• Nieuwsbron

Nieuwsbron Lente 2011

Lente 2011


Na een relatief lange stilte via de Nieuwsbron, heb ik jullie weer een heleboel te vertellen. De lente barst uit haar voegen en de maan van het ontwaken heeft haar volheid aan ons getoond. Genietend van het mooie weer zit ik buiten aan de tuintafel deze nieuwsbrief aan jullie te schrijven. Wat een geschenk om op deze manier te mogen werken.

Toch kan ik ook de prilheid van deze uitbarsting van energie voelen. Niet alles is al even helder of concreet. Mede door de opleiding familieopstellingen is er in mij het nodige aan het verschuiven. Op dit moment is dat vooral een innerlijk proces, dat ik wellicht in de zomer in zijn volheid met jullie kan delen. Veel lees plezier met wat er wel al is.

Liefdevolle groet
MargjeFamilieopstellingen

De afgelopen 18 maanden heb ik bij Buro Iksa de opleiding interculturele familieopstellingen en systemische werk gevolgd. Een mooie methode die passend is bij de werkwijzen en visie van in perona.

Wat is familieopstellingen eigenlijk?

Problemen kunnen hun oorsprong vinden in de familie of het systeem (volk, land, cultuur, religie, etc.) waar wij zijn opgegroeid en openbaren zich in onze huidige relaties. De methode van Bert Hellinger maakt verstoorde verhoudingen binnen familieverbanden, organisaties en systemen zichtbaar door een fysieke opstelling in de ruimte met representanten. Verstoringen kunnen zich tonen als crises, ziektes, relatieproblemen e.d. Zo kan een kind (generaties verder en vaak onbewust) verstrikt raken met een ander lid uit de familie en diens emoties overnemen.

Familie/organisatie opstellingen willen ordeningen in het systeem herstellen, waardoor weer harmonie ontstaat en liefde kan stromen. Een geweldige methode die inzicht geeft en patronen doorbreekt. Het is een integere methode, die licht is en licht voelt. Het doel is dat iedereen de eigen energie kan voelen en de eigen weg kan gaan in het leven.

Vanaf 28 mei verzorg ik twee maandelijks een workshop familieopstellingen

in een prachtige boerderij de Jacobshoeve in Well (nabij Zaltbommel). Je kan kan dan zowel zelf een vraag inbrengen of als representant je aanmelden. Ook dit laatste heeft een helend effect op jou en je systeem. De data zijn te vinden in de agenda, voor vragen of opgeven kan je me mailen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Daarnaast is er de mogelijkheid om tijdens het Vrouw en Passie event De Powerdag op 23 juni in een korte workshop van een uur kennis te maken met familie opstellingen. Zie verderop in deze nieuwsbrief.

WereldCoach

 


Zoals ik jullie in een eerdere nieuwsbron heb laten weten ben ik een WereldCoach.


Er zijn 2 prachtige filmpjes op You Tube te vinden die nog meer dan woorden uitleggen waar WereldCoach voor staat. Graag deel ik die filmpjes met jullie.

Het idee ‘WereldCoach’ is eenvoudig. Een WereldCoach verbindt iedere coachingsklant aan een te coachen persoon in een ontwikkelingsland. Wat betekent dat in de praktijk? Een WereldCoach draagt per coachingstraject     € 50 af. Dat bedrag stelt iemand aan de andere kant van de wereld in staat gecoacht te worden op een duurzame manier.

Het bestuur van WereldCoach heeft gekozen  voor het Panchayati Raj programma van The Hunger Project India. Een beproefd concept waarmee in de afgelopen jaren al 65.000 vrouwen zijn getraind. Laat je inspireren door dit mooie filmpje.Een Indiase vrouw die in een panchayat is gekozen volgt van dat bedrag een krachtige Leadership-training van The Hunger Project India. Vervolgens wordt zij 5 jaar lang ondersteund, samen met andere vrouwen in dezelfde positie. Ik word iedere keer weer geraakt als ik het volgende filmpje zie wat het project te weeg kan brengen.Boeken Tips

Drijfveren in de praktijk
Voor managers, teams en hun coaches
Cor Keijser, Stephan van der Vat


Drijfveren bepalen voor een groot deel hoe mensen of groepen zich gedragen op hun werk. Deze drijfveren kunt u indelen in categorieën, die worden aangegeven met verschillende kleuren. Zo staat Oranje voor resultaatgerichtheid en pragmatisme en Geel voor analyse en inzichten. In 'Drijfveren in de praktijk' leest u hoe managers, coaches en teamleiders op basis van drijfveren kunnen bouwen aan een effectief team, waarbij iedereen optimaal wordt ingezet en kan functioneren in harmonie met zijn of haar drijfveren. Management Drives is een beproefde methode om drijfveren te meten op het niveau van individu, groep en organisatie. Door het op deze wijze in kaart brengen van drijfveren kunt u uw managementprestaties en dus ook het rendement van uw organisatie sterk verbeteren.


"Ik heb Management Drives in verschillende situaties gebruikt, zowel in Europa als bij Emerging Markets, om effectieve topteams te creëren. Elke keer bleek Management Drives een belangrijke bijdrage te leveren om een gedeelde taal te creëren voor onze verschillende culturen, stijlen en werkwijzen. Dit heeft gezorgd voor sterkere samenwerking, het sneller oplossen van conflicten en uiteindelijk een betere uitvoering in de bedrijven die ik heb geleid."
- Anders Moberg, voormalig CEO van AHOLD, IKEA en MAF Group Dubai

---------------

Parnassia
Josha Zwaan


Het is 1942 en de vervolging van joden in Nederland wordt steeds grimmiger. De kleine Rivka wordt door haar ouders ondergebracht bij een kinderloze dominee en zijn vrouw in Zeeland, die zich vol liefde over haar ontfermen. Rivka wordt Anneke en voor de buitenwereld zijn haar ouders omgekomen bij het bombardement op Rotterdam. Hoewel Rivka haar ouders aanvankelijk verschrikkelijk mist, gaat ze zich steeds meer thuis voelen bij haar nieuwe 'papa en mama' die hun Anneke koesteren als een prinsesje.

Wanneer na de bevrijding haar vader en haar broertje Simon op de stoep staan om haar op te halen, herkent ze hen niet meer en kiest ze voor een nieuw bestaan als Anneke. Jaren later woont Anneke in Leiden, waar ze lesgeeft op een basisschool. Ze wordt smoorverliefd op Joost, een beetje een outsider, en naar later blijkt met een joodse achtergrond, net als zij. De geboorte van hun kinderen maakt zowel bij Joost als bij Anneke een stroom aan onderdrukte gevoelens en herinneringen los die niet meer te stoppen lijkt. Terwijl Joost zich steeds meer tot het joodse geloof begint te wenden, neemt Anneke afstand van hem en van haar gezin. Ze blijkt niet bij machte van haar kinderen te houden en een leven op te bouwen met anderen.

Na de dood van Joost ontmoet Anneke haar dochter Sandra op het strand, en stukje bij beetje vertelt Anneke aan Sandra het verhaal van Rivka die Anneke werd, en hoe het zo ver heeft kunnen komen dat zij haar kinderen in de steek liet zonder ooit nog om te kijken.

Parnassia is een prachtig verhaal op een mooie wijze geschreven. Het is voor mij een begin geweest van mijn afstudeerscriptie van de opleiding familieopstellingen.

Management Drives

In januari heb ik de opleiding Management Drives gevolgd zowel voor individuen als voor teams/organisaties.

Mangement Drives helpt de drijfveren van mensen, groepen en organisaties te duiden. Drijfveren vormen de schakel tussen wat jij kunt (of denkt te kunnen) en wat je werkelijk gaat doen.
Management Drives onderscheidt de volgende zes drijfveren:


   

Mensen worden gedreven door een unieke combinatie van drijfveren. Enerzijds zijn bepaalde drijfveren aantrekkelijk voor ons, anderzijds verwerpen we trekjes van drijfveren. Een Oranje gedreven account manager zal van mening zijn dat regels flexibel moeten worden gehanteerd, terwijl zijn collega van de BackOffice van mening zal zijn dat (Blauw) regels zonder uitzondering voor iedereen en altijd gelden. Als de accountmanager Blauw verwerpt, dan zal de poging van zijn collega om volgens de regels te werken irritatie oproepen. De combinatie van aantrekkelijke en verwerpelijke drijfveren is voor ieder persoon, groep en organisatie zo uniek als een vingerafdruk.
Voor mij is het in kaart brengen van je persoonlijke drijfveren, dan wel de drijfveren van het team een mooi begin van een (team)coachtraject. Er ontstaat een gezamenlijke taal en inzicht waardoor er op een snelle effectieve manier gewerkt kan worden aan de coachvraag. Wil je meer weten, aarzel dan niet contact met me op te nemen.

In de zomer gaat in persona op reis, reis je mee?


        
 

De Verwenbron

Al enige tijd was ik opzoek naar mooie edelstenen oorbellen. Het lukte me maar niet om dat te vinden wat ik zocht. Tot ik op het idee kwam deze zelf te maken. En het is nog leuker om niet alleen oorbellen voor mezelf te maken, maar ook voor jullie!

Op de Verwenbron staan de oorbellen die ik zelf heb ontworpen en gemaakt gedurende mijn meditatie momenten van de winter. De meeste zijn van zilver met prachtige edelstenen. Ik maak enkele stuks, zodat iedere set uniek is.
Mocht je opzoek zijn naar een speciale steen laat het me weten en ik maak een persoonlijk geschenk ook

Eéndaagse retraitre in de Pipowagen

Heb je behoefte om:

  • Een dagje tot jezelf te komen?
  • Een vraag die in je leeft, concreet te maken?
  • Tot rust te komen?

Mijn pipowagen staat tot je beschikking. Ik help je graag bij het samenstellen van je programma voor een bijzondere dag.

Naast koffie, thee en een heerlijke lunch kan je denken aan volledige stilte, een goed gesprek, tuinieren of een fietstochtje langs de uiterwaarden.

         
 

     

Je bent een voeler

Voel de wind door je haren,
Voel ’t kloppen van je hart.

Voel de last op je schouders,
Voel de kriebels in je buik.

Adem in en uit.

Voel met lichaam, hart en ziel.
En weet dat je leeft in ’t hier en nu.

Margje


Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring