• Nieuwsbron

Nieuwsbron December 2013

De Welldaad

December 2013

kaarsje Wat vind ik december toch een moeilijke en fijne maand tegelijkertijd. Het verlangen om naar binnen te keren neemt met de dag toe maar ook is er de behoefte om goed af te ronden. Het afgelopen jaar te eren en dankbaar te zijn voor wat het me heeft gegeven. Bovendien wil de traditie dat we ook veel moeten in december, met alle feesten en partijen, familie bijeenkomsten, surprises en uitgebreide maaltijden.

Gelukkig heb ik dat laatste “moeten” al geruime tijd achter me gelaten en toch.... Het lijkt wel of ik in december alles gedaan wil hebben waar ik de rest van het jaar niet aan toegekomen ben. Het is een kunst om ook dat te mogen los laten en toch de puntjes op de i te zetten. Inmiddels heb ik geleerd gebruik te maken van de natuurlijke krachten van de leervraag die voor mij dit jaar op 15 december afloopt. Waardoor ik nu veel onrust voel. Ga ik echt aankomen daar waar mijn ziel dat voor ogen heeft of zijn mijn draken toch sterker? Ben ik in staat de losse eindjes af te hechten en hoe doe ik dat dan? Mij helpt het om structuur aan te brengen door goed te plannen en zowel ruimte te creëren om te kunnen Doen als te mogen Zijn.

De afgelopen 2 jaar heb ik mijn leervraag geboren laten worden vanuit de 13 Heilige Nachten, die op 21 december start. Ik heb gemerkt dat de leervraag een dieper stuk in mezelf raakt. Het heeft mij zoveel gegeven, dat ik deze manier van leven graag wil doorgeven. Vandaar dat Anna Drenth en ik een jaartraining de 13 Heilige Nachten aanbieden, meer informatie vind je verder op in de nieuwsbron. Er is nog plek en geef je alsjeblieft voor 14 december op.

De natuur valt op 21 december voor 3 dagen stil. Ik wens dat dit voor jou ook mag gelden om vandaar uit het nieuwe licht voor het komend jaar te kunnen aanschouwen en vanuit deze gedachte Kerst te mogen vieren.

Ik wens jullie een mooie tijd toe!

Margje

 

Kloosteractiviteiten

Rode Tent
red_tent_2De Rode Tent krijgt steeds meer haar vorm.

Vanaf het nieuwe jaar zal de Rode Tent op de zaterdagen rond nieuw maan plaatsvinden.

Daarnaast is het idee geboren om de avond met een potluck maaltijd om 18.00 uur  te starten. De groep kent een aantal vaste en steeds weer nieuwe vrouwen van alle leeftijden 10-100 jaar! Wees welkom om een keer sfeer te proeven en deel te nemen. De eerst volgende is zaterdag 4 januari, waarin een ieder wordt uitgenodigd haar favoriete lied mee te nemen.

Basiscursus Kruidengeneeskunde
kruidenwijsheidIn april start een jaartraining Kruidengeneeskunde gegeven door Marjanne Huising. Zij maakt gebruik van de planten in de tuin van de Welldaad, maar waarschijnlijk ook van de rijkdom in de uiterwaarden.

Ik verheug me erop aangezien ik ook 1 van de deelnemers ben!!

Theetuin
De Theetuin is gedurende de winter gesloten. ProeverijOp zaterdag 5 april wordt deze echter weer feestelijk geopend. Zet deze datum dus alvast maar in je agenda!

De Welldaad is als vanouds geopend voor eenieder die hier aan het werk wil dan wel een dag in een welldadige bedding wil doorbrengen. Je bent van harte welkom!


Leven met een Leervraag  

Een aantal mensen hebben me deze zomer benaderd met de vraag of er ook een opfris of  vervolg is op het persoonlijk ontwikkeltraject "Leven in Eigenheid". Want hoe fijn is het niet om richting te geven aan je eigen ontwikkeling samen met anderen!

     Voeten_in_het_zand_Small

Die mogelijkheid is er en start in januari. En niet alleen voor degene die "Leven in Eigenheid" hebben gevolgd maar voor iedereen die bekend is met een leervraag of daar graag mee wil kennis maken.

De keus om in januari en niet al eerder hiermee te starten heeft te maken met het ritme van de natuur. Op deze manier kunnen we optimaal gebruik maken van de natuurlijke cyclus.

Leven met een leervraag is een driedaagse training verspreid over het jaar (januari, juni/juli en december). Naast het aanmaken (dag 1), volgen (dag 2) en afronden (dag 3) van de leervraag, zijn deze dagen door de verschillende vormen (visualisatie, lichaamswerk en creativiteit) een bron van inspiratie om richting te geven aan je leven.

Beschouw het leven als fietsen.
Om je evenwicht te bewaren, moet je in beweging blijven.
Albert Einstein

Duur training: drie dagen (van 10.00-17.00 uur) Kosten: € 350,- incl. BTW voor particulieren, € 350,- excl BTW voor ZZP'ers en € 950,- excl BTW voor bedrijven
Inclusief: koffie, thee, een lekker gezonde lunch en materialen
Locatie: bij ons in Zuilichem.

Data voor 2014: 24 januari, 11 juli en 12 december

De Verwenbron 

puur genieten

Nieuw bij de Verwenbron eigen ontworpen hangers en ringen van edelstenen en zilver.

     Ringen_voorbeeld_small

De ringen worden speciaal op maat gemaakt. Hangers zijn er op voorraad, maar natuurlijk ook op speciaal verzoek. Wil je een uniek sieraad? Ik maak er graag één voor je.

              Kyaniet_hanger_Small

Op dit moment zijn alle oliën tegen 20 % korting te koop en krijg je bij aankoop van 7 oliën een prachtig hout gemaakte bewaardoos cadeau. OP=OP

    Houten_opbergdoos_7_Small

 

                             --------------

                 button-verwenbron

                          -------------

Sieraden Party

In de zomer gaat de Verwenbron op reis door verschillende fairs, festivals en braderiën te bezoeken. In de winter door het geven van Sieraden Parties bij jou thuis.

   Sieraden_party

Hoe gaat het in zijn werk: Jij spreekt met mij een datum af en nodigt minimaal 5 anderen uit. Jij zorgt voor de hapjes en drankjes en ik kom met mijn sieraden naar je toe. Eventueel geef ik aan de hand van een spel uitleg over edelstenen en zorg ik voor een mooi programma.

Jij krijgt als gastvrouw de mogelijkheid om voor 10% van de omzet sieraden te kopen.


    

13 Heilige Nachten

In contact met je innerlijke bron

zonsopgangDe periode tussen 21 december en 6 januari is een bijzondere tijd. 21 December komt de zon op zijn laagste punt, en beleven we de kortste dag en de langste nacht van het jaar. De natuur heeft haar energie helemaal in zichzelf teruggetrokken. Drie dagen lang blijft de zon op dit laagste punt staan, daarna op 24 december begint hij weer te klimmen en gaan de dagen lengen.

In deze tijd is de sluier tussen onze stoffelijke wereld en de kosmos het dunst. Dat geeft de periode iets magisch. We zijn meer verbonden met de kosmos, de bron van het bestaan, dan in de rest van het jaar. Nu vangen de 13 Heilige Nachten aan, en ieder van de Nachten brengt haar eigen boodschap of kwaliteit met zich mee als voorbode op het jaar dat komen gaat.

Anna Drenth en ik nodigen je van harte uit deel te nemen aan de jaartraining van de 13 Heilige Nachten. Dit jaar maken we gebruik van de wijsheid en energie die we hebben ontvangen tijdens de 13 Nachten.

Data: We zetten de Heilige Nachten gezamenlijk in op zaterdag 21 december 2013 van 10.00 uur - 16.00 uur.

Daarna is er maandelijks een bijeenkomst op de dinsdagavond:
7 januari, 4 februari, 4 maart, 8 april, 13 mei, 3 juni, 1 juli,
2 september, 30 september en 28 oktober 2014
van 19.30 uur - 22.00 uur.

Voorafgaand aan de avonden is er een Pot Luck maaltijd voor wie wil (ieder neemt iets lekkers mee voor de maaltijd wat we met elkaar delen) vanaf 18.00 uur.

We sluiten het jaar af op zaterdag 29 november 2014
van 10.00 uur - 16.00 uur.

Locatie: Bouwstraat 45 L, 3572 SP Utrecht

Routebeschrijving: http://innerlijkecoach.nl/contact/routebeschrijving.html

Kosten: € 525,-

Boeken Tips  

Verborgen taal van bloemen

Vanessa Diffenbaugh

verborgentaal_bloemenEen heerlijk vakantieboek voor de kerstdagen.

Ooit werd de Victoriaanse taal van bloemen gebruikt om liefde uit te drukken: kamperfoelie voor toewijding, azalea's voor hartstocht en donkerrode rozen voor betovering. Maar Victoria Jones gebruikt deze taal voor overbrengen van emoties als verdriet, wantrouwen en eenzaamheid. Door haar traumatische jeugd, die ze heeft doorgebracht in talloze pleeggezinnen en tehuizen, durft ze zich voor niemand meer open te stellen. Alleen met de hulp van bloemen en hun betekenissen weet ze contact met de wereld te leggen.

Inmiddels is Victoria achttien jaar. Ze kan nergens naartoe en slaapt onder de blote hemel in een parkje, waar ze een kleine bloementuin heeft aangelegd. Als ze werk vindt bij een bloemist uit de buurt, ontdekt ze dat ze een gave heeft: door de juiste bloemen uit te kiezen geeft ze haar klanten precies wat ze nodig hebben. Pas als Victoria haar hart verliest aan Grant, een koopman die ze op de bloemenveiling heeft ontmoet, realiseert ze zich wat er mist in haar eigen leven. Voor het eerst is ze gedwongen om de pijnlijkste gebeurtenis uit haar verleden onder ogen te zien en te besluiten hoeveel ze durft te riskeren voor een tweede kans op geluk…

De verborgen taal van bloemen is een ontroerende, ontwapenende roman over de betekenis van bloemen, familie en bovenal liefde.

 


Zonder Suiker

Anne Marie Reuzenaar

Voor iedereen die mijn kruidencake, wortecake en bananenmuffins zelf een keer wil bakken...

zonder_suikerSuiker werkt verslavend en overmatig gebruik leidt tot welvaartsziekten zoals overgewicht en suikerziekte (type 2). Toch blijven we er veel van gebruiken. Hoe kan dat? Het antwoord daarop is heel eenvoudig: we zijn gek op zoet en daar maakt de voedingsindustrie handig gebruik van door aan allerlei, ook hartige, producten suiker toe te voegen.

Zo krijgen we ongemerkt ook veel verborgen suikers binnen. Inmiddels staat de teller op zo n 40 kilo per persoon per jaar. Dat suiker slecht is voor je gebit en dat je er dik van kunt worden, weet iedereen. Maar dat het verslavend is en kan leiden tot vermoeidheid, snelle veroudering, stemmingswisselingen en een slechte weerstand is minder bekend. Gelukkig kan het anders. Zonder Suiker laat zien hoe.

Behalve dat het inzicht geeft in de effecten van `slechte suikers, helpt dit boek je het roer om te gooien. Ook laat het zien hoe je suiker op een gezonde manier kunt vervangen. Zonder Suiker bevat meer dan 120 heerlijke recepten voor elk moment van de dag.

Ontdek dat suikervrij eten puur, lekker én goed voor lichaam en geest is! Ervaar dat je je in korte tijd gezonder, opgewekter en energieker gaat voelen.

Licht op Amazoniet

De kracht van edelstenen

Edelstenen stralen en dat maakt dat ik ze zo aantrekkelijk vind. Ze stralen energie uit. Iedere steensoort heeft een andere trilling en geeft dus ook andere informatie in die trilling door. De informatie van de steen is constant, terwijl wij als mens uit balans kunnen raken en van trilling kunnen veranderen. Als dat gebeurt, ervaren wij klachten en kunnen we zelfs ziek worden.

Wij zijn in staat de informatie die de steen uitstraalt te ontvangen om zo de balans in ons lichaam te herstellen. Er zijn verschillende manieren waarop we de werking van de steen merken, zo kan je de steen dragen in een sieraad op je huid, plaatsen op een plek in de ruimte, of je kan water drinken waar de informatie van de stenen in zit.


             amazoniet-1-250

Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, elektromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc.) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders e.d.. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw. Het versterkt de vrije wil, vermindert een slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen omdat het verstand en intuïtie in balans brengt. Fysiek werkt amazoniet ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling, zenuwen en het zenuwstelsel, de hersenen, hypofyse, thymus, osteoporose, tanden, huid en bij calciumtekort.

                 Amazoniet_mat_lampion_Small

De Verwenbron heeft een mooie collectie edelstenen.

Edelstenen kunnen nooit een bezoek aan een arts vervangen, wel kan het ondersteunend werken.
Bij klachten altijd eerst een arts raadplegen.

 


                    Amazoniet_rondel

Data

             Heb-je-in-je-hoofd-nog-ruimte-voor-waanzinnige-plannen

 

Familieopstellingen  17 januari, 22 maart

Rode Tent 4 januari, 1 februari, 1 maart

Voor alle andere data kun je terecht op de agenda van de Welldaad

Voor individuele coachtrajecten en kloosteractiviteiten kun je op afspraak starten.

Inspiratie

Innerlijk Kerst vieren

13 heilige nachten

       (druk op foto om filmpje te starten)

                zonsopgang

Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring