• Nieuwsbron

Nieuwsbron Maart 2015

Maart 2015

FB IMG 1426177326557Ook al is de lente aan het roepen, kom kom kom. Iets in mij is nog niet zo ver. Een rare gewaarwording voor iemand die normaal staat te trappelen van ongeduld. Durf ik mezelf trouw te blijven om in mijn eigen tempo te ontluiken, of laat ik de buitenwereld overheersen? Het zijn vragen die me de afgelopen dagen bezig houden. Bijzonder om te merken dat de buitenwereld dan ook een beetje helpt om te vertragen. Tot 2x toe gestrand met auto pech en tot 2x toe problemen met mijn laptop, waardoor veel werk niet gedaan kon worden. Coachtrajecten die in de lucht hingen, maar waarvan de offertes tot deze week niet getekend konden worden. En dan mijn aantekeningen over de maand maart vanuit de 13 Heilige Nachten:
"Ik wil nog niet naar buiten".

En dan toch is er deze nieuwsbrief en zijn er plannen voor het voorjaar. Op de één of andere manier voelt de opening van het Theetuinseizoen op 2e Paasdag het moment om letterlijk naar buiten te stappen en is deze maand de aanloop daartoe. De nieuwsbrief is daarvan een onderdeel, alsook het snoeien van de bomen, het weghalen van de dode takken in de borders en het lakken van de theetuintafels.

Hoe is het met jouw innerlijke stroom en de vragen die de buitenwereld aan je stelt? Kun je jezelf trouw blijven en wat is daarvoor nodig? Ik nodig je uit om met deze vragen te zijn en je te laten verrassen door het antwoord.

Veel lees plezier!

Margje

 
 

De Welldaad, klooster io

2de paasdag Feestelijke opening Theetuinseizoen

Het wordt al bijna traditie, om het theetuin seizoen feestelijk te openen. Dit keer zal het op maandag 6 april,  2e Paasdag plaatsvinden. Naast heerlijke thee (koffie) en taart zullen er ook deze keer weer speciale activiteiten georganiseerd worden.

Dit jaar met prachtige Harp muziek van Nicole de Veer, heerlijke massages door Heleen Berends en Eline Van de Nes. En een verrassingsact van Jan Maarten. Er zijn heel veel eieren verstopt in de tuin. Het is tenslotte Pasen! En de kinderen kunnen hun eigen vogelhuisje timmeren en beschilderen onder begeleiding van Isnarti de Wildt.

    2013-06-18 11.13.32 Small


      NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW    

Russische Zielspopjes maken

Afgelopen jaar ben ik in contact gekomen met een prachtige Slavische traditie. Het maken van zielspoppen. Op een hele zachte, speelse manier kun je via het maken van deze poppen in contact komen met je eigen intuitie en wat jij neer te zetten hebt op deze wereld.

In het oude Rusland was er voor elke gelegenheid een speciale pop die je met oude lapjes stof en onderdelen uit de natuur kon maken voor jezelf of voor een ander.

     DRIE-VRIEVROUWEN-1 Small

Op zaterdag 11 april komt Olga Guzman, van wie ik deze wijsheid mag leren, naar de Welldaad.

Je bent van harte welkom om samen met ons een Lente/Vriendschaps popje te maken. In de ochtend maken we contact met de bomen en in de middag verwerken we de kennis daarbij opgedaan in een popje.

Meer informatie vind je op de site.

De Rode Tent

140426 Annemieke en Margje 2De Rode Tent is niet meer weg te denken bij de Welldaad. Niet alleen in Zuilchem maar overal in Nederland en België komen steeds meer plekken voor vrouwen, waar ze rond nieuwe maan elkaar kunnen ontmoeten. Kunnen delen in een veilige bedding.

Bij de Welldaad heeft het inmiddels een vorm gevonden op zaterdagavond waarin eerst om 18.00 uur een maaltijd met elkaar wordt gedeeld (potluck; iedereen neemt wat mee en het is een grote verrassing wat dat iedere keer weer voor mooie maaltijden brengt) om vanaf 19.30 uur een cirkel te vormen. Er is geen programma, veelal wel een thema. Met elkaar maken we de avond. Je kan dan denken aan een avond waar je helemaal jezelf kan zijn in verbinding met andere vrouwen. Het delen van 140426 De prinsessenverhalen, zang, dans, meditatie, creatieve uitingen en massages. Om 22.00 uur ronden we de avond af.

Je bent van harte welkom om een keer langs te komen om te ontdekken wat de Rode Tent jou kan bieden, maar ook wat jij de vrouwen in de Rode Tent te bieden hebt. Neem vooral je vriendin, moeder, dochter mee!

Data: 18 april, 16 mei, 13 juni, juli niet,
15 augustus, september niet, 10 oktober, 14 november en 12 december

Meer informatie vind je op de site.

Op zaterdag 13 juni is er een
Speciale Rode Tent    

Een hele dag genieten, ontspannen, reinigen, ontmoeten en lekker eten en drinken in het Betuwsch Badhuys.

Op 13 juni van 10.30-15.30 uur is de sauna (met jacuzi, stoombad, infrarood sauna en droge sauna) voor ons. Daarnaast is er een prachtige boomgaard met luie stoelen en hangmatten om met elkaar te ZIJN.

            sauna

Maximaal aantal vrouwen: 16
Kosten: € 50,- inclusief hapjes, drankjes, sauna en begeleiding.

In verband met het beperkt aantal plaatsen en de reservering, graag opgeven via de mail, dan krijg je van mij alle details. Carpoolen wordt geregeld.

 Basisinkomen

 door Jan Maarten

tegenlicht-basisinkomenHet zal je niet zijn ontgaan, het wil niet zo vlotten met 'werk, werk, werk'. En zoals tijdens eerdere grote dalen in de werkgelegenheid, staat het basisinkomen wederom in de belangstelling. Is het (weer) van voorbijgaande aard? Wie het weet mag het zeggen, maar niet eerder sinds de befaamde 'grote depressie' heeft een economische crisis zo lang zoveel mensen in haar greep gehad. Gezien het hoge welvaartsniveau heet de huidige 'de grote recessie'.

De geschiedenis van het basisinkomen beslaat inmiddels 240 jaar. Desondanks bestaan er hardnekkige misverstanden rondom, wellicht te wijten aan de wisselvalligheid waarmee het op de openbare agenda verschijnt. Wat dat betreft zou het voor de voorstanders van het basisinkomen een zegen zijn als we met z'n allen nog een paar jaar doormodderen, "Never let a good crisis go to waste." (Winston S. Churchill).

Ik heb er goede hoop op, werden eerdere crises wel weer door 's mens aanpassings-vermogenWaarde v beddingscheppen bijgehaald, de huidige snelheid van veranderingen binnen het economische systeem is ongeëvenaard en neemt nog steeds toe, aangedreven door een technologische motor op steeds hogere toerental. Op De Welldaad (klooster i.o.) racen de robots ook al door de gangen, en zwemmen onze euro's door crowdfunding en menig ander deeleconomie project. "Survival of the fittest" valt vooral degenen toe die het best op al deze veranderingen anticiperen.

Daarom gun ik iedereen een basisinkomen als springplank en ben niet bang voor de Oblomovs (Ivan Gontsjarov), de wereld gaat immers eerder aan vlijt ten onder (Max Dendermonde). Sterker nog, ik maak mij er sinds een bepaalde aflevering van Tegenlicht als lid van de Vereniging Basisinkomen sterk voor. Sluit je ook aan, en opschieten graag, ik wil die vooruitgang zien!

Boeken Tips  

Glastonbury en de Heilige Graal
Jaap Rameijer

glastunburyGlastonbury is een plek van machtige oude Goden en Godinnen. Een plek met een bijzondere energie. Gelegen op het snijpunt van talloze leylijnen. Een toegangspoort tot het dodenrijk. Een plek van heling en transformatie.

Maar het is ook de plek van de nieuwe, christelijke God. Naar Engeland gebracht door Jozef van Arimathea. Met de Heilige Graal, de maagd Maria en Maria Magdalena. Met het oudste christelijke kerkje ter wereld. De stad met zijn eens zo machtige abdij. De abdij, die nu, als ruïne, nog steeds een magische uitstraling heeft. Een stad vol devotie. Met pelgrims, heiligen, kerken en kapellen. En zijn beroemde festiviteiten.

Het is een magische plek, de plek van het eiland Avalon, gehuld in de mist. Het eiland van glas en kristal. Het eiland van appels en overvloed. Van koning Arthur en zijn ridders van de Ronde tafel. Van de magier Merlijn en van Morgan la Fay, the lady of the lake. Een plek vol mysteries.


De Rode Tent
Anita Diamant

rode tentDe rode tent van Anita Diamant is een internationale bestseller over liefde, verraad en eeuwenoude vrouwelijke tradities.

Dina, de dochter van Jakob, wordt in de Bijbel slechts terloops genoemd. In deze meeslepende roman vertelt Anita Diamant Dina's levensverhaal. Dina wordt opgevoed door vier moeders, Lea, Rachel, Zilpa en Bilha, de dochters van Laban en de vrouwen van Jakob. Zij wijden haar in in de geheimen van de rode tent, de plaats waar vrouwen zich drie dagen per maand terugtrekken, tijdens de nieuwe maan. Ze vertellen elkaar verhalen en geven hun kennis en geheimen door over geboorte en bevalling, over geneeskrachtige kruiden en over de heilige riten bij de eerste menstruatie.

Dina vindt de liefde in de armen van de zoon van de koning van Sichem, maar haar geliefde wordt door de zonen van Jakob op lafhartige wijze vermoord. Gebroken door verdriet vervloekt Dina Jakob en haar broers en vlucht naar Egypte...

Het Nieuwsblad: 'Indrukwekkend en ingrijpend, over vrouwelijke kracht en wijsheid en de sterke band tussen vrouwen.'
De Telegraaf: 'Een prachtig boek waarin Anita Diamant een wereld schetst waarover de Bijbel weinig vertelt.'
Libelle: 'Anita Diamant is een fantastische vertelster met een prachtige, meeslepende stem.'

Nu ook te koop bij de Verwenbron.

De Verwenbron puur genieten

Ook dit jaar gaat de Verwenbron op reis langs verschillende festivals. Naast de oude bekende zoals het Lorelei festival en de Levenskunstbeurs, gaan we dit jaar naar het Eigenwijsfestival en is het Happinez festival  terug van weggeweest.

    2013-08-17 16.31.32-3 Small

Je bent van harte welkom om langs te komen en mee te genieten van de sfeer die elk festival met zich meebrengt.


Speciale wensen

Begin mei ga ik naar Idar Oberstein om edelstenen in te kopen, mocht je speciale wensen hebben. Ik ga graag op zoek naar een steen speciaal voor jou. Laat me voor 29 april weten en het komt op te lijstje.

EDELSTENEN VLIEGERGORDIJNEN

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om speicaal voor jou een vliegergordijn van edelstenen te laten maken. Na wat experimenten die te volgen waren op Facebook ben ik tot de ideale mix van gewicht, betaalbaarheid en natuurlijk schoonheid gekomen door gebruik te maken van split kralen.

     IMAG1482 Small

De Vliegergordijnen worden alleen op aanvraag gemaakt en de kosten zullen afhangen van de grootte en de soort kralen die er worden verwerkt. Ook een enkele streng is al heel prachtig om voor het raam of naast de deur te hangen. Interesse? Ik hoor het graag van je.

Kracht van Zacht
puur genieten

Kracht van Zacht

Een heerlijke middag zuiver genieten. Na een uitleg en ervaring over de werking van edelstenen, krijg je de gelegenheid je eigen sieraad (oorbellen, armband en/of ketting) te ontwerpen en maken.

De prijs van de workshop € 12,50 is inclusief een uitgebreide digitale reader als naslag werk.

Materiaal kosten van de edelstenen worden apart afgerekend.

Data:  zaterdag 28 maart 2014 en zaterdag 2 mei 2015 van 14.00 - 17.00 uur

Opgeven kan via de Verwenbron.

Data  

zonnewijzer

Familieopstellingen: 8 mei en 19 juni

Rode Tent: 18 april, 16 mei, 13 juni, juli niet,
15 augustus, september niet, 10 oktober,
14 november en 12 december

Kracht van zacht, edelstenen: 28 maart en 2 mei

Leven in Eigenheid, coach intensive start
september 2015; data worden later bekend gemaakt

Voor alle andere data kun je terecht op de agenda van de Welldaad.

Voor individuele coachtrajecten en kloosteractiviteiten kun je op afspraak starten.

Inspiratie

Tegenlicht VPRO, Gratis Geld

klik op foto voor link

 

loesje

 

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring