• Nieuwsbron

De Welldaad

Mei 2012

IMAG1281_Small_Small
Wat een beleving. Eerst het grote feest van 1 april waar ik in het bijzijn van 100 mensen de nieuwe bedrijfsnaam "De Welldaad" mocht onthullen.
En in de tussentijd een grote energie stroom om het klooster idee werkelijk vorm te geven. Op beide onderwerpen kom ik in deze nieuwsbron graag terug. Maar eerst het hier en nu. Dat was ik in alle heftigheid een beetje vergeten. Bijzonder om op te merken wat een effect energie en aandacht direct heeft op je dagelijks leven, namelijk dat het wegstroomt als je er geen aandacht aan schenkt. De gestage stroom met coachklanten hield op te bestaan. Hmm dat is niet helemaal de bedoeling natuurlijk, want de winkel is tijdens de verbouwing gewoon open ;-). Bovendien mis ik het coachen echt en realiseer ik me met hoeveel plezier ik mensen individueel begeleid. Het vergt de nodige discipline om met grote dromen bezig te zijn en het hier en nu niet te vergeten. Opnieuw biedt het adagio walk your talk een helpende hand.

In de kloostergedachte is er aandacht voor tijd en natuurlijk ritme. De tijd is leidend niet de taak. Dat wil zeggen dat ik mijn dagen heb ingedeeld in tijdsblokken waarbij werken, rust en meditatie elkaar afwisselen. Tijdens zo’n tijdsblok heb ik de volle aandacht voor een bepaalde taak en is de tijd om dan stop ik ongeacht waar ik in de taak ben gebleven. Waarin ik de ochtenden gebruik voor de Welldaad en de middagen voor het klooster en de Verwenbron. Deze afspraak met mezelf leidt direct tot rust en vanuit de rust ontstaat vrijheid om echt te doen wat ik graag wil en ben ik super productief. Ik laat je in deze bron graag zien wat het heeft opgeleverd.


Veel lees plezier,

Margje Laat jeZelf zien

zomer retraite

Molen_groot


Terwijl Jan Maarten en ik druk bezig zijn om een geschikte plek voor ons klooster te vinden, maken we gebruik van de mogelijkheden die ons huis nu al biedt. Naast de ontvangst van kloosterlingen, organiseren we deze zomer een korte retraite.

Een inspirerend lang weekend waar je de zomer in jeZelf kan vieren. Een moment van stilvallen in je dagelijks leven, een pas op de plaats om te ervaren waar het jou echt om gaat.

In de zomer kunnen je ideeën een passende vorm vinden. De zomerse pracht wordt zichtbaar. Groei zit hem in de zomer niet zo zeer in groter worden maar in rijping. Omdat alles in het volle licht te staan wordt ook zichtbaar wat niet in orde of passend is. Vaak biedt dat de noodzakelijke lessen die we in deze periode te leren hebben. Én er wordt zichtbaar wat er juist wel tot wasdom wil komen.

In de prachtige omgeving van de Bommelerwaard aan de voet van een Hollandse watermolen wordt je uitgenodigd om af te stemmen met het ritme van de natuur. Het programma is zoveel mogelijk buiten en je slaapt in een zelf meegebrachte tent.

Ik adem in en kom tot rust
Ik adem uit en glimlach
Thuis gekomen in het nu
Wordt dit moment een wonder
Thich Nhat Hanh

De dagen kennen een vast (klooster)ritme wat je helpt om stil te vallen  en te ontdekken wat er in je leeft. De ochtenden staan in het teken van  inspiratie: wat leeft er in jou. De middagen in het teken van creatie: hoe geef je daar uiting aan. De avonden in het teken van ontspanning.


Data: 6, 7 en 8 juli 2012
 

Tijd:  van vrijdagmiddag 14.00 tot zondagmiddag 16.00 uur

Lokatie: Op de Meidijk 17 te Zuilichem, waar de programma’s zo veel mogelijk buiten zullen plaats vinden, maar waar ook een feestelijke tent aanwezig is als het weer daar om vraagt.
 

Prijs: € 195,-; inclusief alle pure maaltijden, onbeperkt koffie, thee en fruit en de begeleiding van Jan Maarten en Margje. 

PS: In de herfstvakantie staat er een moeder/zonen retraite gepland. Meer informatie volgt spoedig.
 Intuïtie & Energie

een kennismaking

Op veler verzoek start ik dit najaar een kennismakingsworkshop in het werken met energie.

  • Wil je bewust met je intuïtie leren omgaan?
  • Heb je last van vermoeidheid in in grote gezelschappen of tijdens het winkelen?
  • Ben je nieuwsgierig naar jouw innerlijke energie bronnen?
  • Heb je behoefte aan innerlijke rust?

Tijdens deze training van 7 ochtenden maak je een reis langs de chakra’s, word je je bewust van jouw intuïtie en leer je deze in te zetten in het dagelijks leven.

Middels uiteenlopende oefeningen word je uitgedaagd gebruik te maken van je fysieke, emotionele, mentale en spirituele vermogens.

boeddha_handen_bergkristal


Data: 15 en 29 september, 13 en 27 oktober, 10 en 24 november en 8 december

Tijd:
Ontvangst vanaf 9.30 uur, start programma 10.00 - 13.00 uur

Lokatie: De Jacobshoeve in Well (nabij Zaltbommel)

Prijs:
€ 295,-  incl voor particulieren, € 375,- exclusief BTW voor ZZP'ers en bedrijven; inclusief koffie, thee en fruit.

Op zaterdag 8 september is er gratis een introductie les van 10.00 - 11.30 uur, zodat je eerst zelf kan ervaren hoe het voor jou is om bewust met energie om te gaan.

chakra_stenen


Na 5 jaar tijd voor een nieuwe naam

5Groei en ontwikkeling
De afgelopen 5 jaren heb ik vele mensen van allerlei leeftijden, opleidingsniveaus en achtergronden mogen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en groei naar bewustwording. In de tussentijd ben ik zelf ook blijven groeien en ontwikkelen. Ik volgde de Pulsar Academie, opleiding tot veranderingsdeskundige en pas de Pulsarvisie toe in mijn trajecten en volgde de opleiding interculturele familie/organisatieopstellingen wat een mooie aanvulling is op deze methode.

Ik groeide en de coachees groeiden met me mee. In deze groei is het tijd om afscheid te nemen van de naam in persona. Waar het eerst stond voor op maat en persoonlijk. Kreeg het woord persoonlijk een andere klank. Namelijk die van het ego. Het was tijd om op zoek te gaan naar een passende nieuwe naam.

Ik ben me in deze jaren bewust geworden wat ik mensen te bieden heb.

In mijn coaching en training laat ik mensen bij hun essentie (bron) komen om vervolgens vanuit die kracht mensen aan te zetten tot doen/daden (van inspiratie naar creatie, van geest naar vorm).

Van februari tot november heb ik de vraag om een nieuwe naam bij me gedragen en op een ochtend werd ik wakker met de naam die volledig de lading dekt:

welldaad_banner_links

Het heden
En zoals dat gaat met geest en vorm. De geest gaat voor de vorm. In november 2011 de inspiratie en nu 1 april 2012 de realisatie. Ter gelegenheid van mijn 5-jarig ondernemersschap is de naam feestelijk onthuld in bijzijn van familie, vrienden en klanten. Anna Drenth heeft middels een welldadig ritueel de naamswijziging begeleid.

Zij legde de link met de Indianen. Bij de geboorte krijgen kinderen (eigenlijk vooral de jongens) een naam mee, die als ze een jaar of 10,11 zijn wordt omgedoopt in hun zielennaam. Pas dan is duidelijk wat hun weg in dit leven gaat worden en welke naam daarbij past. Deze woorden draag ik dagelijks mee ter ondersteuning van wat ik wil uitdragen met de Welldaad.

Lees over realisatiekracht en andere inspirerende onderwerpen op mijn blog, Blogbubbels, met persoonlijke ervaringen en tips!
Boeken Tips  

De boekendief  

Markus Zusak

De_boekendief_platWanneer de Dood een verhaal vertelt, kun je maar beter luisteren.

Het is het jaar 1939. Nazi-Duitsland. Het land houdt de adem in. De Dood heeft het nooit drukker gehad en het zal nog drukker worden. Het leven van Liesel Meminger verandert op slag als ze bij het graf van haar broer een voorwerp vindt dat gedeeltelijk onder de sneeuw ligt bedolven. Het is Het Doodgravershandboek, dat daar per ongeluk is achtergelaten.

Zo begint een liefdesaffaire met boeken en woorden, terwijl Liesel, met behulp van haar pleegvader, leert lezen. Al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi's, de bibliotheek van de vrouw van de burgemeester, waar er ook meer boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden. Als het pleeggezin van Liesel een jood in de kelder verbergt, gaat er een wereld voor Liesel open, maar ook dicht...

---------------

Stoute meisjes overal

Volksverhalen over lef en liefde

Marita de Sterck

meisjes_overalMarita de Sterck verzamelde in dit boek haar zestig favoriete volksverhalen over het thema liefde en lef, uit Afrika, Amerika, Azie, Europa en Oceanie. Ze zijn minder seksloos dan de gebruikelijke volksverhalen. Veel gaan over volwassen worden, vruchtbaarheid, liefde, jaloezie, al dan niet gedwongen partnerkeuze, de angst van mannen voor de seksualiteit van vrouwen, menstruatie en vruchtbaarheid. Wil je weten wat de wolf echt uitvrat met het mooie, ongehoorzame meisje en wanneer de Schone Slaapster echt ontwaakte? Hoezeer niet alleen de wolf, maar ook de grootwaterslang, de tapir, de dolfijn, het varken of de maan belust zijn op vrouwenvlees? Hoe Assepoes, Sneeuwwitje, Roodkapje en het Beest zich gedragen op een ander continent? Hoe de mensen ontdekken hoe ze moeten vrijen? Waarom de geslachtsorganen vroeger onder de oksel zaten?

Marita de Sterck beschrijft hoe overal ter wereld vrouwenlichamen worden bewoond en in taal worden gevat. Bloei is een verhaal dat vrouwen én mannen, meisjes én jongens zal ontroeren. Altijd en overal. Vanaf ca. 15 jaar.


Licht op Carneool  

de kracht van edelstenen

Edelstenen stralen en dat maakt dat ik ze zo aantrekkelijk vind. Ze stralen energie uit. Iedere steensoort heeft een andere trilling en geeft dus ook andere informatie in die trilling door. De informatie van de steen is constant, terwijl wij als mens uit balans kunnen raken en van trilling kunnen veranderen. Als dat gebeurt, ervaren wij klachten en kunnen we zelfs ziek worden.

carneool

Wij zijn in staat de informatie die de steen uitstraalt te ontvangen om zo de balans in ons lichaam te herstellen.

Er zijn verschillende manieren waarop we de werking van de steen merken, zo kan je de steen dragen in een sieraad op je huid, plaatsen op een plek in de ruimte, of je kan water drinken waar de informatie van stenen in zit. In de komende nieuwsbronnen wil ik steeds 1 steen speciaal in het zonnetje zetten om jullie kennis te laten maken met deze magische werking. Deze keer is dat de carneool.

Carneool
Spirituele werking: Geeft moed en overwinningskracht. Maakt standvastig.

Psychische werking: Brengt daadkracht, moed, standvastigheid en goed humeur. Bevordert het idealisme, het pragmatisme en de gemeenschapszin.

Mentale werking: Bevordert het vermogen snel en pragmatisch zaken op te lossen.

Fysieke werking: Verbetert de bloedkwaliteit. Ondersteunt bij suikerziekte. Heeft een goede werking bij kramp (dunne darm), een te lage bloeddruk, koorts, reuma en zenuwpijn.

De Verwenbron heeft een mooie collectie edelstenen. O.a deze sleutelhanger met carneool.

Carneool_roos

Edelstenen kunnen nooit een bezoek aan een arts vervangen, wel kan het ondersteunend werken.
Bij klachten altijd eerst een arts raadplegen.


Impressie van het feest op 1 april

Compilatie
Zomertoer De Verwenbron

Ook deze zomer is de Verwenbron op lokatie aan te treffen. Ik heb voor hele leuke, inspirerende festivals gekozen. De moeite waard om langs te komen

9 juni: Fair met Flair te Well

31 augustus & 1 en 2 september: Loreleifestival te Zeewolde

6 september: Braderie te Zaltbommel

TIP Tijdens het Loreleifesitval verzorg ik tevens op 1 september een workshop familieopstellingen en is er de mogelijkheid voor een edelstenen reading.

---------------

Alvast voor in je agenda 

Start Leven in Eigenheid, coachintensive 20 september

Start Coachen in EigenWijsheid, coachopleiding, 28 september

Nu beide met vroegboekkorting van € 250,- tot 15 juni as.


Inspiratie

Kracht van Talent

Celebrate what's right with the world

van Dewitt Jones

puffball

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring