• Nieuwsbron

Nieuwsbron Herfst 2011

 
 
paddestoelAls echte zonaanbidder geniet ik van het prachtige herfstweer van de afgelopen periode. De warmte, het mooie licht, de geur en al die verschillende tinten in de natuur.
De herfst is een periode van loslaten van oude vormen en ruimte geven aan het nieuwe. Je maakt de balans op over zaken die je wilt behouden en wat niet. De vraag die ik mezelf daarbij stel is: Wat dient mij niet meer?

De makkelijkste manier (maar daarmee niet minder effectief) is letterlijk opruimen. Wat kan er weg. Maak tijd om je keuken, kledingkast, boekenkast, rommellaatjes, zolder, schuur, en niet te vergeten je pc op te ruimen. Zet een grote vuilniszak naast je neer of plaats waardevolle spullen op Marktplaats of breng ze naar de kringloopwinkel. Het blijft voor mij bijzonder om te ervaren dat het hiermee ook rustig in je hoofd wordt. Je kan vanuit een opgeruimd huis makkelijker keuzes maken en afscheid nemen van gewoontes die je in deze periode wilt loslaten.
Zo'n schoonmaak heb ik ook voor in persona gemaakt. Wat je leest in deze nieuwsbrief zijn de zaken die blijven, dan wel die ik wil oppakken.
Ik wens je veel leesplezier.
Margje


Leven in Eigenheid
Coach intensive

Herken je jezelf in de volgende zinnen:
  • Je wilt volledig gebruik maken van je potentieel
  • Je bent op zoek naar je passie
  • Je bent opzoek naar balans in je leven
dan is deze 7 daagse coach intensive wellicht iets voor jou.
 
          Coaching-Blije_vrouw_Small_Small

Leven in Eigenheid is een persoonlijk ontwikkeltraject van 7 dagen verspreid over 5 maanden, waarbij je gebruik maakt van de dynamiek in de groep.

De dagen kennen een opbouw van inspiratie (wat leeft er in jou) naar creatie (hoe ga je het doen). Het traject volgt de Latifa, een eeuwenoude mystieke oefening, om tot wezenlijke verandering te komen.

Daarnaast maak je kennis me de octaaf. Een universele wet die ten grondslag ligt aan groei en onwikkeling. Je wordt je je natuurlijke ritme bewust, wat je helpt los te komen van de waan van de dag en te leven met hart en ziel.Lokatie: Jacobshoeve in Well
Data: 24 febr, 2 mrt, 23 mrt, 13 april, 18 mei,
1 juni en 22 juni

Het traject van 7 dagen (10.00- 17.00) kost bvoor bedrijven €2750,- incl materiaal, koffie, thee en een gezonde lunch.
Voor particulieren is het draagkracht afhankelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

       jacobshoeve
Leven met een leervraag
Wegens groot succes herhaald!
 
Voor een ieder die al bekend is met een leervraag òf daar graag mee kennis wil maken, biedt in persona een driedaagse training verspreid over het jaar (januari, juni en december). Naast het maken (dag 1), volgen (dag 2) en afronden (dag 3) van de leervraag, zijn deze dagen door de verschillende vormen (visualisatie, lichaamswerk en creativiteit) een bron van inspiratie om richting te geven aan je leven.

            Schelp_bij_de_zee_Small_Small

Jan de Dreu, mijn leraar op de Pulsar Academie nodigt de lezer in zijn boek “Leef” uit om leerling te worden van zijn leven. Juist het niet weten, maakt dat we in beweging komen, dat we tot veranderen in staat zijn. Een prima manier om je eigen veranderings-proces richting te geven is het formuleren van een persoonlijke leervraag.
De vraag komt niet vanuit je hoofd, maar uit je hart en overstijgt alle dagelijkse beslommeringen. De vraag krijgt de volgende constructie: “ Ik wil leren ......?”
Het vraagteken is er ter benadrukking van de vraag die je jezelf stelt. Door de vraag in de tijd te zetten, met een begin- en een einddatum ontstaat er een natuurlijke spanningsboog, die maakt dat aan het eind van de tijdspanne het antwoord ook daadwerkelijk daar is.

De training van drie dagen (van 10.00-17.00 uur) kost € 350,- incl koffie, thee, een lekker gezonde lunch en materialen en wordt gegeven  in Zuilichem.
Data: 20 januari, 15 juni en 15 december 2012
2012, een grootse transitie
Inleiding


Als meisje van een jaar of 10 leek het me geweldig om de eeuwwisseling mee te mogen maken. Ik zou dan, zo veronderstelde ik, op mijn 32e een gezin hebben en deze bijzondere gebeurtenis groots vieren. Hmmm de werkelijkheid bleek anders. Ik was een alleenstaande carrière gerichte vrouw en weet me van een groots feest weinig meer te herinneren. Waar ik als 10-jarige nog nooit van had gehoord, maar wat veel meer invloed heeft op mij en de gebeurtenissen in de wereld dan het jaar 2000 is het jaar 2012.

mayaVolgens de Maya’s zullen we de wereld van de vierde zon verlaten en de wereld van de vijfde zon binnentreden. Er breekt geheel nieuwe cyclus aan: een nieuw tijdperk van persoonlijke groei, innerlijke kracht, verbinding en eenheid. Hierin kunnen we ons bewust worden van onze eigen energie en creatiekracht.

Door verschillende stromingen worden er verschillende data genoemd waarop deze transitie plaats zal vinden. Eén gebaseerd op geloof (21-12-2012) en één gebaseerd op wetenschappelijk bewijs (28-10-2011). Aanhanger van de laatste stroming is auteur en onderzoeker Carl Johan Calleman. Hij zegt dat het tijdsplan van de evolutie via negen golfbewegingen (onderwerelden genoemd) evolueert. Waarin het bewustzijn zich naar steeds hogere niveaus beweegt om uiteindelijk uit te monden in een ‘bovenwereld’ waarin de mens een sprong heeft gemaakt naar eenheidsbewustzijn.  In het artikel uit Spiegelbeeld wordt hier nog uitgebreider op ingegaan.

Lees het vervolg op mijn nieuwe blog, Blogbubbels, met persoonlijke ervaringen en tips!

Boeken Tips

De grens
Riikka Pulkkinen

de_grensIk heb in tijden niet zo'n mooi boek gelezen.
Zo kwestbaar en rauw. Zo met liefde. Een echte aanrader!

Anja Aropalo, een 53-jarige literatuurprofessor, heeft haar aan alzheimer lijdende man een belofte gedaan: ze zal hem helpen met sterven als hij zich niets meer herinnert.

Tegelijkertijd geeft de nicht van Anja, de zestienjarige Mari, zich vol jeugdig vuur over aan haar verliefdheid voor haar leraar Fins, die haar gevoelens verrassend genoeg beantwoordt. Tijdens hun onconventionele relatie vervagen de grenzen tussen goed en fout.

Hoeveel verantwoordelijkheid kun je dragen voor een ander? Kunnen de wet, diepgekoesterde verlangens en de drang om het juiste te doen ooit samenvallen in een mensenleven? Pulkkinens scherpzinnige roman beschrijft menselijke tragedies die subtiel met elkaar vervlochten zijn en nog lang blijven nazinderen.

---------------


De stem van de godin +CD

Joyce Hellendoorn

stem_vd_godinDit boek is voor vrouwen die willen werken met de energie van de volle maan en met hun innerlijke archetypische godinnen. Elke maan maak je kennis met een godin, die staat voor een bepaald aspect van jouw vrouw-zijn. Je onderzoekt zowel het licht als de schaduw. Door al deze aspecten van vrouwelijke energie te onderzoeken, zul je meer durven te vertrouwen op de rijkdom van je intuïtie en met de stroom mee te gaan. En als vanzelf zal de mannelijke energie in je systeem zich heel helder aandienen op het juiste moment. Door meer vrouwelijke energie toe te laten in je leven, zul je makkelijker bij jezelf kunnen blijven in relaties en op je werk, omdat je jezelf altijd datgene kunt geven wat je nodig hebt - onafhankelijk van de ander. Mannelijke en vrouwelijke energie in balans maakt dat je als vanzelf in je autoriteit kunt staan, vanuit je hart kunt leven en bij de ander kunt laten wat van de ander is.

Joyce Hellendoorn: “Dit boek is ontstaan vanuit mijn eigen ervaringen met het herstellen van mijn verbinding met Moeder Aarde, het land waar ik woon, de maan, de zon en hun samenspel dat onze natuur met haar seizoenen vormt. Het gevoel van heelheid dat ik bij de oude matriarchale Godin of oermoeder ervaar, confronteert mij tevens met de versplinterdheid in mijn vrouw-zijn. Door de splinters weer aan elkaar te leggen, kan ik de heelheid weer voelen. En hoe meer ik de heelheid voel, hoe energieker ik ben en hoe makkelijker ik kan werken vanuit mijn authentieke vrouwelijke creatiestroom. Ik nodig je uit te luisteren naar de innerlijke stem van jouw godinnen, naar wat ze jou te vertellen hebben. Want dan kun je weer in contact komen met jouw intuïtie en jouw authentieke innerlijke wijsheid, waarna je deze wijsheid op geheel eigen wijze naar buiten kunt brengen.”

Op de CD (MP3) staan ingesproken visualisaties en meerstemmige godinnenliederen, geschreven en gezongen door Joyce Hellendoorn.

Te koop bij de Verwenbron
Licht op de Labradoriet
de kracht van edelstenen

Edelstenen stralen en dat maakt dat ik ze zo aantrekkelijk vind. Ze stralen energie uit. Iedere steensoort heeft een andere trilling en geeft dus ook andere informatie in die trilling door. De informatie van de steen is constant, terwijl wij als mens uit balans kunnen raken en van trilling kunnen veranderen. Als dat gebeurt, ervaren wij klachten en kunnen we zelfs ziek worden.

            labradoriet      

Wij zijn in staat de informatie die de steen uitstraalt te ontvangen om zo de balans in ons lichaam te herstellen.

Er zijn verschillende manieren waarop we de werking van de steen merken, zo kan je de steen dragen in een sieraad op je huid, plaatsen op een plek in de ruimte, of je kan water drinken waar de informatie van stenen in zit. In de komende nieuwsbronnen wil ik steeds 1 steen speciaal in het zonnetje zetten om jullie kennis te laten maken met deze magische werking. Deze eerste keer is dat mijn persoonlijke favoriet de Labradoriet.

Labradoriet is een grijs, groene steen met prachtige blauwe schakeringen. Hoe meer blauw in de steen hoe krachtiger de werking.

Labradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven. De steen maakt contact met het onderbewuste en brengt vergeten herinneringen boven. Labradoriet stimuleert fantasie en creativiteit en helpt ideeën te ontwikkelen. De steen werkt bloeddrukverlagend en kalmerend, reguleert de stofwisseling en heeft een positief effect op verkoudheid, jicht, reuma, de ogen en op een onregelmatige menstruatie en menstruele klachten.

Heb je last van vermoeidheid als je in grote gezelschappen verkeerd (uitgaan, winkelen ed) of verlies je energie in gesprekLabradoriet_met_jade_hanger_vrede met anderen dan is het aan te raden deze steen bij je te dragen.

De Verwenbron heeft een mooie collectie edelstenen. De labradoriet is er in vele verschillende vormen, te denken valt aan hangers, oorbellen en losse stenen.

 

 

 

Edelstenen kunnen nooit een bezoek aan een arts vervangen, wel kan het ondersteunend werken. Bij klachten altijd eerst een arts raadplegen.

hug
Blogbubbels

bubbles_2Vanaf heden kan je de wetenswaardigheden uit mijn persoonlijk bron ook lezen in de blogbubbels. Onderwerpen als bewustzijn, aromatherapie, edelstenen, ritme van de natuur en coaching komen aan de orde.
De reden voor mij om met een blog te beginnen is om met jullie van gedachte te kunnen wisselen over uiteenlopende zaken. Ik verheug me nu al op jullie reacties.
5 jaar in persona

zondag 1 april 2012

Zet de datum nu alvast in je agenda, want het wordt groots gevierd en jij bent van hart welkom.


Breng gedachten van verlangen

Naar het lege stille strand

Schrijf ze duizend stille malen

Tussen duizend korrels zand

Strandgedicht Vliehorswebsite in persona.nl

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring