• Nieuwsbron

Nieuwsbron Herfst 2009

Herfst 2009

Bij herfst denk ik altijd aan wind, heel veel blaadjes in prachtige kleuren en aan noten in verschillende maten en soorten. Oh, wat kan ik daar van genieten.
Ook dit jaar was ik weer vergeten dat ook regen bij de herfst hoort. Hmmm, daar ben ik dan wat minder blij mee.
Het heeft me doen realiseren dat de pipowagen dan wel klaar is, maar het pad er naar toe nog niet, zowel in fysieke als in energetische zin.

Hoe komen jullie bij mij?
De regen heeft me op weg geholpen. Ik heb besloten geen mooi strak paadje aan te leggen van de dijk naar de pipowagen (zo’n 150 m). Het pad van de coachee is immers ook niet geplaveid. Om deze weg veilig te volgen heb ik wel een aantal regenlaarzen aangeschaft in verschillende maten en kleuren om de hindernissen te beslechten. Zo stap je even letterlijk uit je eigen schoenen om een nieuwe weg in te slaan.

   

Registratie NOBCO (slot)

Met trots kan ik jullie vertellen dat ik ben opgenomen in het register voor coaches bij de NOBCO. Dat maakt dat ik vanaf heden de naam NOBCO RegisterCoach® mag voeren.

       

Met de laatste zinnen uit mijn essay (onderdeel van de registratie) sluit ik de column over mijn registratie.

“Het beroep coach is relatief nieuw en volop in ontwikkeling, daarnaast is het een vrij beroep. Iedereen mag zich coach noemen. Door middel van de registratie wil ik aantonen aan kwaliteitseisen te voldoen, die door de beroepsgroep zijn opgesteld. Bovendien hoop ik door de registratie een steentje bij te dragen aan het professionaliseren van mijn vak. Voor mij is de persoonlijke ontwikkeling van de coach hierin essentieel. Het is van belang dat deze ontwikkeling aansluit bij de bronnen van eigen wijsheid van de coach persoonlijk. Staat de coach in zijn/haar kracht dan kan hij/zij anderen in hun kracht zetten..... Ik zie mezelf op langere termijn een bijdrage leveren aan het vak van coaching door andere coaches op te leiden.”


        

Training Coachen als tweede beroep

Zonder verlangen geen vewezenlijking!

Nog voor het gesprek met de registratiecommissie (zie hiernaast), ben ik gevraagd als co-trainer te participeren in de training Coachen als tweede beroep. En dat, terwijl ik juist daarvoor nog mijn essay heb afgesloten met de woorden “Ik zie mezelf op langere termijn een bijdrage leveren aan het vak van coaching door andere coaches op te leiden.”

Samen met Alex Engel (oprichter van de NOBCO en directeur van Coaching Nederland www.coaching.nl ) en Nicole Dubois (een collega met wie ik de laatste tijd vol inspiratie ben gaan samenwerken www.nicoleduboiscoaching.nl) geven we de 5 daagse opleiding. De training is een groot succes, volgeboekt en enthousiaste reacties.

In de folder staat het als volgt omschreven: Een resultaatgerichte en professionele korte opleiding, voor iedereen die zich (naast zijn huidige functie) wil verdiepen in de methodes en technieken van coaching.
De coaching opleiding biedt een stevige basis en veel praktische oefening. Feedback over en weer speelt een belangrijke rol in het programma.

Het programma
Dag 1: basis van coaching
Dag 2: diagnostiek
Dag 3: coachingsinterventies
Dag 4: toolbox van de coach
Dag 5: de authentieke coach
Prijs € 3.999,- excl. BTW

Nieuwsgierig? Meer informatie en inschrijvingen: www.euroforum.nl/coachen
Ik zou het leuk vinden je in deze training te ontmoeten.

Waar verlang jij naar?
Pas maar op het kan uitkomen!

Leven met een leervraag

Voor een ieder die al bekend is met een leervraag òf daar graag mee wil kennis maken, biedt in persona een driedaagse training verspreid over het jaar, leven met een leervraag.
Naast het maken (dag 1), volgen (dag 2) en afronden (dag 3) van de leervraag, zijn deze dagen door de verschillende vormen (visualisatie, lichaamswerk en creativiteit) een bron van inspiratie om richting te geven aan je leven.

De dagen worden in Zuilichem gegeven en duren van 10.00 - 17.00 uur.
De training kost € 350,- incl materiaal, koffie/thee en lunch.


Vr 29 jan 2010   Inzetten
Vr 11 juni 2010  Overgave
Vr 17 dec 2010  Oogsten

Lees meer …….

TIP

Graag deel ik met jullie deze heerlijke goeroe PUPPETJI

Hier alvast een super filmpje

Boekentips

Kleine Bij

Chris Cleave
| Uitgeverij Prometheus | juni 2009

Deze tekst kwam mij onlangs onder ogen: “Op een mooi strand wacht een verhaal op een verteller. Het verhaal maakt je aan het lachen. Het ontroert je, het schokt je en het vervult je met afschuw. Maar steeds weer zul je terugkeren naar dat strand. Keer op keer.
We willen je eigenlijk niet vertellen waar dit boek over gaat. Het is een uiterst bijzonder verhaal en we willen je leesplezier niet verpesten. Maar toch moet je genoeg weten om het boek te kunnen kopen, en daarom vertellen we je dit:
Dit is een verhaal over twee vrouwen. Ze hebben elkaar ontmoet op een paradijselijk Afrikaans strand, en een van hen heeft een verschrikkelijke keuze moeten maken. Twee jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw, en dat is waar het verhaal begint.
Op het moment dat je begint te lezen, wil je je vrienden erover vertellen. Maar vertel hun alsjeblieft ook niet waar dit boek over gaat. Door de magie van het boek komen ze het vanzelf te weten.”

Ik heb het boek inmiddels gelezen en het laat mij nog steeds niet los. Ik wens jullie dit boek toe!

Het boek kan je bestellen bij De Verwenbron

________________________________________

Het Handboek voor Coaching

set van 3 delen
deel 1 Coaching 'basics'; deel 2 Mental Coaching; deel 3 Transformational Coaching - methodieken, modellen, technieken en formulieren voor professionele coaching

A.J. Engel
| Anduko BV | mei 2009
ISBN 978-90-74959-04-9


Alex Engel, oprichter van de NOBCO, stelde dit omvangrijke werk samen met ca. veertig schrijvende coaches en andere professionals. Het werk bevat ruim 800 pagina's opvattingen, modellen, methodieken, systemen en formulieren voor professionele coaching. Dit handboek bestaat uit drie separate boeken. Samen beschrijven deze boeken gedetailleerd en diepgaand een zeer groot aantal methodieken die in de wereld van de coaching worden gebruikt. Het eerste deel, geschreven door achttien auteurs, gaat in op de basics van het coachingwerk. Het tweede deel, van de hand van veertien auteurs, gaat onder meer in op het denken van coach en coachee en op technieken die tot denk- en gedragsverandering kunnen leiden. Het derde deel, geschreven door acht auteurs, bevat enkele speciale, meer diepgaande en gespecialiseerde terreinen van aandacht. Vanwege het grote aantal auteurs is de schrijfstijl van de diverse hoofdstukken erg verschillend. Fraai vormgegeven uitgave, die vanwege haar breedte, diepgang, vele praktijktips en talloze voorbeelden een absolute must voor iedere coach is.

De boeken zijn te bestellen bij
De Verwenbron

De Verwenbron

Ook dit najaar heeft de Verwenbron weer mooie nieuwe geschenken, wat het de moeite waard maakt (opnieuw) een kijkje te nemen.
Met heel veel plezier en zorg wordt de Verwenbron iedere keer een beetje mooier.


Nieuw is de mogelijkheid om je geschenken te laten inpakken. Of zelfs een heel pakket van geschenken samen te stellen voor bijvoorbeeld een kraammand, afscheidsgeschenk, verjaardagsgeschenk of kerstpakket. Ik heb enkele voorbeelden gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook zelf een pakket samenstellen.


De sjaals zijn binnen en het assortiment sieraden is aangevuld met prachtige hangers en oorbellen.

  

Als etherische olie wil ik jullie graag laten kennismaken met Ravintsara, een herfstolie bij uitstek.
Deze olie geeft meer adem, en gaat tevens ons immuniteitssysteem heel sterk stimuleren. Vooral in periodes wanneer griep (hoezo griep???) en verkoudheden in de lucht hangen is ravintsara onmisbaar. Het is een zeer veilige olie: ook voor baby’s en zwangere vrouwen kan deze olie probleemloos gebruikt worden.

Om nog meer mensen met de Verwenbron in contact te laten komen wil ik jullie vragen om een link www.verwenbron.nl te plaatsen op jullie website. Laat het me weten en ik plaats een link van jouw site op de Verwenbron!  

   

Alles wat wij zijn, is het resultaat van wat wij hebben gedacht.

Boeddha

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring