijn buurman heeft er ook een en, kortom, het verlangen naar zo'n MX5 bleef gevoed en ook sterker en sterker worden. Natuurlijk een account aangemaakt bij autotrack.nl met wekelijks nieuwe MX5jes zo in mijn brievenbus. Heerlijk, het werd concreter en concreter. Met de wetenschap dat zo ongeveer 90% van mijn toenmalige verlanglijst inmiddels op miraculeuze wijze al was ingevuld (erg bijzonder trouwens) leek het slechts nog een kwestie van tijd (de financiele echo van de verbouwing laat zich namelijk nog wel eens horen, dus voorzichtigheid met euro's was op zijn plaats) voordat ik eindelijk mijn verlangen kon concretiseren.
 
En toen was er inmiddels een 2e collega die via snappcar zo'n ding een dag had gehuurd en er razend enthousiast over was! 'Wat een leuke auto' en 'Wat rijdt ie lekker' en ga zo maar door! Zomaar, voor bijna niets een hele dag huppakee lekker in zo'n karretje! Kijk dacht ik, dat is leuk, dat doe ik ook! Nog meer voorpret! Hup, snappcar account, drie keer klikken en een afspraak! op donderdag in de eerste vakantieweek Hopsa!
mazdaDe donderdag breekt aan, ik in de good-old ford-famile-C-Max naar Eindhoven naar de mx5. Verhuurder keurig nette man, papieren ingevuld, auto gezien (mooimooileukleuk mooi donkerblauw mooimooimooi) en instructies erbij (lekker op toeren houden want het is een ouder motortje dan die van tegenwoordige auto's) en zus en zo gaat het dak open, laat maar open trouwens want het is een prachtige dag! Jajajaja...
Mooi! Ik de sleutel jajajaja. Heerlijk! Ik stap in, zalig, lekker laag, lekker sportief, heerlijk stoel. Ik voel me meteen goed zo niet nog beter. Kijk om me heen, metertjes, voel even aan de koppeling en schakel wat in de rondte, stel de binnenspiegel goed, tuur wat door de buitenspiegel, bekijk hoe en waar de lichten en noodlichten te bedienen zijn hoihoihoi jajajaja daar gaan we!
 
Ik start de motor en het oude Japannertje komt ingehouden driftig tot leven, even een beetje gassen en weer los... heerlijk geluid, voelt goed aan! Eerst een stukje achteruit want de auto staat met zijn neus naar de stoep op de open parkeerplaats. Cool kijk ik over mijn rechterschouder, sturend met mijn linkerhand en mijn rechterhand losjes over de bijrijder-plaats... Looking good, feeling good! Al draaiend in een sierlijke bocht die de mx5 in de juiste positie brengt om te vertrekken geniet ik van de gehele situatie, ik, een mooie dag, de mx5, mijn verlangen, mijn droom, de eerste keer.
De auto staat goed, ik zet mezelf in de juiste houding, schakel in zijn 1, laat de koppeling al half pakken om te gaan, voel dat de auto wil gaan, kijk in de richting naar waar deze droom mij gaat voeren en zie... dakrand.
 
Ik zie een dakrand. Op ooghoogte. Recht vooruit. Een vrij stevige ook, dat heeft een cabrio nodig natuurlijk, maar toch, ik zie een dakrand. Een grote donkerblauwe dakrand. Geen weg, geen straat, geen verkeerslichten, geen fietsers of auto's, geen uitzicht op buiten, helemaal geen verkeer, alleen dakrand. Ik trap de koppeling weer in en bedenk hoe ik hier een veilige dag van ga maken.
 
Ach, ik heb genoten die dag, heerlijk getoerd door noord-Brabant, ja een heerlijke auto en op een mooie dag kan ik prima alles overzien door over de dakrand heen te kijken. Ik kan me zelfs even oprollen en eronderdoor kijken indien nodig, maar liever niet te lang. Aan het eind van de dag de sleutel weer ingeleverd, formulieren getekend en klaar. Einde. 
Ik ben nog geen 3 weken later in Frankrijk waar ik viavia even mee kan rijden in een BMW Z3 en constateer dat mijn postuur inderdaad meer weg heeft van de gemiddelde duitser dan de gemiddelde Japanner.
 
Droom, verlangen, bedankt dat je er was, je hebt me veel lol en energie gegeven. Letterlijk jarenlang heb ik je gekoesterd, vertroeteld en uitgeput, je kwam van diep van binnen en hebt me heel veel gegeven en ik blijf je daarvoor dankbaar. In luttele momenten kwam het inzicht dat de concretisering van verlangen weliswaar haalbaar maar niet nodig was. Ook het besef dat je mijn verlangen niet meer bent valt bij mij in goede aarde, ik zal de waarde en de kracht van verlangen altijd bij me dragen. Het is OK, dank je wel dakrand!"
 
Dank Jelmer voor het delen!

Boeken Tips  

Ecce Homo
Anne Marie Wegh

Ecce HomoEcce Homo, zie de mens.
Soms kom je op een punt waarop het leven, dat je hebt gericht op de buitenwereld, zijn glans heeft verloren, net zoals in de parabel van de Verloren Zoon. Vaak begint er dan een zoektocht naar verdieping. Velen komen tijdens die tocht uit bij oosterse spirituele tradities die beter lijken te passen bij de moderne mens. Echter, ook de bijbel, met name het Nieuwe Testament, bevat een schat aan tijdloze wijsheid, door de evangelisten op prachtige en inventieve wijze beschreven in beeldtaal.
Slechts een kleine groep ingewijden wist in de afgelopen eeuwen dat de bijbelverhalen ook gelezen konden worden als metaforen die tezamen een wegwijzer waren voor de mens die op zoek is naar God. De doop van Jezus in de Jordaan bijvoorbeeld en zijn genezingen, transfiguratie en kruisiging staan voor innerlijke processen. In beeldtaal vertegenwoordigen deze de fasen van zuivering, genezing, verlichting en vereniging met God.

In de bijbelvertalingen door de eeuwen heen is echter veel symboliek verloren gegaan. De diepere laag van een verhaal zit vaak verborgen in een subtiele woordkeuze of geraffineerde zinsconstructies. De auteur nodigt lezers uit om de evangeliën met nieuwe ogen te lezen en net zoals zij te laten raken en inspireren door de diepgang en rijkheid van deze geschriften.

De auteur van dit boek, Anne-Marie Wegh, woont en werkt in een veertiende-eeuwse kerk met pastorie in Horssen. Op deze prachtige lokatie vind de Mysterieschool plaats. St Bonifatiuskerk


 
De heilige buxusmoeder en 33 andere levensbomen
Marjanne Huising
 

heiligebuxusmoederklIn veel oude culturen speelden bomen een belangrijke rol, bijvoorbeeld als heler, raadgever, beschermer of poort tot andere werelden. Delen van bomen dienden als krachtvoorwerp, orakelbescherming of remedie. Ook nu kunnen bomen veel voor ons persoonlijk betekenen naast hun algemeen nut (zuurstof, bouwmateriaal, brandstof). Vaak heb je een boom die jou je leven lang begeleidt en andere bomen kunnen tijdelijk jouw pad kruisen en helpen bij een bepaalde levensvraag. Welke boom hoort bij jou? Wat is jouw levensboom? Wat kan die voor jou betekenen in spiritueel, energetisch en geneeskrachtig opzicht? In principe kan iedere boom een levensboom zijn. De boom op de hoek van jouw straat, die in dat bos verderop, klein, groot, jong, oud... Weet dat alle bomen via de wortels met Moeder Aarde zijn verbonden en zo toegang hebben tot de wijsheid van de oerboom.

Kruidenvakvrouw Marjanne Huising behandelt van 34 boomsoorten niet alleen de algemene kenmerken en geneeskracht, maar ook de verbinding met mythische figuren, goden, godinnen en krachtdieren, want deze geven weer andere inzichten over de kracht en zachtheid die de boom je kan bieden. Ze geeft ook vele recepten, zowel praktisch als energetisch, waarmee je de vitale kracht van een boom kunt bundelen en op je eigen tijd kunt inzetten voor inzicht, heling en verandering.


Extraatje

Afgelopen zomer kreeg ik de vraag van Josha Zwaan om haar boek te recenseren en eventueel op te nemen in deze rubriek. Wow wat een eer, dat doe ik natuurlijk graag, temeer omdat haar boek Parnassia in mijn favoriete boeken top 10 staat.
Dwaallicht haar jongste is een prachtig boek, waar de grijsheid van het bestaan tot in ieder vezel van je lichaam doordringt.
 
Dwaallicht
Josha Zwaan

Josha Zwaans hoopgevende roman 'Dwaallicht' gaat overjosha zwaan dwaallicht leven met een psychische stoornis. In 'Dwaallicht' wordt Marthes leven beheerst door angsten en wanen. Haar man Barend kijkt machteloos toe en hun kinderen zorgen inmiddels meer voor hun moeder dan zij voor hen. Tijdens een vakantie escaleert de situatie en Barend vertrekt met de kinderen. Marthe belandt in een psychose en zwerft wekenlang door Amsterdam. Heel voorzichtig leert ze zichzelf te accepteren en een sprankje zelfvertrouwen groeit. Maar past zij nog in het leven van haar gezin? Met haar prachtige en poëtische stijl weet auteur Josha Zwaan scherpe emoties voelbaar te maken. Dwaallicht is een roman over liefde, waanzin en verlangen. Maar ook over literatuur, muziek en andere vormen van schoonheid.

De Verwenbron puur genieten

Speciale wensen

De zomer heb ik gebruikt om de website van de Verwenbron leeg te maken. Inmiddels is hij alweer aardig gevuld en na het laatste festival eind september ga ik daarmee verder. Ik heb echter gemerkt dat ik het veel leuker vind speciaal voor jou iets moois te maken. Aarzel dan ook niet om contact met me op te nemen als je graag iets gemaakt wil hebben, dat kan van alles zijn: oorbellen, kettingen, armbanden, raamhangers, maar ook dingen die nog niet op mijn site staan.

verwenrbonbutton


Kracht van Zacht
puur genieten

 

Kracht van Zacht

Een heerlijke middag zuiver genieten. Na een uitleg en ervaring over de werking van edelstenen, krijg je de gelegenheid je eigen sieraad (oorbellen, armband en/of ketting) te ontwerpen en maken.

De prijs van de workshop € 12,50 is inclusief een uitgebreide digitale reader als naslag werk.

Materiaal kosten van de edelstenen worden apart afgerekend.

Data:  zondag 20 september 2015 en zaterdag 24 oktober 2015 van 14.00 - 17.00 uur

Opgeven kan via de Verwenbron.


Jan Maarten
slaat een nieuwe weg in

 

Ongeveer een maand geleden heb ik een grote beslissing genomen. Zat eraan te komen na afronding van mijn laatste goed betaalde ICT opdracht bij de NS eind maart 2014. Waarna bij mijn moeder werd vastgesteld dat ze niet lang meer te leven zou hebben, en na haar overlijden oktober 2014. Tijd voor een grote doorbraak.

Zoals ik de vorige keer liet weten, ben ik mij gaan wijden aan het idee van een basisinkomen. Dat idee viel bij mij in vruchtbare aarde. Ik heb mij namelijk sinds 2009, voor mij het begin van een eerste lange periode van ZZP-ZO (Zonder Opdracht), verdiept in economie, filosofie en geschiedenis. Een SZC (Studie Zonder Certificaat), een zelfstudie middels allerlei nieuwe mogelijkheden die de moderne media bieden. Hoorcolleges, videocolleges, artikelen, bijeenkomsten, you name it, I was there.

 

IMG 20150905 WA0003 Small

 

En nu mijn coming-out, het nu voorliggende academische jaar presenteer ik mijzelf als publicist, presentator/dagvoorzitter en inspirator (onder andere vanuit De Krachtfabriek). Vooralsnog rond het thema 'Basisinkomen', een beetje meeliften op de actualiteit kan geen kwaad, nietwaar? En graag belicht ik dit thema vanuit bredere economische, filosofische en historische horizonten.

Daartoe bied ik tot einde van dit jaar presentaties aan tegen reiskostenvergoeding. Voorts ben ik op zoek naar iemand die graag met mij wil meewerken presentaties te organiseren, zodat ik mijzelf vooral op de inhoudelijke en vorm aspecten kan concentreren. Die vormgeving is vernieuwend, waar ik gebruik maak van mijn muzikale en educatieve vaardigheden om mensen actief te betrekken.

Jan Maarten Fernig

 

Zijn blogs zijn te volgen op Facebook.
Heb je suggesties mail hem op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dwaalroutes

Dwaalroutes BeleefDeWaal LOGO 400pxAls ik terug kijk op een jaar Dwaalroutes is er heel veel gebeurd. We hebben een app gemaakt met 4 bijzondere routes tussen Loevestein en Varik. Een puzzelroute waar je de geschiedenis van de regio leert kennen, een fietsroute waar je langs prachitge plekken van de Waal komt, over het bijzondere van de uiterwaarden en zijn geschiedenis, een fietsroute waar je zelf je streekproducten kan sprokkelen voor een overheerlijk biologische maaltijd en van mijn persoonlijke hand een wandelroute in de uiterwaarde met prachtige zingevings oefeningen aangeboden door verschillende ondernemers in de regio. Klik hier en volg de instructie om de routes op je smartphone te downloaden.

Wat we doen is de plaatselijke bevolking de pareltjes van de omgeving laten zien. Terwijl jij kan dwalen door het landschap. Je laten verrassen, terwijl je zeker weet dat je prachtige dingen tegenkomt. Lees meer in het leuke artikel van het Kontakt

tn 20150724 zaltbommel dwaalroutes beleven Small

Op dit moment zijn we bezig met een volgende stap. Met behulp van Caroline vd Post zijn we bezig onze visie nog helderder te krijgen en de daarbij behorende strategie uit te stippelen. Vervolgens gaan we met Saskia Schussheim de website opbouwen én breiden we de routes uit van 4 naar 11! 

 

Data  

zonnewijzer

Familieopstellingen: 17 oktober

Rode Tent: 10 oktober, 7 november en
12 december

Kracht van zacht, edelstenen: 20 september en
24 oktober


Voor individuele coachtrajecten en kloosteractiviteiten kun je op afspraak starten.

Inspiratie
Latifa gebed

* klik op de foto voor het artikel in de Happinez over het latifa gebed *

latifa 2

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring