• Nieuwsbron

De Welldaad

September 2012

IMAG1810_SmallDe zomer is bij uitstek een periode voor een pas op de plaats. Wat wil je, van wat er in de lente tot leven is gewekt, werkelijk tot wasdom laten komen.

Ik kreeg daarbij hulp vanuit onverwachte hoek. Daar waar mijn kracht veelal heeft gelegen in lange termijn visie, overzicht hebben en de grote verbanden kunnen onderscheiden, kreeg de zomer plotseling een andere wending. Half juli kreeg ik een oogontsteking, die maakte dat ik het grote geheel niet meer kon zien. Licht was al snel te schel en ook autorijden bleek een onmogelijkheid. Mijn wereld werd noodgedwongen kleiner. Ik werd gedwongen mij te focussen. Voor een groot gedeelte heb ik de tijd doorgebracht op ons terras in de schaduw, alwaar ik eindeloos kralen heb zitten rijgen. Een mooie bijna meditatieve handeling. Een manier om stil te vallen en te ontdekken wat ik echt belangrijk vond.

Ik realiseerde me dat mijn droom van het starten van een klooster NU al binnen handbrereik ligt, met als gevolg dat Jan Maarten en ik in september met een burn out programma starten op de dinsdagen en woensdagen. Daarnaast heeft het maken van sieraden me veel plezier opgeleverd en ik merk dat ik dat graag wil delen met anderen. Op de Fonkelsteen een basisschool in Zaltbommel heb ik kinderen laten kennismaken met de kracht van edelstenen. En inmiddels weten steeds meer mensen mijn sieraden, die met zoveel aandacht en liefde zijn gemaakt, te vinden.

In de Nieuwsbron lees je over de nieuwe initiatieven die dit najaar van start gaan alsmede een blog van Jan Maarten, mijn vriend en partner binnen de klooster activiteiten.

De ware mens weet dat wat ver is, ook vlakbij is te vinden.
Oosterse wijsheid

Veel lees plezier,
Margje 

 


OUT of Burn Out 

coach intensive

     Stenen_balans_Small

 

Vrijheid bestaat in het erkennen van grenzen
                          Krishnamurti


Herken je jezelf in:

  • Je hebt (kenmerken van) een burn out
  • Je wilt de balans in jezelf herstellen
  • Je wilt je energiek voelen
  • Je wilt je plezier in je leven zowel privé als in je werk hervinden

Dan is deze 7 daagse OUT of Burn Out intensive iets voor jou.

Het is een intensief persoonlijk herstel en ontwikkeltraject van 7 dagen verspreid over 7 weken. De dagen kennen een opbouw van IN (inspiratie, wat leeft er in jou, wie ben je) naar OUT (creatie, wat is ontspanning, hoe ga je het doen).

Het traject volgt de Latifa, een eeuwenoude mystieke oefening, om tot wezenlijke verandering te komen. Gedurende de dagen word je middels uiteenlopende oefeningen uitgenodigd om je innerlijk balans te herstellen door op een evenwichtige manier gebruik te maken van je fysieke, emotionele, mentale en spirituele vermogens. Aan de hand van onze Balansschaal wordt er een programma samengesteld dat bij jou past.

Er wordt gewerkt in een doorlopende groep van maximaal 6 personen, die ieder hun eigen programma doorlopen.

De dagen die om 9.30 u starten kennen een zelfde ritme.

9.30-10.00 aankomst en koffie/thee
10.00-10.30 lichaamswerk
10.30-12.00 opdracht/ individueel coachgesprek
12.00-12.15 meditatie

12.15-13.30 lunch
13.30-15.00 ontspanning / individueel coachgesprek

15.00-15.30 thee pauze
15.30-17.00 ontspanning / individueel coachgesprek
17.00-17.15 afronding

  12_u_meditatie

De ontspanningsmomenten kunnen bestaan uit werken in de (moes)tuin of lichte klussen aan gebouwen en/of voorzieningen zoals tuinmeubelen. Daarnaast is er ruimte voor, muziek maken, schilderen, schrijven, tekenen, boetseren, fietsen, zwemmen en wandelen.

---------------

Wanneer: Dinsdagen of woensdagen 

Tijd:  9.30 - 17.00 uur 

Lokatie: Meidijk 17 te Zuilichem

Prijs: € 2.750,- (excl BTW) voor bedrijven, € 2.275,- (excl BTW) voor ZZP’ers en €1.500,- (incl BTW) voor particulieren.
Inclusief alle pure maaltijden, onbeperkt koffie, thee en fruit, materiaal kosten en de begeleiding van Jan Maarten en Margje.

Intuïtie & Energie

een kennismaking

Op veler verzoek start ik dit najaar een kennismakingsworkshop in het werken met energie.

  • Wil je bewust met je intuïtie leren omgaan?
  • Heb je last van vermoeidheid in grote gezelschappen of tijdens het winkelen?
  • Ben je nieuwsgierig naar jouw innerlijke energiebronnen?
  • Heb je behoefte aan innerlijke rust?

Tijdens deze training van 7 ochtenden maak je een reis langs de chakra’s, word je je bewust van jouw intuïtie en leer je deze in te zetten in het dagelijks leven.

Middels uiteenlopende oefeningen word je uitgedaagd gebruik te maken van je fysieke, emotionele, mentale en spirituele vermogens.

boeddha_handen_bergkristal

---------------

Data: 29 september, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november, 8 en 15 december

Tijd: Ontvangst vanaf 9.30 uur, start programma 10.00 - 13.00 uur
 
Lokatie:
De Jacobshoeve in Well (nabij Zaltbommel)

Prijs:
€ 295,- voor particulieren en € 375,- exclusief voor ZZP'ers en bedrijven, inclusief koffie, thee en fruit.

Op zaterdag 8 september is er gratis een introductie les van 10.00 - 11.30 uur, zodat je eerst zelf kan ervaren hoe het voor jou is om bewust met energie om te gaan. Graag van tevoren aanmelden.


Wegens succes herhaald

Zowel de coach-opleiding "Coachen in EigenWijsheid" als de coachintensive "Leven in Eigenheid" starten in september. Voor beide trainingen is nog plek. Wil je meer weten kijk op de site of neem contact met me op.

Leven in Eigenheid
start 20 september, te Well

Coachen in EigenWijsheid
start 28 september, te Delft

 

             12779944_xl_2

Kennismaking met Jan Maarten

JanMaartenenMargje_9_Small_SmallRuim 5 jaar geleden heb ik Margje aangemoedigd de ultieme gevolgtrekking te nemen van haar opvatting ‘geen talent voor ondergeschiktheid te hebben’. In diezelfde tijd heb ik zelf ook de sprong van werknemer naar ondernemerschap gewaagd, en dus draait ons huishouden vanaf toen op zelfstandig ondernemerschap. Margje begon met haar coaching-praktijk, ik verhuurde mijn inzet als ICT analist aan grote bedrijven. Zo zijn we ieder voor zich het pad van ZZP (zelfstandige zonder personeel) ingeslagen. Want niet alleen willen we geen ‘baas’, we willen ook geen ’ondergeschikten’.

Omdat in ‘mijn’ markt vanaf 2009 flink de klad kwam te zitten, nam ik vanaf toen de ruimte om mijn interesses op andere gebieden te verdiepen, zoals zonne-energie en kleinschaligheid. Twee gebieden die, gegeven moderne technologie, uitermate goed kombineren. Daarnaast stak ik steeds meer aandacht in het beschikbaar maken van mijn zelf ontworpen hulpmiddel ‘financiële administratie’ aan derden. En Margje werd daarin mijn eerste ‘klant’, en, veel belangrijker, mijn eerste ‘ambassadeur’.

Natuurlijk deelden we met elkaar altijd al naast onze successen en tegenslagen, ook onze expertises. En zo groeiden wij langzaam maar zeker met onze zakelijke activiteiten naar elkaar toe. Op mijn beurt heb ik het afgelopen half jaar de eerste concrete stap gezet mee te werken aan een van haar activiteiten, de ‘kloosterdagen’. Een mooi project waarmee ik al mijn eigen ervaringen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en welbevinden kan inzetten, in combinatie met mijn ervaringen in het begeleiden van andere mensen.

Dat laatste is ooit begonnen als oudste broer van twee net jongere broertjes. Daarna bijles (vooral exacte vakken) aan klas- en jaargenoten, scholieren en studenten, en het leiden van muziekworkshops voor groepen volwassenen. En nu, in samenwerking met De Welldaad, volgt voor mij een zo volledig mogelijke integratie met alle aandachtsgebieden en vaardigheden rond dat wat mij zo lang ik mij kan heugen het meest bezighoudt: het menselijk bestaan op deze aarde.

Jan Maarten Fernig


Lees over realisatiekracht en andere inspirerende onderwerpen op mijn blog, Blogbubbels, met persoonlijke ervaringen en tips!

Boeken Tips  

Het raadsel Spinoza 

Irvin D. Yalom

Irvin_D._Yalom_Het_raadsel_SpinozaNa de prachtige boeken over o.a. Nietsche en Schopenhauer valt nu de eer aan Spinoza. De psychiater Yalom weet als geen ander historie en fictie op een prachtige manier met elkaar te verbinden.

De filosoof Spinoza staat bij velen in hoog aanzien en geldt algemeen als een enigmatische persoonlijkheid. Misschien minder door zijn filosofie dan door de feiten van zijn leven. Biografische gegevens zijn nauwelijks bekend. De roman is geschreven om het raadsel rondom de persoon van Spinoza te ontrafelen en om duidelijk te maken hoe Spinoza zijn evenwichtigheid en standvastigheid heeft kunnen herwinnen nadat hij door de joodse gemeenschap werd buitengesloten.

Aan het boek ligt het idee ten grondslag om dit raadsel Spinoza op te lossen door een ander, minstens zo groot raadsel op te lossen: waarom was de nazi-ideoloog Franz Rosenberg zo in Spinoza geïnteresseerd?

Het verhaal, verteld vanuit het perspectief van de alwetende verteller, speelt zich beurtelings af in het Amsterdam van de 17e eeuw en het Berlijn van het begin van de 20e eeuw.


Handboek voor Talent

Kees Gabriels en Jan de Dreu

handboek_voor_talent

Voor de liefhebbers van het prachtige boek LEEF van Jan de Dreu, nu een special over talent.

Voor iedereen die meer wil weten over zijn eigen talent en hoe dat te ontdekken. 

De heldere teksten van Kees Gabriels en Jan de Dreu, en geweldige tekeningen van Jan maken dit boekje een genot om te lezen.

Ieder mens heeft een uniek talent. Of beter gezegd: ís een uniek talent. Wij zijn van nature allemaal ergens opvallend goed in. Je unieke talent, in één woord benoemd, is een krachtige bron van eigenwaarde. Een bron die aanzet tot zelfsturing, creatief denken en voldoening in je werk.

Dit vrolijk geïllustreerde boek over de kracht van talent moedigt de lezer aan zijn of haar unieke talent te benoemen en met plezier in te zetten.


Een gratis proefexemplaar van het Handboek voor Talent is te bestellen via De Talentmanagers

---------------

Wil je ook je Talent benoemen kom dan naar de gratis workshop op zondag 23 september van 13.45 - 14.30 uur tijdens de Natuurlijk Gezond-beurs in 't Hurns Kerkje te Hurwenen.

Van 12.00 - 17.00 uur zijn er nog veel meer workshops en individuele sessies te volgen. Bovendien is de Verwenbron aanwezig. Een bezoek waard!

Licht op Amethyst

De kracht van edelstenen

Edelstenen stralen en dat maakt dat ik ze zo aantrekkelijk vind. Ze stralen energie uit. Iedere steensoort heeft een andere trilling en geeft dus ook andere informatie in die trilling door. De informatie van de steen is constant, terwijl wij als mens uit balans kunnen raken en van trilling kunnen veranderen. Als dat gebeurt, ervaren wij klachten en kunnen we zelfs ziek worden.

Amethyst

Wij zijn in staat de informatie die de steen uitstraalt te ontvangen om zo de balans in ons lichaam te herstellen.

Er zijn verschillende manieren waarop we de werking van de steen merken, zo kan je de steen dragen in een sieraad op je huid, plaatsen op een plek in de ruimte, of je kan water drinken waar de informatie van de stenen in zit.

In de komende nieuwsbronnen wil ik steeds 1 steen speciaal in het zonnetje zetten om jullie kennis te laten maken met deze magische werking. Deze keer is dat de amethyst.

Amethyst
Spirituele werking
: Schenkt sprituele helderheid, waakzaamheid, innerlijke rust en gerechtigheid.
 

Psychische werking: Geeft ondersteuning bij verlies en rouw. Verhoogt het bewustzijn en het oordelingsvermogen. 

Mentale werking: Nuchterheid, bewustheid. Verhoogt de effectiviteit op ons denken.

Fysieke werking: Sterkt de huid. Vermindert pijn en stress. Verlaagd een hoge bloeddruk. En werkt ontspannend op de nekspieren en schouderbladen, hoofdpijn, migraine, rusteloosheid, hyperactiviteit, onevenwichtigheid en bij slaapproblemen, evenals bij dikke darmproblemen.

De Verwenbron heeft een mooie collectie edelstenen. O.a. deze hanger van Amethyst:

Amethyst_hanger

Edelstenen kunnen nooit een bezoek aan een arts vervangen, wel kan het ondersteunend werken.
Bij klachten altijd eerst een arts raadplegen.

 

Bewustzijn met een knipoog

538353_380024882058996_1456981882_n

Sieraden Party

Sieraden_party

Ik kom graag met unieke sieraden bij je thuis. Een avondje puur genieten.

Jij organiseert een party voor minimaal 6 personen met een hapje en een drankje èn een gezellige sfeer.

Ik zorg voor prachtige sieraden van halfedelstenen en andere natuurlijke producten, die je tegen contante betaling kan kopen. Daarnaast maak ik op verzoek sieraden op maat.

De datum en tijden spreken we in onderling overleg af.

Als dank voor de organisatie mag jij, als gastvrouw, voor 10% van de omzet van de party, sieraden uitzoeken.

Inspiratiefilm

 

Kracht van Kwetsbaarheid 

Brené Brown

brene_brown

     (klik op de foto om de film te starten)

-------------------------

Vooraankondiging

zondag 28 oktober: "Dag van de Stilte"

10.30- 17.00 uur 't Hurns Kerkje te Hurwenen

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring