• Nieuwsbron

Nieuwsbron Lente 2010

Lente 2010

De opmerkzame lezer zal zich afvragen wat er met de winter nieuwsbron is gebeurd en nog wel in een echte winter met heel veel sneeuw en vrieskou.
Dit alles heeft te maken met het boek "leven en werken" met de seizoenen van Jaap Voigt. In dit boek legt hij uit, wat ik al enige tijd voelde, maar waar ik geen verklaring kon geven over de start van de seizoenen. Het komende jaar zal ik jullie meenemen in dit ritme en daar meer over vertellen. Dit keer de lente, de tijd waar je zaadjes zich ontkiemen zo ook bij de Verwenbron en in persona.
Ik wens jullie veel leesplezier en een hele mooie lente waarin jullie nieuwe ideëen tot bloei mogen worden.

Liefdevolle groet, Margje


 

Boekentips

Een gesprekje met God
N.D. Walsh

Wellicht dat jullie het boek "Een gesprek met God" al kennen. Een gesprekje met God is een prachtige
vertaling hiervan voor kinderen maar zeker ook voor volwas-senen. Het is een eenvoudig, krachtig verhaal dat een zuivere waarheid onder ogen brengt: er bestaat geen absoluut goed of kwaad; achter alles in de wereld wat wij 'goed' noemen en alles wat wij 'kwaad' noemen, schuilt liefde. We zullen een God ontdekken om van te houden, want God is liefde, net als alle zieltjes die een deel van God zijn. Dit boekt helpt ons ontdekken wie zij werkelijk zijn.

"Als moeder ben ik zo dankbaar dat dit boek er is. Kinderen inwijden in spiritualiteit zou een eerste prioriteit voor ons allemaal moeten zijn." - Marianne Williamson, schrijfster In vrouwelijkheid.

Het boek kan je bestellen bij De Verwenbron.


Leven en werken in het ritme van de seizoenen.
Jaap Voigt

Het is in deze tijd voor ieder mens een kunst een eigen levensritme te vinden en niet meegezogen te worden in de buitengewone turbulentie waar we in onze samenleving in terecht zijn gekomen. Jaap Voight bestudeerde ruim tien jaar de invloed van de seizoenen op de mens en ondervond hoezeer wij niet losstaan van die cyclische beweging door het jaar heen, maar er onderdeel van zijn. Hij ontwierp op basis van de I Tjing en een oude Chinese kalender een model om te leven in het ritme van de seizoenen. Leven & werken in het ritme van de seizoenen is een inspirerend boek, met wijze en vaak verrassende adviezen voor het dagelijks leven en werk. Wanneer begin je iets nieuws: een project of zelfs een bedrijf? Wanneer is het juist beter om nog te wachten met het naar buiten brengen van je ideeën? In welke tijd van het jaar is het goed om je zaken op orde te brengen? Wanneer trek je je terug en wanneer ga je er juist op uit? Het model dat in dit boek wordt aangereikt, is ene leidraad voor iedereen om in een natuurlijk ritme te leven. Dat helpt ons niet alleen staande te blijven, maar ook daadwerkelijk creatief te zijn te midden van een turbulente buitenwereld.

Het boek is te bestellen bij De Verwenbron


De ontembare vrouw
Clarissa P. Estés

In elke vrouw zit een krachtige drijfveer, vol goede instincten, gepassioneerde creativiteit en tijdloos weten. Dat is de Ontembare Vrouw, die de instinctieve natuur van vrouwen representeert. Maar zij is een bedreigde soort. Hoewel de gaven van een wilde natuur ons bij onze geboorte zijn toebedeeld, heeft de poging van de maatschappij om ons te 'civiliseren' naar een star rolpatroon de diepe, levengevende boodschappen van onze ziel gesmoord.
In "De Ontembare Vrouw" sprokkelde Clarissa Pinkola Estés, ervaren Jungiaans-analytisch therapeute en cantadora (bewaarder van oude verhalen), vele stokoude sprookjes, mythen en verhalen uit de hele wereld bijeen, die onze blik verscherpen en oude, in vergetelheid geraakte bronnen van kennis ontsluiten. Ieder verhaal - van 'La Loba, de Wolfsvrouw' tot 'Het meisje zonder handen' - wordt meeslepend naverteld en vervolgens haarscherp ontleed.
Een gezonde vrouw heeft veel weg van een wolf: zij is robuust, vol levenskracht, levenschenkend, zich bewust van haar territorium, inventief, loyaal, zwervend. Maar raakt een vrouw gescheiden van de wilde natuur, dan wordt haar persoonlijkheid schraal, zwak, schimmig en spookachtig. Als het leven van een vrouw wordt gekenmerkt door stagnatie en verveling, is het de hoogste tijd dat de wilde vrouw te voorschijn komt, dat de scheppende functie van de psyche de delta bevloeit. De verhalen in dit boek zijn gekozen om vrouwen moed te geven. "De Ontembare Vrouw" is niet voor niets symbool van het lichamelijk welzijn van alle vrouwen; zonder haar heeft de psychologie van vrouwen geen grond. Deze 'wilde' vrouw is de oervrouw - ze verandert niet, ongeacht de cultuur, het tijdperk, de politiek. Ze is wat ze is, en ze is volmaakt.


de Verwenbron

Het merk in persona

Als freelancer staan je verschillende gereedschappen ter beschikking om jezelf met succes in de markt te zetten en genoeg opdrachten te krijgen om jezelf te bedruipen. Een uit Amerika overgewaaid fenomeen is personal branding: jezelf als merk beschouwen en de regels die voor producten en bedrijven een stimulerend effect op de verkoop en marktwaarde hebben ook voor jezelf inzetten.
Branding voor jezelf maakt gebruik van dezelfde wetmatigheden die ook gebruikt worden voor ‘zakelijke merken’.

Het gaat erom:

  • Een sterk merk te laten ontstaan dat ervoor zorgt dat je geassocieerd wordt met het ‘juiste’ (je dienst of unieke meerwaarde),
  • Dat het volstrekt duidelijk is waar je voor staat en
  • Dat je je bewust bent van de manier waarop je communiceert en wat mensen van je te zien krijgen

Een passende naam helpt om je personal branding te versterken. Zo’n 3 jaar geleden alweer was het dan ook een hele klus om een pakkende, aansprekende, ware naam te bedenken. Door het geweldige ping pong spel dat Saskia, mijn steun en toeverlaat in deze (www.idots.nl) en ik samen spelen ontstond de naam in persona.
Ik was er super blij mee. In persona paste totaal in het beeld wat ik wilde uitstralen. Op maat, gericht op jou, persoonlijk.

Aldus geschiede en op 1 april 2007 werd in persona geboren.

       

Een jaar later hoorde ik een andere betekenis van persona, namelijk “masker”  Oeps dat was even schrikken. Het ging er bij in persona juist om je maskers af te leggen!

Gelukkig was er meer. Het Latijnse woord 'persona' betekent masker. Het woord 'persoon' is hiervan afgeleid, en betreft de totale bepaling van het zelf ten aanzien van de andere, wat een veel ruimere definitie is. De essentie van de persoonlijkheid dient als bepaling voor het rechtsbegrip 'identiteit'. En dat klopt dan weer helemaal!

Enkele weken geleden werd ik door een coachee attent gemaakt op een verhaal “Het popje in haar zak, Vasalina de wijze” over het herstellen van je intuïtie beschreven in een super boek, wat bij mij al jaren in de kast staat en ik vele malen heb gelezen: "De ontembare vrouw".

Ook daar wordt gesproken over in persona.
“In archetypische symboliek staat kleding voor persona, het eerste wat mensen te zien krijgen. Persona is een soort camouflage die anderen alleen laat weten wat we willen dat ze over ons weten en niets meer. De persona is niet alleen maar een masker om je achter te verbergen, maar meer iets dat de gewone persoonlijkheid overschaduwt. In deze zin is persona of masker een teken van stand, deugd, karakter en gezag. De persona is de uiterlijke aanduider, de uiterlijke demonstratie van superioriteit. Een tweede oeps..

Gelukkig is er ook hier meer.
In Midden Amerika geeft het masker aan dat een persoon erin geslaagd is zich met de geest te verenigen, die door het masker én de kleding die wordt gedragen wordt voorgesteld. Het spinnen van garen of weven van stof zijn opzichzelf manieren om de geest uit te nodigen of door de geest geïnspireerd te worden. Het maken van stof of garen waren ooit godsdienstige gebruiken om de kringloop van leven en dood en wat daarna kwam te onderwijzen.


En dan valt alles op zijn plaats!

Coachen in EigenWijsheid

Persoonlijk ontwikkeltraject voor tranformationeel coachen

Vol trots wil ik jullie kennis laten maken met een nieuwe training die ik samen met Nicole Dubois heb ontwikkeld.

“Tell me and I’ll forget
Show me and I may rember
Involve me and I wil understand”

Coachen in EigenWijsheid is een resultaatgerichte en professionele opleiding voor iedereen die zich in het vak van coach wil verdiepen.

De routekaart van de training volgt het ritme van de Latifa, een eeuwen oude mystieke oefening die subtiel betekend, alsmede de IJsberg van McClelland (doen, denken, zijn). Via de Latifa leer je in zeven stappen (aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, overgave, liefde en Wil) een coachee te begeleiden van inspiratie (zingeving, willen) naar realisatie (vormgeving, doen).

 

 

DOEN


WILLEN

 

ZIJN

 

 

 

Echte kennis is zelfkennis
Jan de Dreu

De training "Coachen in EigenWijsheid" vergroot je zelfbewustzijn middels persoonlijke ontwikkeling, waarna je eigen gemaakte inzichten leert inzetten in je vak als coach.

De training beslaat 7 dagen die 3 wekelijks op vrijdag plaats vinden. De eerste training zal 24 september starten. Meer informatie volgt spoedig op www.inpersona.nl

Verwenbron

Met groot plezier laat ik jullie kennismaken met een aantal prachtig nieuwe producten.

Zo heb ik een aantal prachtige zilveren hangers in het assortiment opgenomen van godinnen en en engelen die in sommige gevallen zelfs is verfraaid met een passende edelsteen. Ik ben er op slag verliefd op geworden en draag de godin met de maansteen inmiddels dagelijks!

Daarnaast heb ik de verzendkosten blijvend in prijs verlaagd. Juist omdat ik voor elke portemonaie mooie geschenken met zorg heb uitgekozen en dat ik niet wil dat door de hoge verzendkosten je jezelf én anderen niet kan verwennen met iets kleins! 


In de maak....

Afgelopen week werd ik door mijn vriend verrast met een prachtig cadeau, wat hij zelf had gemaakt. Een voederhuisje voor vogels van plexiglas. Je kan huisjes met 2 zuignapjes op een raam plaatsen waardoor je in alle rust de vogels binnenshuis kan bewonderen.Je begrijpt dat deze direct een plekje in de pipowagen heeft gekregen!

Dit moois wil ik graag met jullie delen.

Jan Maarten zal dus binnenkort een aantal exemplaren speciaal voor de Verwenbron maken zodat jullie hier ook van kunnen genieten.

     

Leven en werken in het ritme van de seizoenen

Deel 1 De Lente, ontkiemen en bloeien

Door bewust gebruik te maken van tijd en ritme kun je gebruik maken van een natuurlijke flow om veranderprocessen tot stand te brengen. De mens is onderdeel van de natuur al komen we daar door bv het gebruik van electriciteit steeds verder van verwijderd (verlichting, koeling, verwarming). Door ons te realiseren van het ritme van de natuur is, kan je meebewegen op deze krachten. Zoals bijvoorbeeld de invloed van de seizoenen, levensfases in je leven, ritme van de dag, ritme van de week met een rustdag, invloed van de maan (eb/vloed) of bij de vrouw haar menstruatie cyclus. In dit vierluik neem ik jullie mee in het gedachte goed van Jaap Voigt naar de betekenis van de invloed van de seizoenen in ons leven.

Om te beginnen stelt hij dat wat wij het begin van een seizoen noemen in wezen het hoogte punt van het seizoen is. Energetisch begint het seizoen namelijk 6 weken eerder, in een wel voelbare maar nog niet zichtbare staat van verandering. Dit beeld past precies in het gedachte goed van Werken met een leervraag. Eerst is er de inspiratie (geest) en dan volgt de creatie (zichtbare vorm).


Dit betekent dat volgens deze optiek de seizoenen als volgt worden ingedeeld:
Start van de lente 6 februari, de zomer 6 mei, de herfst 6 augustus en de winter 6 november.

De lente is de tijd van ontwaken en openbarsten, vol beloften en vitaliteit. Het nieuwe wat opkomt is echter nog kwetsbaar en vergt worsteling om naar buiten te komen.

Om te voorkomen dat  je nieuwe ideëen in de kiem worden gesmoord, is het goed om voorzichtig te zijn je ideëen nu al met te veel mensen te delen. Dosering is het toverwoord. Het is de tijd voor orde en structuur, terwijl je ook je inspiratie blijft voeden.

Na een periode van enthousiasme en bezieling zul je merken dat niet al je ideëen ook werkelijk in de wereld worden gezet. In april zal je kiezen welk idee je werkelijk naar buiten gaat brengen. Hier neem je verantwoordelijkheid voor en laat je volgroeien. 

Weet jij al wat dat is voor jou?

Wereldcoach

Onlangs heb ik mij aangemeld als Wereld Coach. Dit betekent dat ik van ieder coach traject € 50,- overmaak naar de St WereldCoach om mensen in ontwikkelingslanden te coachen om hun bron van eigen wijsheid te laten stralen!

WereldCoach steunt het leiderschapsprogramma voor vrouwen in India. De programma's van The Hunger Project India zijn geïntegreerd in het politieke stelsel. Bij wet is een derde deel van de zetels van de gram panchayats, de dorpsraden, gereserveerd voor vrouwen. Deze vrouwen ondervinden veel tegenwerking vanuit hogere bestuurslagen en de gemeenschap. Met het vijfjarig leiderschaps-programma steunt The Hunger Project deze vrouwen. Gedurende hun zittingsperiode van vijf jaar volgen zij diverse trainingen en workshops over leiderschap, communicatie, samenwerking en over hun rechten, de rechten van hun gemeenschap en het politieke stelsel.

Wil je meer weten of zelf aansluiten? Gebruik dan deze link

Sociale media

in persona doet mee! Via Twitter, LinkedIn en Mindz ben ik dagelijks te volgen.

Via Twitter krijg je dagelijks een inspiratie bron alsmede de laatste updates aan activiteiten van in persona en de verwenbron, interessante artikelen van over de hele wereld.

Via LinkedIn om contact te houden met al mijn zakelijke relaties. Ik heb me aangesloten bij een aantal netwerken om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in coachingland, alsmede over de ontwikkelingen in de regio. Zijn wij al gelinked?

Mindz ga ik gebruiken om te bloggen. Zo kunnen jullie regelmatig van mij een artikel verwachten die ik de moeite van het delen waard vind. Het leuke van een blog is dat jullie daar op kunnen reageren en op die manier gedachtes en deëen kunnen delen.

Alle links vind je op de homepage van www.inpersona.nl

TIPS • TIPS • TIPS • TIPS

Augustus de maand vol leuke, inspirerende & gezellige activiteiten
waar in persona aanwezig zal zijn. Kom je ook?


Lorelei Vrouwenfesitval

13,14 en 15 augustus te Zeewolde

Levenskunstbeurs

29 en 30 augustus te Driebergen

   

Wijsheid is weten dat ik niets ben; liefde is weten dat ik alles ben.

En tussen die twee speelt mijn leven zich af.

Nisargadatta Maharaj

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring