• Nieuwsbron

 NAJAAR 2016

20160905 150721 1 SmallNou dat was me een zomer wel. Prachtige festivals mede vorm mogen geven, af en toe gasten in de B&B en theetuin, een enkele coachklant en de grote camper vol in de verhuur. Ja je hoort het goed. Er wordt bij de Welldaad inmiddels gesproken over een grote én een kleine camper ;-). Het was vooral een uitdaging om voldoende rust te nemen. Wat helaas niet altijd even goed lukte. Om die reden staat mijn najaar vooral in het teken van voeding en rust. Gelukkig is er ook nog voldoende tijd om mooie dingen neer te zetten. Over beide onderwerpen lees je meer in deze nieuwsbron.

Veel lees plezier!

Margje

BOEKENTIPS

Het vergeten weten
Sifra Nooter

het vergeten weten sifra nooter boek cover 9789492475350Sifra Nooter studeerde in 1989 af als docent drama. Een paar jaar later begon ze als aerobic- en yogadocent les te geven op sportscholen. Ruim twintig jaar beoefent ze het Sjamanisme en sinds 2003 geeft ze daarin ook trainingen.

Vanaf 2010 is Sifra zich intensief gaan verdiepen in de kracht van seksualiteit en het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit. Zo ontwikkelde ze haar eigen trainingen "De magie van seksualiteit". Het werken met de verschillende lagen van het bewustzijn loopt als een rode draad door al haar werk. Het vergeten weten is een zeer persoonlijk verslag van haar eigen zoektocht naar de essentie van werkelijke vrouwenkracht en vrouwelijke seksualiteit, waarbij ze zichzelf uiteindelijk terugvindt in de maancirkel.

Mijn reactie: Lieve Sifra, Ik buig voor je. Dank voor het schrijven van je prachtige boek "Het vergeten weten". Dank voor het delen in krachtige kwetsbaarheid, zodat we na het lezen ervan met elkaar kunnen helen, delen en leren. Het is zo puur, waarachtig wijs en bovenal zinnelijk.
Als ik de betekenis van zinnelijk opzoek dan raakt de diversiteit aan synoniemen me en realiseer ik me dat je reis op deze manieren gelezen kan worden. Ik wens dat de negatieve lading mag verdwijnen:
zinnelijk (bn): erotisch, genotziek, lichamelijk, onkuis, sensueel, wellustig, wulps, zwoel, vleselijk, werelds.

Te koop bij de Verwenbron € 19,95

 --------------

Ik was Alice
Melanie Benjamin

AliceMaar o wat heb ik er genoeg van, lieverd! Wat ben ik het beu om Alice in Wonderland te zijn. Klinkt dat ondankbaar?

Alice Liddell Hargreaves kijkt terug op een rijk en gevuld leven. Als jonge vrouw, echtgenote, moeder en weduwe heeft ze grote passie gekend en een bestaan vol privileges geleid. Maar ook verdriet is haar niet bespaard gebleven. Aan de vooravond van haar eenentachtigste verjaardag beseft ze echter dat de buitenwereld haar altijd alleen maar heeft gezien als 'Alice'.

Ik was Alice is meer dan een liefdesgeschiedenis. Het is ook een roman vol geheimen en vragen. Een briljante combinatie van feit en fictie waaruit een gepassioneerde vrouw naar voren komt die haar fictieve alter ego meer dan waardig was. Een prachtige sfeertekening van een wereld die net zo betoverend is als het Wonderland waarvoor alleen Alice de inspiratiebron had kunnen zijn.

ZELFZORG

Er is nog nooit iemand dood gegaan aan te hard werken, wel aan onvoldoende rust

Voor mensen die bij mij in coaching zijn geweest een bekende zin. Veelal begin ik hier mee bij de start van een coachtraject met als goede 2e is een Chinees gezegde: "Het is goed om dagelijks een half uur te mediteren, behalve als je het druk hebt, dan mediteer je een uur."

facebook 1825338704

En toch ben ik er dit half jaar weer zelf ingetuind, onvoldoende rust en meditatie. Sinds de vakantie in mei een halve werkvakantie werd én we eerder terug kwamen in verband met het overlijden van een liefdevolle tante van Jan Maarten ben ik achter de feiten aan blijven lopen en wist ik het tij niet te keren.

De afgelopen week heb ik een planning gemaakt voor het najaar en daarbij ben ik begonnen met voeding en tijd voor mezelf. Maandag is mijn vrije ik dag, waar ik ruimte heb om dat te doen waar ik op dat moment zin in heb. Daarnaast had ik het afgelopen half jaar zoveel gegeven dat ik nu ook behoefte heb aan innerlijke voeding. Mijn keus is gevallen creatieve workshops, bijscholing vanuit de Pulsar visie, tennis, theater, en geestelijke verrijking door een lezingen reeks. Als ik het zo opschrijf bekruipt een vol gevoel. Terwijl er juist zo’n verlangen naar ruimte is.

Inmiddels weet ik echter dat dit voor mij een manier is om ruimte te creëren. Door gewoon de dagen te plannen om daarbinnen ruimte te ervaren. Bovendien geeft het me rust om te weten dat er heerlijke, rijke dagen in het vooruitzicht liggen.

droom

Deze tijd vraagt om zelfzorg. Heb jij ruimte in je agenda voor zelfzorg? En hoe ziet zelfzorg er bij jou uit?

Wil je meer weten over zelfzorg en opladen van je ziel lees dan ook mijn blog

FLOWER OF LIFE ACADEMY

logo flower of life rondDe afgelopen maanden is er achter de schermen gewerkt aan de inhoud van de Flower of Life, waarbij Arjan en ik tijdens het Hieros Gamos Festival onze eerste gezamenlijke workshop hebben gegeven. Spannend hoor om te kijken of dat waar je al zo lang innerlijk en onderling mee bezig bent, om te zetten valt in de vorm. Het ging om een workshop van 2,5 uur maar in de voorbereiding bleek de hele jaartraining en dagworkshop al klaar te liggen, dus dat was schrappen! Het was een feestje om met Arjan samen te werken en we zijn helemaal klaar voor de volgende stap. Een jaartraining én 3 introductie workshops die ook zonder de jaartraining de moeite van het volgen waard zijn.

Breng je talent vrij de wereld in
Vanaf januari 2017 verzorgen we een jaartraining, waarin je jouw unieke talent en bijdrage aan de wereld kunt ontdekken en vorm geven. In deze jaartraining ligt het accent op "innerlijk opruimen" ofwel "thuis komen bij jezelf", zodat de weg vrij wordt om je talent dienstbaar aan het grote geheel in de wereld te kunnen brengen.

De jaartraining bestaat uit vijf blokken van 2 dagen. De beweging door de Vesica Pisces, waar je tijdens de introductie-workshop mee kennis kunt maken, is de rode draad die de vijf blokken met elkaar verbindt.

Blok 1: Je talent ont-dekken
27-29 januari

"Om vrij de toekomst in te kunnen stappen, 

moet je in harmonie zijn met het verleden" 

- Stephan Hausner -

In dit blok doe je diverse oefeningen om inzicht te krijgen in het talent waarmee je als kind geboren bent, zodat je kunt benoemen wat jouw unieke bijdrage aan het grote geheel is. Daarnaast onderzoek je met behulp van familie- en systeemopstellingen eventuele bindingstrauma's of onbewuste verstrikkingen met het lot of de schuld van je (voor)ouders, zodat je vrijer wordt om als lid van jouw familiesysteem je talent te leven.

Blok 2: Je talent als vrouw of man belichamen
24-26 maart

"Je hoef niets te doen of na te laten om vrouw te zijn of man te zijn; dat ben je gewoon"
- Arjan Verschuur -

In dit blok onderzoek je je talent in relatie tot vrouw zijn respectievelijk man zijn, zodat je vrijer wordt om als vrouw respectievelijk man je talent te leven. Je doet diverse oefeningen om oude aan gender gebonden emoties en eventuele beperkende overtuigingen die hiermee samenhangen te doorvoelen, zodat je ze los kunnen laten. Hierbij kan het zowel gaan om oude emoties uit je persoonlijke leven als om emoties die je onbewust hebt overgenomen van leden van je familie van herkomst of uit het collectieve vrouwenveld cq. mannenveld. Om als vrouw pure vrouwenenergie en als man pure mannenenergie te kunnen ervaren en belichamen, werken we een deel van dit blok met vrouwen en mannen in aparte subgroepen.

Blok 3: Je talent in relatie tot je levenskracht en de andere sekse
19-21 mei

"Seksuele energie, oftewel levensenergie, is pure creatie-kracht, die je kunt gebruiken om je talent vorm te geven"
- Joyce Hellendoorn -

Wat gebeurt er met jou en wat je doe met je talent in contact met leden van de andere sekse?

 

Blok 4: Je talent in relatie tot je innerlijke man ofwel innerlijk vrouw
15-17 september

"Diep van binnen zijn mannen misschien wel vrouwelijker dan vrouwen en vrouwen mannelijker dan mannen"
- Chris Mogan -

In dit blok verbind je je diepgaand met de energie van je innerlijke tegenpool, zodat je je talent vanuit een dynamisch evenwicht tussen passief ontvankelijk zijn en actief gevend doen vorm kunt geven. Een deel van dit blok werken we met vrouwen en mannen in aparte subgroepen, waar je als vrouw diverse oefeningen doet om mannelijke energie te ervaren en belichamen en waarin je als man diverse oefeningen doet om vrouwelijke energie te ervaren en belichamen.

Blok 5: Je talent dienstbaar aan het grote geheel de wereld in brengen
10-12 november

"Als iedereen zijn talent vrij de wereld in brengt, dan vormt de Flower of Life zich als vanzelf"
- Margje Beekenkamp.

In dit blok doe je een aantal oefeningen om te doorvoelen wat je talent is en te ervaren hoe je dit talent vanuit je innerlijke kern de wereld in kunt brengen. Bijvoorbeeld in je relaties met anderen of in je werk.

Locatie: De jaartraining vindt plaats op Hof van Moeder Aarde te Neede.

Werktijden: Ieder blok begint met een maaltijd op vrijdagavond 18.00 uur en duurt tot zondagmiddag 16.00 uur. Vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur ben je welkom om op Hof van Moeder Aarde aan te komen.

Investering: Voor deelname aan de jaartraining vragen we een bijdrage van € 2.750,-.  Dit is inclusief 21% BTW, verblijf op Hof van Moeder Aarde, onbeperkt gebruik van water, koffie en thee en 6 biologische maaltijden per weekend.

Introductie workshops

In het najaar organiseren we drie introductie-workshops. Dit is een dag waarop je kunt kennis maken met wie wij zijn, met onze werkwijze en met de kracht van het Vesica Pisces-symbool: de 2 cirkels die samen het mannelijke en vrouwelijke in ieder van ons vertegenwoordigen en tevens het beginstadium zijn van de Flower of Life.

Via een beweging door de Vesica Piscis kun je ervaren hoe het is om in contact te zijn met je innerlijk kind, je innerlijke man, je innerlijke vrouw en alledrie tegelijk. Het is een krachtig ritueel, waarin je de verbinding met en de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke in jezelf kunt onderzoeken. Hiermee zet je een eerste stap op weg om je talent vrij de wereld in te brengen. Deze weg kun je vanaf januari 2017 vervolgVesica Piscis Galaxy Sacred Geometry Mathematics T Shirts en in onze jaartraining.

Data en plaatsen

  • zaterdag 8 oktober 2016 in Het Middenhuis te Zutphen
  • zaterdag 12 november 2016, De Jacobshoeve te Well (nabij Zaltbommel
  • zondag 11 december 2016, t Atelier Utrecht 

Werktijden: De introductie-workshop begint om 10.00 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. Vanaf 9.30 uur staat er koffie en thee klaar en ben je welkom in de ruimte. 

Investering: Voor deelname aan de introductie-workshop vragen we een bijdrage van € 100,-. Dit is inclusief 21% BTW en exclusief lunch (potluck)

Als je besluit mee te doen aan de jaartraining dan krijg je deze investering als korting op het hiervoor te betalen bedrag. 

Begeleiding: Margje Beekenkamp, Arjan Verschuur en Joyce Hellendoorn  

Aanmelden: Meld je nu aan voor een introductie-workshop door mij een mail te sturen of deze nieuwsbrief te beantwoorden, met vermelding van je naam en de datum en plaats waar je wilt deelnemen.

DE VERWENBRON

Na een vol seizoen met festivals, nu weer vooral van uit huis verkoop van edelstenen(sieraden). 

Steeds meer mensen weten de weg naar de Verwenbron te vinden ook om persoonlijke sieraden te laten maken. Wat een geschenk! Niet alleen voor jezelf maar ook voor mij om dat te mogen maken.

20160624 162512 Small

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwerpen like dan de pagina van de Verwenbron op Facebook

In het najaar zijn er 3 workshops Kracht van Zacht, waar je kennis maakt met de kracht van edelstenen én waar je je eigen sieraad mag ontwerpen en maken.

Data: 1 oktober, 29 oktober en 3 december
Tijden: 14.00 - 17.00 uur
Investering: € 12,50 excl. materiaal kosten

12274283 958116654258336 8220734960460472890 n Small

Dankbaarheidsarmband

Na het grote succes van vorig jaar ook dit jaar een middag zinvol genieten. Kijk terug op het jaar 2016. Wat heeft het jou gebracht en wat is er waar jij dankbaar voor bent? Leg deze herinneringen vast in een speciale armband, waarbij iedere kraal een speciale herinnering in zich heeft.

Datum: za 17 december 14.00 - 17.00 uur
Investering: incl materiaal & versnaperingen
€ 19,50

Kerstinkopen

Het lijkt nu misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het al zover. Op 4, 9, 10 en 18 december is de Verwenbron open met mooie geschenken speciaal voor Sint en Kerst én natuurlijk heerlijke Welldaad taart koffie en thee.

BIJZONDERE DAGEN

Dag van de Stilte

FB IMG 1423081190595

zondag 30 oktober van 11.00 - 13.00 uur. Op de zondag dat de wintertijd ingaat is er traditie getrouw de landelijke dag van de Stilte. De Welldaad doet hier aan mee met een Latifa meditatie en aansluitend een stilte wandeling. Na afloop is er soep met broodjes.

Investering: € 17,50

Waterritueel

2014 09 11 19.10.13

Maak kennis met de invloed van het water in jou. We bestaan voor 70 % uit water en in Nederland heeft het water een belangrijke plek in onze omgeving. Hoe verhoud jij je daarmee en wat voor een effect heeft eb en vloed dagelijks (getijden), maandelijks (maanstanden) in jouw bestaan.

Data: za 22 oktober en zo 27 november
Tijden: 11.00 - 16.00 uur
Investering: incl. lunch € 95,-

Midwinter

2015 01 23 13.40.53

Een moment om stil te vallen, terug te keren in jezelf om vervolgens opnieuw geboren te worden.

Datum: woensdag 21 december
Tijd: 11.00 - 16.00 uur
Investering: incl. lunch € 95,-.

EVEN TERUG NAAR MARX

door Jan Maarten Fernig

De vorige aflevering ging over het verband tussen welzijn en inkomensongelijkheid. Wat kunnen we daarmee? We kunnen ons afvragen wat oorzaak en wat gevolg is. Wilkinson (The Spirit Level) zelf stuurt enigzins in de richting van het eerste, maar er is ook veel onderzoek bekend dat laat zien dat mensen in relatieve achterstandsposities geneigd zijn tot beslissingen die hun welzijn ondermijnen. Zo blijkt eenieder onder druk van geldzorgen veel gevoeliger voor prikkels die op korte termijn 'verlichting' brengen maar op iets langere termijn de problemen vooral vergroten.

20160914 Even terug naar MarxEen grote bekende op het terrein van inkomens- en machtsongelijkheid is Karl Marx, wiens naam helaas de afgelopen decennia meer verguisd dan gewaardeerd is. Dat is ten onrechte, gelet op zijn eigen werk, ontdaan van wat allerlei lieden in zijn naam meenden te moeten afleiden uit zijn inzichten.

Op de eerste plaats was Marx filosoof en zag in dat tussen aardse werkelijkheid en ideologie een wisselwerking is. Volgens Marx zijn beiden oorzaak en gevolg van elkaar, zoals in een vicieuze cirkel zaken elkaar versterken. Waar slechte leefomstandigheden veel van zijn tijdgenoten verlamden, bracht hij dit ondermeer tot uitdrukking in 'Religie is opium voor het volk'.

In Marx' tijd was de kritiek op het inmiddels heersende kapitalisme nagenoeg compleet. Daarmee verkeerde hij in een goede positie een vrij complete kritiek op het kapitalisme te maken, waarmee hij bekend geworden is (Das Kapital). Een belangrijk element is zijn onderverdeling van de mensheid in slechts twee klassen: de 'haben' en de 'nichts haben'.

Dat onderscheid is wat achterhaald. Het gaat niet zozeer om mensen maar om economische productiefactoren, zijnde land, kapitaal en arbeid. Kapitaal kan gezien worden als het resultaat van veel arbeid, neergeslagen ('gecondenseerd') in allerlei productiefacaliteiten waarmee nieuwe goederen en diensten worden gemaakt. Dit principe hanteert de mens al vanaf de oudheid, maar was daar beperkt tot eenvoudig gereedschap.

De moderne economiën ontstaan tijdens de industriële revolutie, draaien op steeds grootschaliger investeringen van kapitaal, waarmee steeds meer werk uit mensenhanden genomen wordt, aangedreven door technologische ontwikkeling. En hoe zit dat nu met kapitaal die in de tijd van Marx zo duidelijk slechts door een hele kleine groep (klasse) van mensen (de 'kapitalisten') aangeboden werd, waarbij het overgrote deel enkel arbeid kon aanbieden om deel te nemen aan de economie, en waarvan het toen nodig was zich te organiseren om voldoende tegenwicht te bieden aan aanbieders van kapitaal ('Arbeiders allerlanden ....')? Dat is onderwerp voor de volgende aflevering.

De Welldaad

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring