• Nieuwsbron

Nieuwsbron November 2014

De Welldaad

November 2014

2014-11-04 22.03.53Mijn leervraag “Ontspannen” nadert zijn einde en het kraakt en het piept in me. Ik voel me als het meisje én de beer. Kwetsbaar, krachtig, jong en vurig. Volop bewust onbekwaam om ruimte voor mezelf te creëren en zelfs het gevoel te hebben deze ruimte te moeten bevechten. En er is licht aan het eind van de tunnel, want 28 november is er geen twijfel meer, dan Weet ik. De vele jaren dat ik inmiddels leef met een leervraag hebben meer diepgang en verfijning gekregen. Het wordt er niet makkelijker op, maar wel rijker. Zeker nu ik mijn leervraag destileer uit de dromen van de 13 Heilige Nachten.

Ik voel me ook rijk om in de (coach)trajecten dit anderen te mogen meegeven. Iemand te begeleiden in deze reis waarvan de uitkomst ook voor jou een openbaring is. Walk your talk in optima forma. Ik gun iedereen een reisbegeleider, wie weet ben ik de komende periode wel die van jou!

Veel lees plezier!

Margje

 
 

De Welldaad, klooster io

13 Heilige Nachten

In contact met je innerlijke bron

zonsopgangDe periode tussen 21 december en 6 januari is een bijzondere tijd. 21 December komt de zon op zijn laagste punt, en beleven we de kortste dag en de langste nacht van het jaar. De natuur heeft haar energie helemaal in zichzelf teruggetrokken. Drie dagen lang blijft de zon op dit laagste punt staan, daarna op 24 december begint hij weer te klimmen en gaan de dagen lengen.

In deze tijd is de sluier tussen onze stoffelijke wereld en de kosmos het dunst. Dat geeft de periode iets magisch. We zijn meer verbonden met de kosmos, de bron van het bestaan, dan in de rest van het jaar. Nu vangen de 13 Heilige Nachten aan, en ieder van de Nachten brengt haar eigen boodschap of kwaliteit met zich mee als voorbode op het jaar dat komen gaat.

Anna Drenth en ik nodigen je van harte uit deel te nemen aan de jaartraining van de 13 Heilige Nachten. Tijdens dit jaar maken we gebruik van de wijsheid en energie die we hebben ontvangen tijdens de 13 Nachten.

Ervaringen:

De 13 nachten bieden mij focus op mijn leven en mijn leervraag. Ik ben me bewust van vragen, ontwikkelingen en angsten van mezelf op een ander bewustzijnsniveau. Door te luisteren naar mezelf, gezamenlijk met de groep en alleen, krijgen de processen een vorm en een ‘stem’. Dat maakt dat ik me heel bewust verder ontwikkel op het gebied van mijn leervraag. Dus precies datgene leer waar ik aan toe ben en wat ik kan.

Door het te delen en getuigen te zijn van elkaars proces krijgt dit een enorme diepgang en voel ik me gesteund in mijn proces. En kan ik steun bieden aan de processen van de ander. Frappant vind ik het dat alles al besloten ligt in de dromen tijdens de13 heilige nachten die een vorm krijgen gedurende het jaar. De groep is heel vertrouwd en warm, waardoor ik me op mijn kwetsbaarst durf te laten zien. ND

Start zondag 21 december. Meer informatie:

13 Heilige Nachten

       NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW     

Intuïtie en Energie
Klankhealing concerten op de zondagochtend

De zondag is in Nederland van oudsher een dag om stil te vallen, om te contempleren, om te bidden. Zeker hier in de Bommelerwaard waar nog veel kerkgangers zijn, is de zondag heerlijk rustig en stil.

Wat gebeurt er met je als het buiten stil is en als jij ook stil valt? Samen met Jan Maarten neem ik je mee op een innerlijke reis, gebruik makend van helende klanken met oa klankschaal, ocean drum en saxofoon.

De mens reist de hele wereld af op zoek naar wat hij nodig heeft,
om het bij thuiskomst te vinden.
George Moore

2012-11-10 09.13.37 Small


Zorg voor makkelijk zittende kleding en warme sokken of sloffen. Koffie, thee en de bekende Welldaad taart is aanwezig evenals meditiatiekussentjes en matjes.

Tijden: Ontvangst koffie/thee vanaf 10.45 uur, start programma 11.00 - 12.00 uur 

Data: 4 januari, 1 februari, 1 maart 2015

Kosten: € 7,50 per keer
Inclusief koffie, thee en taart.

Dwaalroutes

Dwaalroutes-BeleefDeWaal-LOGO-400px

Vol enthousiasme wil ik jullie vertellen over mijn nieuwste project. Met behulp van een start subsidie van de Provincie Gelderland ben ik onderdeel geworden van Dwaalroutes. Samen met 3 anderen gaan we routes langs de Waal ontwikkelen. Deze routes krijgen vorm via een app.

Dwaalroutes nodigen je uit om te beleven, te ontdekken en actief deel te nemen en zo de regio en haar directe omgeving lopend, per fiets, boot of auto te verkennen. Er zijn verschillende thema’s op het gebied van natuur, cultuur, recreatie en educatie die afzonderlijk of interactief gevolgd kunnen worden. Alleen, samen, met het gezin of in een groep.

yoga

Ik ben verantwoordelijk voor de Route "Uitwaaien en Opladen".

Met de Dwaalroute "Uitwaaien en Opladen" wil ik mensen op grotere schaal uitnodigen het contact met zichzelf en de natuur om zich heen te versterken. Door samen met mensen/ ondernemers die dit idee onderschrijven langs de Struinroutes aan de Waal activiteiten, verhalen en oefeningen te ontwikkelen en zo een zingevingsroute te creëren. Enkele ideëen die er al zijn: Labyrinth van wilgentenen in de Uiterwaarden, meditatie oefening, mandala maken van planten/stenen onderweg, verhaal over een bijzonder kruid/ plant, dier, paddestoel.

Bovendien biedt de Dwaalroute de mogelijkheid om uitstapjes te maken vanaf het struinpad om bijzondere locaties langs de Waal te bezoeken. Bijvoorbeeld mooie tuinen, workshops voor creativiteit en/of zingeving, een massage, een stilte plek, en natuurlijk fijne plekken om wat te eten, te drinken en of te slapen.

dr13

29 September j.l. zijn de verschillende routes feestelijk onthuld door een ware Waalmeermin. Debora Zachariasse van de Magische Bongerd kroop in de huid van de Waalmeermin om de geheimen van deze prachtige rivier zichtbaar te maken.

IMG 3000 Custom

Op dit moment ben ik in contact met ondernemers in de regio die mee willen werken aan de app. Mocht jij dat zijn of je weet iemand, laat het met alsjeblieft weten.

Begin mei gaat de app life, maar dat laat ik jullie natuurlijk weten, want dat gaat gebeuren in combinatie met een mooi evenement!

 ___________________________

Kruidenwijsheid

Op 16 jan 2015 komt Marjanne Huising weer naar de Welldaad. Het thema

Verwennen met zonnekracht

Een dag waarin jezelf verwennen voorop staat. Kruidenstempels maken, massage met keukenkruiden en kompressen om te verzachten. Waar zit jou pijnplek.

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 75,00 inclusief materialen en
een heerlijke lunch

Van ledlampjes naar elektrische auto

IMAG2509 2 Custom

Op zoek naar de balans tussen ecologisch en economisch

Door Britta Alink

Jan Maarten en Margje vinden het een sport om zoveel mogelijk zelf hun electriciteit op te wekken met zonnepanelen. Ruim 6 jaar geleden zijn Jan Maarten en Margje uit de Randstad verhuisd naar een vrijstaand huis aan de Meidijk in Zuilichem. En sinds die tijd leven ze steeds “duurzamer”. "Ja we hebben een droger" lacht Margje. "Die is er gekomen omdat we de bijkeuken niet meer verwarmen, omdat we daar nooit hoeven te zijn. En vanwege de daar geplaatste koel- en vrieskast. Maar we wekken zoveel energie op met onze zonnepanelen, dat het helemaal geen probleem is om een droger te hebben."

Ook de electrische auto, een Nissan Leaf,  rijdt op zelf opgewekte elektriciteit. "Zonne-energie is een stuk goedkoper dan diesel of Euro Loodvrij" zegt Jan Maarten.  "We hebben zelfs overwogen om op inductie te gaan koken, maar dan zouden we ook alle pannen moeten vervangen en dat is behoorlijk kostbaar. " (Inmiddels is dit gerealiseerd door een groots huwelijkscadeau).

Meten is weten luidt het motto van Jan Maarten en Margje. Toen ze het huis kochten was het al voorzien van dubbel glas en waren de muren, dak en vloer goed geïsoleerd. Het paar werd zich bewust van de hoeveelheid stroom die ze gebruikte en ging er steeds meer op letten. "BijvoorbeeDe Welldaad blog 20130605 - Zonnepanelen Customld door alleen ’s avonds en in het weekend te stofzuigen of de wasmachine aan te zetten" licht Margje toe.

In 2011 kochten ze hun eerste zonnepanelen. Het “stadse” paar kreeg er steeds meer lol in om zo energie zuinig mogelijk te leven. “We zijn steeds op zoek naar de balans tussen ecologisch en economisch” zegt Jan Maarten in het dagelijks leven eigenaar van het bedrijf Inspiring Solutions. “We hebben al onze lampen vervangen door ledlampen. Daarna zagen we ons energie gebruik meteen al dalen. Verder zorgen we dat er geen sluipverbruik is in ons huis. Dus er staat nooit een aparaat op de stand-by modus. Zelfs de combimagnetron gaat echt uit." Een hele dure energiezuinige koelkast heeft het stel niet. Jan Maarten heeft zelf op internet handige tips gevonden om de koelkast zuiniger te maken door met folie aan de slag te gaan (zie nieuwsbrief maart 2014) Achter alle radiatoren in het huis is isolatiefolie bevestigd. “Op die manier gaat er zo min mogelijk warmte naar de buitenmuren” zegt Jan Maarten.

Margje richt zich ook op de natuurlijke tuin rond het huis. “Deze zomer heb ik zevenblad pesto IMAG1086 Customgemaakt” zegt ze “En drinken we thee van de kruiden uit eigen tuin. Ook hebben we kippen rondlopen en hebben we met een subsidie van het Gelders Landschap struiken en bomen geplant, die echt thuis horen in de Bommelerwaard. We merken dat er steeds meer vogels op de tuin afkomen"  zegt Margje, eigenaar van de Welldaad, klooster io. “Als vrienden uit de Randstad bij ons komen, ervaren ze meteen de rust en ruimte, die we zelf ook zo fijn vinden” zegt ze "Maar we doen alleen wat behapbaar is. Dit jaar ben ik er niet aan toegekomen de bloesem van de vlierbes te plukken om er sap van te maken. Ook de meeste pruimen hebben we niet geplukt maar door de vogels laten opeten. Wel hebben we de appel oogst laten persen tot sap.”

Het stel is nu helemaal zelf voorzienend met hun elektriciteit maar als het aan Jan Maarten ligt maakt de hele wereld in de toekomst gebruik van zonne-energie. “Kijk maar eens op de website van de Vereniging van Zonnekrachtcentrales” zegt hij. “Met de zonne-energie uit Noord Afrika en de windmolens langs de Atlantische kust zou je heel Europa en Afrika kunnen voorzien van elektriciteit. Fossiele brandstoffen hebben ons gebracht waar we nu zijn, het is nu belangrijk om op een slimme manier gebruik te maken van nieuwe energiebronnen” En dat kan volgens Jan Maarten en Margje door heel klein thuis te beginnen van ledlamp naar zonnepanelen naar elektrische auto. Ecologisch én economisch verantwoord.

Boeken Tips  

De verborgen taal van bloemen
Vanessa Diffenbaugh

diffenbaugh11Ooit werd de Victoriaanse taal van bloemen gebruikt om liefde uit te drukken: kamperfoelie voor toewijding, azalea's voor hartstocht en donkerrode rozen voor betovering. Maar Victoria Jones gebruikt deze taal voor overbrengen van emoties als verdriet, wantrouwen en eenzaamheid. Door haar traumatische jeugd, die ze heeft doorgebracht in talloze pleeggezinnen en tehuizen, durft ze zich voor niemand meer open te stellen. Alleen met de hulp van bloemen en hun betekenissen weet ze contact met de wereld te leggen.

Inmiddels is Victoria achttien jaar. Ze kan nergens naartoe en slaapt onder de blote hemel in een parkje, waar ze een kleine bloementuin heeft aangelegd. Als ze werk vindt bij een bloemist uit de buurt, ontdekt ze dat ze een gave heeft: door de juiste bloemen uit te kiezen geeft ze haar klanten precies wat ze nodig hebben. Pas als Victoria haar hart verliest aan Grant, een koopman die ze op de bloemenveiling heeft ontmoet, realiseert ze zich wat er mist in haar eigen leven. Voor het eerst is ze gedwongen om de pijnlijkste gebeurtenis uit haar verleden onder ogen te zien en te besluiten hoeveel ze durft te riskeren voor een tweede kans op geluk…

De verborgen taal van bloemen is een ontroerende, ontwapenende roman over de betekenis van bloemen, familie en bovenal liefde.

 Dagboek van de Ziel
Bertie Hendriks

dagboek-van-de-ziel-coverDagboek van de Ziel is een intieme ontdekkingsreis door zeven levensfasen: geboorte, kind, jongere, volwassene, oudere, dood en 'de Lege Ruimte'. In elke fase worden krachten in je wakker en krijg je een geschenk en een opgave van het leven. Jong of oud, het is nooit te laat om je de wijsheid van deze geschenken eigen te maken.

Deze praktische gids neemt je mee langs archetypische verhalen, geeft heldere aanwijzingen en staat vol ontroerende persoonlijke vertellingen. Een inspirerend boek over jouw unieke levensweg en plek in de wereld.

Met niet eerder gepubliceerde tekeningen van filmmaker en tekenaar Frans Zwartjes. 

De Verwenbron puur genieten

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Het is gelukt om ook rond de feestdagen met de Verwenbron op reis te gaan en nog wel in een klooster! Kun je een mooiere plek voorstellen?!

6 en 7 december  in Goch, net over de grens bij NijmegenKerst Actie*Kerst Actie*Kerst Actie

Bij iedere bestelling bij de Verwenbron boven de
€ 20,- (exclusief verzendkosten) krijg je er een gratis edelstenen kerstengeltje bij,
ter waarde van € 5,-.

2014-11-09 16.35.33 Custom

----

button-verwenbron

Nu het buiten donkerder wordt en wie weet op een geven moment ook kouder, trekken we meer naar binnen. Een uitstekende gelegenheid voor een gezellige workshop.

Kracht van Zacht

puur genieten

Kracht van Zacht

Een heerlijke middag zuiver genieten. Na een uitleg en ervaring over de werking van edelstenen, krijg je de gelegenheid je eigen sieraad (oorbellen, armband en/of ketting) te ontwerpen en maken.

De prijs van de workshop € 12,50 is inclusief een uitgebreide digitale reader als naslag werk.

Materiaal kosten van de edelstenen worden apart afgerekend.

Data:  zaterdag 13 december 2014 en zaterdag 31 januari 2015 van 14.00 - 17.00 uur

Opgeven kan via de Verwenbron

 

Data  

zonnewijzer

Familieopstellingen:  7 februari en 20 maart

Rode Tent: 22 november en 20 december 2014, 2015: 24 januari, 21 februari, zondag 22 maart van 14.00-18.00, 18 april

Kracht van zacht, edelstenen: 13 december en
31 januari

Leven in Eigenheid, coach intensive start
13 februari 2015


Voor alle andere data kun je terecht op de agenda van de Welldaad.

Voor individuele coachtrajecten en kloosteractiviteiten kun je op afspraak starten.

Inspiratie

Vader en Dochter
(klik op foto om film te starten) 

Father-and-Daughter

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring