• Nieuwsbron

Nieuwsbron Maart 2012

 


   

Maart 2012
 

sneeuwklokje_1Sinds ik terug ben van een heerlijke wintervakantie heb ik pogingen gedaan een nieuwsbron te schrijven. Ik was volledig uitgerust en kwam maar niet tot schrijven. Er kwam sowieso weinig uit mijn handen. Volop ideeën die niet concreet wilden worden. Tot ik me realiseerde dat dit precies is waar de winter over gaat. Naar binnen keren, stil vallen, ontdekken waar nog leven in zit en wat je voorgoed achter je kunt laten.

Pas de afgelopen 2 weken voel ik een verandering. De behoefte om te delen wat er in mij wakker is gebleven/geworden. Vandaar dat deze nieuwsbron zo lang op zich heeft laten wachten. De lente is in aantocht!!

Veel lees plezier,

Margje  

Rijk Leven
Ontdek jouw relatie met geld

             Regendruppel_Small_Small
 
Geld is een onderwerp waar privé weinig over wordt gepraat terwijl het een grote invloed op ons leven kan hebben. Vooral als je ontevreden bent over de hoeveelheid geld die je hebt of de manier waarop je er mee omgaat. Hier blijken vaak oude patronen en overtuigingen in mee te spelen die je belemmeren te genieten van de rijkdom die er voor je is.


Leven komt voort uit leven
Energie schept energie
Door zichzelf uit te geven
Wordt iemand rijk.

Sarah Berhhardt


In deze bevrijdende workshop van een dag laten Avelien Jansen en ik je kijken naar welke rol geld bewust én onbewust in jouw leven speelt en hoe jij op een positieve manier met geld om kunt gaan. We zullen jouw relatie met geld zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel benaderen om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Werkvormen zijn o.a. dans, stem en een systeemopstelling.


Locatie: Jacobshoeve in Well
Data: 20 april en 25 mei van 10.00 - 17.00 uur
Prijs: € 125,- inclusief boek en rijke lunch
 


       jacobshoeve

De Verwenbron
puur genieten

Vanaf heden zijn naast de artikelen zoals edelstenen, etherische oliën en inspirtatiekaarten ook de workshops Aromatherapie, Genieten met geur en Edelstenen, Kracht van Zacht via de Verwenbron te bestellen.

 

kracht_van_zacht-verkl
 

Kracht van Zacht: Een heerlijke middag zuiver genieten. Na een korte uitleg over de werking van edelstenen, het effect daarvan op ons welzijn, krijg je de gelegenheid je eigen sieraad (oorbellen, armband en/of ketting) te ontwerpen en maken.


Locatie: De workshop wordt gegeven in Zuilichem van 14.00 -17.00 uur.

Prijs: € 12,50 voor de workshop inclusief een digitale reader en exclusief materiaal kosten.

 

genieten_met_geur-verkl

Genieten met geur: Een heerlijke middag zuiver genieten. Na een korte uitleg over aromatherapie, het effect daarvan op ons welzijn, kom je er achter welke geur jij op dit moment nodig hebt. Vervolgens maak je je eigen verzorgingsproduct om mee naar huis te nemen.

Locatie: De workshop wordt gegeven in Zuilichem van 14.00 - 17.00 uur.

Prijs: € 25,- voor de workshop inclusief je eigen gemaakte verzorgingsproduct en een digitale reader.

Voor beide workshops geldt dat voor een groep van 6 personen er in overleg een andere locatie of datum mogelijk is.

 

Van droom naar werkelijkheid

Eind januari waren Jan Maarten (mijn vriend) en ik voor het eerst sinds lange tijd weer in Amsterdam. Terug in het buurtje waar we met zoveel plezier logo-meram1hebben gewoond. Terug naar de Turk Meram waar we bijna wekelijks een hapje gingen eten omdat het zo ontzettend lekker én betaalbaar was. Opvallend was dat de zaak vanaf het begin altijd vol was, met een uiteenlopend publiek. Families, stelletjes, vrienden.

Wat een verrassing om daar binnen te komen. De kaart en de mensen waren er nog allemaal, maar de zaak had een metamorfose ondergaan. Het was een hippe, gezellige zaak geworden met een prachtige inrichting. Hoe anders dan 8 jaar geleden toen de zaak nog bestond uit formica tafeltjes en TL-lichten.

Bijzonder detail is dat ze het logo ook hebben aangepast, door er een derwisj danser aan toe te voegen!


De droom

Het maakte me helemaal blij. Hoe vaak komt het niet voor dat je een droom een droom laat omdat 25_Kloostertuin_Mariaplaatshet niet haalbaar lijkt. Neem bijvoorbeeld mijn droom over het starten van een klooster. Weet je nog?

Afgelopen zomer schreef ik het volgende: Het zaadje dat in mij is wakker geworden, is het creëren van een veilige plek waar je voor korte of langere tijd tot rust kunt komen om opnieuw contact te maken met je bron van EigenWijsheid. Ik heb deze plek vooralsnog “mijn klooster” genoemd. Naast veel stilte, groen en water krijgt de kruidentuin een prominente plek.

Het afgelopen jaar heeft mijn klooster droom meer gestalte gekregen. De naam klooster komt voort uit het verlangen in het bieden van rust, stilte en veiligheid. Daar waar mijn talent als beddingschepper optimaal tot zijn recht kan komen. De structuur van een klooster leven helpt daarbij. Tijd om te werken, te mediteren, samen te zijn, te eten en te rusten. Ik zie voor me dat mensen daar voor een uur kunnen komen, maar ook voor een jaar. En je begrijpt ik heb via Google al regelmatig gezocht op “Klooster te koop”. Tot mijn verbazing zijn er voldoende kloosters te koop, maar op dit moment nog niet financieel binnen bereik.

Meram (wat wens of verlangen betekent), het Turkse restaurant liet mij zien dat als de geest, lekker betaalbaar eten, klopt de vorm, een prachtig ingerichte zaak, volgt, ook al duurt dat wat langer.


De werkelijkheid

2 Weken geleden had ik een gesprek met een coachee die opzoek was naar structuur in zijn leven om vandaar uit in zijn kracht te kunnen staan om vervolgens dat om te kunnen zetten in het zoeken naar een passende baan. Mijn droom werd wakker. Hé is dat niet precies wat ik mensen wil bieden?

 Margje_MeidijkSinds vorige week is hij als 1e kloosterling bij ons (Jan Maarten doet mee als begeleider werkmeditatie) ingetreden. Voor 2 dagen in de week gedurende 3 maanden van 9.30 - 17.00 uur.

Uit het hoofd: piekeren en analyseren, in het lijf: werken in de tuin en in het hart: liefdevolle aandacht.

Als het eerste dat bij je opkomt bij ‘kloosterintreding’ een volledig 24/24 plaatje is, dan zien je hier klooster noch intreding in. Maar wij stellen ons, geïnspireerd door de initiatiefnemers van het Turkse restaurant, open voor een beginfase waarin ruimte is om met de nu voorhanden middelen zoveel mogelijk de essentie van de droom te realiseren.


Oefening

  1. Welke droom wil jij werkelijkheid laten worden?
  2. Wat is het 1e stapje wat je daarin nu al kan doen?

Lees het vervolg op mijn blog, Blogbubbels, met persoonlijke ervaringen en tips!
Boeken Tips

Hildegards Godin
De wilde wijze vrouw in ons
Miek Pot

HildegardHildegard van Bingen (1098-1179) was abdis van een klooster aan de Rijn. Ze had een geweldige impact op haar omgeving en cultuur. Uit welke bronnen putte zij? Miek Pot volgt haar spoor.

In de stilte van het klooster wordt Hildegard gevormd. Zij heeft visioenen waarin ze zeer vrouwelijke symbolen van God ziet. Het is haar missie om de wereld te laten zien wat het inhoudt om vanuit God(in) te leven.
Uit haar rijke innerlijk leven vloeien een enorme creativiteit en daadkracht voort. Van Bingen componeert muziek, schrijft boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen, en talloze brieven met raadgevingen aan hooggeplaatste personen. Door haar eigen ster te volgen laat ze een onuitwisbaar spoor achter dat de grenzen van haar tijd en cultuur ver te boven gaat.
Als ook wij ons laten inspireren en meeslepen door deze vrouwelijke, goddelijke symboliek, is het mogelijk om onze eigen, unieke ster te volgen. Inspiratie, creatie en manifestatie zullen moeiteloos ineenvloeien. We krijgen het leven dat ons past en daarmee invloed op onze omgeving.

Miek Pot bracht zelf twaalf jaar door in een kluizenaarsklooster. Ook zij vond in het klooster haar focus. Na haar uittreden draagt zij de gevonden wijsheid door middel van trainingen over op anderen. Eerder verschenen van haar hand: 'Naar het hart van mijn ziel: twaalf jaar in een kluizenaarsklooster' (2007) en 'De grote stilte' (2008).

---------------

Dina Trilogie
Het boek Dina
Herbjørg Wassmo
 
boek_dinaDeze trilogie is al jaren uit en absoluut het lezen waard. Drie heerlijke dikke pillen, waarin je uren meegevoerd wordt door het leven van Dina

Deel 1: Dina´s leven speelt zich af in de eerste helft van de vorige eeuw, in het barre noorden van Noorwegen. Daar veroorzaakt Dina, als onschuldig kind van vijf, haar moeders dood. Na een eenzame jeugd wordt de verwilderde Dina, vijftien jaar oud, uitgehuwelijkt aan de vijftigjarige Jacob Grønelv, om na diens onopgehelderde dood de scepter over zijn landgoed Reinsnes te zwaaien.
Dina's ongeremde sensualiteit heeft op de mannen in haar omgeving een even betoverend als verwoestend effect. Dina zet iedereen naar haar hand totdat de geheimzinnige Zjukovsky haar leven binnenstapt. Zal hij ontkomen aan Dina's grillige gevoel voor rechtvaardigheid?

Het boek Benjamin en Het boek Karma vervolmaken de trilogie.

Licht op Maansteen 
de kracht van edelstenen

Edelstenen stralen en dat maakt dat ik ze zo aantrekkelijk vind. Ze stralen energie uit. Iedere steensoort heeft een andere trilling en geeft dus ook andere informatie in die trilling door. De informatie van de steen is constant, terwijl wij als mens uit balans kunnen raken en van trilling kunnen veranderen. Als dat gebeurt, ervaren wij klachten en kunnen we zelfs ziek worden.

        maansteen

Wij zijn in staat de informatie die de steen uitstraalt te ontvangen om zo de balans in ons lichaam te herstellen.

Er zijn verschillende manieren waarop we de werking van de steen merken, zo kan je de steen dragen in een sieraad op je huid, plaatsen op een plek in de ruimte, of je kan water drinken waar de informatie van stenen in zit. In de komende nieuwsbronnen wil ik steeds 1 steen speciaal in het zonnetje zetten om jullie kennis te laten maken met deze magische werking. Deze keer is dat de regenboog maansteen.

Regenboog Maanseen is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven.

 

maansteen_engel

 

De Verwenbron heeft een mooie collectie edelstenen.

Edelstenen kunnen nooit een bezoek aan een arts vervangen, wel kan het ondersteunend werken. Bij klachten altijd eerst een arts raadplegen.

 


droom

Dream and give yourself permission to envision a You that you choose to be. Joy Page

5 jaar IN PERSONA

 
 Uitnodiging

chinese_lampion

Zondag 1 april van 12.00 - 18.00 uur
Je bent van harte welkom!
 Inspiratie

Voor wie de film As it is in Heaven nog niet kent, of voor wie, zoals ik,
er niet genoeg van kan krijgen!

GABRIELLA'S SONG
      grabriellas_song
 

website in persona.nl

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring