• Nieuwsbron

Nieuwsbron Herfst 2010

Herfst 2010

Na de zomer ben ik in volle vaart de herfst binnengetreden. Mooie nieuwe opdrachten, leuke nieuwe contacten en met heel veel plezier de Verwenbron aan het uitbreiden door middel van beurzen.
Er was echter een stemmetje in mij die behoefte had aan stilte en rust. Het heeft enige tijd geduurd voordat ik door had dat het wellicht slim was naar dat stemmetje te luisteren.

“Practice what you preach”
Ieder coach traject check ik bij de coachee de balans van energie uitgeven en ontvangen. Het ultieme ontvangen, heb ik mogen ervaren, doe je door je ziel op te laden. Opladen gaat verder dan leuke dingen doen. Opladen doe je in je eentje, door middel van nutteloos genieten. Ieder heeft zo zijn eigen manier: sporten, muziek luisteren, koken, jezelf verzorgen, buiten wandelen, tuinieren, sauna, tekenen/schilderen, mediteren of yoga. Wellicht is het je opgevallen dat veel van deze activiteiten ook energie kunnen kosten, zo zal een topsporter de 100m op de Olympische Spelen geen oplaadmoment noemen, maar het uitlopen daarna buiten het stadion wellicht wel. En wat dichter bij huis. Je kan douchen om jezelf te wassen en dan nog 5 minuten blijven staan om jezelf op te laden door met het water letterlijk alles wat niet van jou is van je af te laten stromen. Het gaat bij opladen dus meer om de intentie dan om de activiteit zelf.

Tot het eind van het jaar heb ik mezelf een “Ik dag” gegeven waarin mijn opladen centraal staat. De behoefte om weer te tekenen heb ik opgepakt door mijn eigen tarot kaartenset te maken aan de hand van het boek van Greetje Molenaar, maar tuinieren, saunabezoek en massages staan ook op het verlanglijstje. Gisteren was de 3e dag en het smaakt naar meer!

Ik nodig je uit te kijken naar je eigen energiebalans. Hoeveel energie geef jij dagelijks uit? Staat dat in balans met je oplaadmomenten? Wat zijn je favoriete oplaad activiteiten en maak je daar voldoende tijd voor vrij? Laat het me weten. Ik ben reuze benieuwd.

Veel lees plezier!

MargjeFemale Factor

FemaleFactor is hét netwerk voor de 360 graden vrouw; een vrouw met meerdere rollen. Moeder, zakenvrouw, liefdespartner, een vrouw die midden in haar leven staat. Een vrouw die levenslustig is en geïnspireerd wil zijn. Een vrouw die zich wil blijven ontwikkelen. FemaleFactor laat een positief en stimulerend geluid horen via de community-website, events, acties en nieuwsbrieven. Een geluid dat aansluit bij vrouwelijke behoeftes en ambities. FemaleFactor werkt landelijk en is in diverse regio’s actief, met momenteel al een 2.500 aangesloten leden.

Het gedachte goed van de Female Factor is gebaseerd op het boek "Godinnen in elke vrouw" van J. Bolen met een modern sausje. Zo zijn de 7 Griekse godinnen vertaald naar:
Mommy Dear voor huis, tuin, koken, moeder, gezin, familie
Miss Feelgood, voor de vrouw die staat voor persoonlijke ontwikkeling, sporten, gezondheid, welzijn, wellness
Loving Ally erotiek, relatie, singel, seks
Style Diva herkent zich in kunst,  cultuur, mode en beauty
Urban Cowgirl  staat voor maatschappij, leuke dingen doen, uit eten en reizen
Leading Lady werk, ondernemen, politiek, geld en recht
Spritual Goddess die gelooft in spiritualeit, natuur, bewust leven, goede doelen

Er is voor iedere vrouw wat wils. Afgelopen maand ben ik één van de ambassadrice van de regio Den Bosch geworden. In de regio Den Bosch zal iedere 1e donderdag van de maand een netwerkevent worden georganiseerd.


De 1e staat gepland op donderdag 4 november om 19.00 uur.

 

Zin om een keertje langs te komen? Meld je aan bij de Female Factor (basis lidmaatschap is gratis) en wellicht ook voor het netwerk event in Den Bosch. Ik kijk er naar uit je een keer daar te ontmoeten.

Coachen in EigenWijsheid

Persoonlijk ontwikkeltraject voor tranformationeel coachen

“Tell me and I’ll forget
Show me and I may remember
Involve me and I wil understand”


Coachen in EigenWijsheid is een resultaatgerichte en professionele opleiding voor iedereen die zich in het vak van coach wil verdiepen.

De training Coachen in EigenWijsheid vergroot je zelfbewustzijn middels persoonlijke ontwikkeling, waarna je eigen gemaakte inzichten leert inzetten in je vak als coach.

De training beslaat 7 dagen die 3 wekelijks plaats vinden. De trainingen starten in januari en september.

De september 2010 training is zojuist gestart met 10 hele mooie vrouwen in de prachtige omgeving van het Art Centre in Delft. Wat een feestje!

De data voor 2011 zijn
Januari training op donderdagen: 27 januari, 17 februari, di 1 maart, 24 maart, 14 april, 28 april en 19 mei.

September training op vrijdagen:  30 sept, 14 okt, 4 nov, 25 nov, 16 dec, 13 jan 2012 en 3 februari.


Meld je nu aan voor de trainingen in 2011 door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mannen worden nadrukkelijk uitgenodigd zich aan te melden!Leven met een leervraag
14 jan – 24 juni - 9 dec

Voor een ieder die al bekend is met een leervraag òf daar graag mee kennis wil maken, biedt in persona een driedaagse training verspreid over het jaar (januari, juni en december). Naast het maken (dag 1), volgen (dag 2) en afronden (dag 3) van de leervraag, zijn deze dagen door de verschillende vormen (visualisatie, lichaamswerk en creativiteit) een bron van inspiratie.

De training van drie dagen (van 10.00-17.00 uur) kost € 350,- inclusief koffie, thee, een lekker gezonde lunch en materialen en wordt gegeven op de lokatie in Voorburg, (bij meer dan 9 deelnemers in Delft).

Geef je op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boekentips

Godinnen in elke vrouw
een nieuwe psychologie van de vrouw
Jean Shinoda Bolen


De onafhankelijke Artemis, de sensuele Aphrodite, de spirituele Hestia: herkent u zichzelf in een van deze typen, misschien deels, misschien in een combinatie ervan? Jean S. Bolen laat een nieuwe psychologie van de vrouw zien op basis van Jungs archetypen en de kleurrijke vrouwbeelden uit de klassieke mythologie. Haar inzichten nodigen uit tot een inspirerende ontdekkingsreis, niet alleen door uw eigen persoonlijkheid maar ook door die van anderen.

'Een zeer boeiend boek. ie kunt een psychologisch portret van jezelf maken, waaruit valt af te lezen wat je in jezelf moet activeren om tot bloei te komen.' Elsevier

Bestel bij de Verwenbron

Als de mannen dreigen af te haken door al deze vrouwelijke kracht, op basis van de goden zijn ook hun kwaliteiten beschreven!

-----------

Goden in elke man
een nieuwe psychologie van de man
Jean Shinoda Bolen

De Griekse mythologie kent een schat aan verhalen over menselijke karaktereigenschappen: het leiderschap van Zeus, de creativiteit van Hephaistos en de extase van Dyonisos zijn er slechts een paar. Jean S. Bolen is er uitstekend in geslaagd om deze rijkdom op een toegankelijke manier te koppelen aan een hedendaagse psychologie van de man. Goden in elke man is daardoor een inspirerende gids op de weg naar zelfinzicht en zelfontplooiing. Het boek is de pendant van Godinnen in elke vrouw.

Bestel bij de Verwenbron

-----------

De middagvrouw
bekroond met de Deutscher Buchpreis

Julia Franck

Een boek dat na het lezen nog lang bij je is, om de mooie taal, maar vooral ook door de impact van het verhaal. Zo liefdevol beschreven en oneindig verdrietig.

In h
et najaar van 1945 vlucht een vrouw met haar zevenjarige zoontje voor de Russen naar het Westen. Op een klein treinstation ergens in het oosten van Duitsland rusten ze uit. Helene heeft zichzelf en haar kind door de moeilijke oorlogsjaren gesleept. Nu alles achter de rug is en alles mogelijk lijkt, laat ze hem alleen achter op het perron. Ze komt niet meer terug. Julia Franck vertelt het leven van een vrouw, dat vermalen wordt door de woelingen van een dramatische tijd.

Een verhaal heeft mensen en perspectieven nodig. Ik gaf haar een naam: Helene. Ik moest haar zelf bedenken, haar karakter, haar ervaringen, de omstandigheden waaronder ze was opgegroeid, de verwachtingen van en hindernissen voor een vrouw uit die tijd, zeer intelligent en zonder vooruitzicht op een studie, als jonge vrouw hoopvol gestemd en romantisch verliefd, uiteindelijk getrouwd, uit traditie en noodzaak en zonder liefde, moeder tegen wil en dank. In welke mate kon een vrouw in die tijd haar leven zelf vormgeven en haar eigen identiteit bepalen, op welke momenten moest zij zich verloochenen. Hoe meer ik me een voorstelling van haar leven maakte, hoe duidelijker ze mij voor ogen stond, haar gebaren, haar lach, haar ontwijkende blik - de schaamte en rusteloosheid waarmee ze probeerde zichzelf te zijn –, des te beter begreep ik hoe ze tot een dergelijk besluit had kunnen komen. Van meet af aan wist ik dat ik haar wilde rechtvaardigen noch moreel veroordelen – maar dat ik wilde vertellen, zo precies en nauwgezet mogelijk.'

Julia Franc

Aromatherapie
genieten met geur


De workshop Aromatherapie genieten met geur heeft  een nieuwe impuls gekregen met een nu nog aantrekkelijker prijs van € 25,-
Een heerlijke middag puur genieten. Na een korte uitleg over aromatherapie, het effect daarvan op ons welzijn, kom je er achter welke geur jij op dit moment nodig hebt. Vervolgens maak je je eigen verzorgingsproduct om mee naar huis te nemen.

De uitgebreide reader met achtergronden, vele geur beschrijvingen én recepten is gratis te downloaden. Natuurlijk kun je tijdens de workshop ook uitgebreid winkelen in De Verwenbron.
De workshop is van 14.00-17.00 uur

Data
Zaterdag 30 oktober     Zuilichem (vol)
Vrijdag 10 december     Zuilchem
Zaterdag 22 januari      Voorburg (vol)
Zaterdag 12 februari     Voorburg
Zaterdag 12 maart       Zuilichem


-----------

In de etalage

Een heerlijke olie die extra aandacht verdiend is 

Pompelmoes

Gebruik Pompelmoes, ook wel bekend als grapefruit, bij o.a. trage spijsvertering, slapte na ziekte, acne, verstopte huid, cellulitis, oedeem, stijfheid, griep, koude rillingen, stress, verkoudheid, vette huid, spanningen, depressiviteit, hoofdpijn, geestelijke uitputting en vermoeidheid.

Mengt zich goed met citroen, palmarosa, bergamot, neroli, rozemarijn, cipres, lavendel, geranium, kardemom en andere specerijen.

Nu met een aantrekkelijk korting voor maar €  5,- te koop bij de Verwenbron

--------

Nieuw in het assortiment van de Verwenbron zijn de Home Perfumes
De Home Perfumes ontsmetten en zuiveren de atmosfeer en rekenen radicaal af met onaangename geuren. Zij hebben een langdurige werking. Geen kunstmatige geurstoffen, enkel natuurlijke etherische olies.

Keuze uit 6 geuren:
Aladdin, bekend van de gelijknamige synergie (linaloe, ylang ylang, limoen, bittere sinaasappel, rozenhout, staartpeper, zwarte peper, bergamotblad, patchouli en vanille),
Marrakesh, een frisse geur met vooral munt en citrus (West-Indische sandel, citroenmunt, groene munt, limoen, citroen, citroeneucalyptus en pompelmoes),
Mistral brengt de Provence in huis (lavandin grosso en super, manilla-elemi, geranium, ylang ylang, linaloe, nerolina en patchouli),
Mystique, een zoete en pittige meer Oosterse geur (vetyver, patchouli, pokhout, ylang ylang, bittere sinaasappel, kruidnagel, kaneelbast, strobloem en zilverspar),
Sherazade, verfrissend en pittig (citroeneucalyptus, manilla-elemi, linaloe, limoen, citroen, litsea, sinaasappelblad, bittere sinaasappel, rosalina, koriander, wijnmost, benzoe, khella en zwarte tijm) en, als top of the bill,
Sweet roses, een verfijnde rozengeur (atlasceder, roos, rozenhout, linaloe, geranium, benzoe, karwij, limoen). Naast de etherische olies (10%) bevat dit enkel gedenatureerde alcohol.


De Home Perfumes zitten een een blauw glazen flesje van 50 ml met spray en kosten € 8,50

 

 

Leven en werken in het ritme van de seizoenen

Deel 3 Herfst

Door bewust gebruik te maken van tijd en ritme kun je gebruik maken van een natuurlijke flow om veranderprocessen tot stand te brengen. De mens is onderdeel van de natuur al komen we daar door bijvoorbeeld het gebruik van elektriciteit steeds verder van verwijderd (verlichting, koeling, verwarming). Door ons te realiseren van het ritme van de natuur is, kan je meebewegen op deze krachten. Zoals bijvoorbeeld de invloed van de seizoenen, levensfases in je leven, ritme van de dag, ritme van de week met een rustdag, invloed van de maan (eb/vloed) of bij de vrouw haar menstruatie cyclus. In dit vierluik neem ik jullie mee in het gedachtegoed van Jaap Voigt naar de betekenis van de invloed van de seizoenen in ons leven.
Om te beginnen stelt hij dat wat wij het begin van een seizoen noemen in wezen het hoogtepunt van het seizoen is. Energetisch begint het seizoen namelijk 6 weken eerder, in een wel voelbare maar nog niet zichtbare staat van verandering. Dit beeld past precies in het gedachtegoed van Werken met een leervraag. Eerst is er de inspiratie (geest) en dan volgt de creatie (zichtbare vorm).

Dit betekent dat volgens deze optiek de seizoenen als volgt worden ingedeeld:

Start van de lente 6 februari, de zomer 6 mei, de herfst 6 augustus en de winter 6 november

Herfst is de tijd van rijping. De tijd voor de geest om zich terug te trekken en de balans van dit jaar op te maken. Wat heb je dit jaar verworven en hoe trek je daar je lessen uit?
Je voelt je krachtiger in de herfst door de toename van zelfkennis die voortkomt uit introspectie. Je kracht én je zwakheden worden steeds duidelijker. In de laatste periode van de herfst van 6 oktober tot 6 november is het tijd de balans op te maken en dingen te ordenen. Tijd om stil te staan bij je oogst van dit jaar en dit een plek te geven. De woorden geduld, voorzichtigheid en zuiverheid horen bij deze fase van de herfst.
Zaken die nu geschikt zijn om aan te pakken: Je huis opruimen. Een uiterlijke balans helpt om je innerlijke balans op te maken. Wat is je grootste struikelblok? Waar zit je kracht en waar juist niet?

Grappige ontdekking

Ook in de bierwereld is het effect van de volle maan doorgedrongen. Kijk maar zelf!

Inspiratiebron

 

In de herfst krijgt de twijfel gelijk.
De wereld vergaat een beetje om het eens te proberen.


Simon Carmiggelt

 

 

 Wil je iedere dag een inspiratiebron ontvangen?
Volg me op twitter @margjebeekenkmp

   

De Verwenbron

De afgelopen periode heb je niet alleen via internet maar ook via beurzen producten bij de Verwenbron kunnen kopen. Zo heb ik op de Levenskunstbeurs in Driebergen en Noordwijk gestaan, op de braderie in Zaltbommel en op het Loreleifestival. Leuk om via direct contact mensen blij te maken met een persoonlijk geschenk. Met een klein standje kun je me vinden bij het Fris in je Hoofd evenement op 10 en 11 november te Maarssen, waar ik tevens korte readings zal geven.
De eerstvolgende grote beurs waar de Verwenbron zal staan is op de Levenskunstbeurs te Vught op 21 en 22 mei.

Mocht jij nog leuke beurzen weten waar De Verwenbron op zijn plek zou kunnen zijn, laat het me weten!


Actie Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ontvang een unieke code die je recht geeft op een korting van 15% op een bestelling in de maanden oktober en november 2010.

Nieuw Sinds kort verkoopt de Verwenbron ook wierook

Chakra Wierook
In een mooie koker zitten 7 pakjes wierook, voor ieder chakra 1
Ieder pakje bevat 6 gram wierook totaal 42 gram voor slechts €2,75


En hoge kwaliteit Japanse wierook, gemaakt van zuiver hout en kruiden in een stick. Elk pakje bevat 40 stokjes en een wierookhoudertje van steen. Ieder stokje brandt ongeveeer 30 minuten. De geuren volgen de elementen water, lucht, vuur, en aarde. € 5,75

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring