• Nieuwsbron
De Welldaad
December 2012
 

advent-960x350 Wat blijft december toch een bijzondere maand. Een maand van naar binnen keren, van terugkijken, van dankbaarheid, van vieren en van loslaten. Het is voor mij, in deze periode van het jaar,  iedere keer weer een uitdaging om voldoende rust te nemen. Blij met alle nieuwe opdrachten en klanten, wil ik dat nog wel eens vergeten. In mijn vorige nieuwsbrief schreef ik over de focus die ik leerde toepassen. Dat heb ik nu goed in praktijk kunnen brengen. Ik heb het multitasken achter me gelaten en leren leven in het nu.

Leven in het nu, vergt voor mij een goede planning en overzicht om de vele verschillende activiteiten die ik onderneem ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Niet alleen de planning voor mijn werk, maar ook de planning van mijn vrije tijd en oplaadmomenten. Het zien van de documentaire “Nooit meer slapen” heeft me daarbij enorm geholpen. Het heeft me helder gemaakt, hoe makkelijk 24 uur per dag beschikbaar zijn erin sluipt door telefoon, tablet en laptop, zonder dat je er erg in hebt.

Exemplarisch voor de noodzaak voldoende te rusten is het uitje met Nicole Dubois.
Jaarlijks hebben we een “werkuitje” om de afgelopen periode in het samenwerken te evalueren en plannen te maken voor de komende tijd. We zijn deze keer begonnen in de sauna en hebben ons volledig in de watten laten leggen met massage, gezichtsbehandeling en lekker eten. En na een heerlijke nachtrust kwamen bij het ontbijt de ideëen. Het stroomde als vanzelf uit ons. Twinkelende ogen, kloppende harten, volop bruisende energie. Tja en wat daaruit geboren gaat worden, dat hoor je in de lente ;-)!

Half december trek ik mij net als de natuur terug. Kom ik letterlijk tot stilstand om medio januari weer rustig aan op te starten. Ik wens jullie een mooie december maand toe. Vol verwachting wat 21-12-12 ons gaat brengen!

Veel lees plezier,
Margje 
 

Klooster io

De kloostergedachte krijgt steeds meer vorm. Zo heb ik de indeling van de website aangepast op de visie van het klooster en hebben Jan Maarten en ik de voorkamer omgebouwd tot een prachtige groepsruimte.

   12-D5F226B9-1427137-1280-100


Verschillende trainignen zoals  
Intuitie & Energie en Leven in Eigenheid krijgen vanaf deze plek vorm. Het voelt heel goed, niet alleen voor mij en Jan Maarten, maar ook voor de cursisten en niet te vergeten onze katten Sisa, Luna en Nelson. Ze zijn niet uit de ruimte weg te slaan ;-).
De beweging naar een andere plek is wat minder groot geworden, nu we de mogelijkheden van de Meidijk verder aan het onderzoeken zijn.
Bijzonder om te ervaren wat er gebeurt als je de vorm los durft te laten en op zoek gaat naar een andere/nieuwe. De aanmeldingstroom neemt gestaag toe met zeer diverse mensen die vanuit vitaliteit, bewustwording of zingeving zich gezien weten op deze plek.
Alle reden om dit verder vorm te geven in het nieuwe jaar met o.a. een Wilgenhut, waar ik me nu al op verheug! Mocht je mee willen helpen met bouwen, laat het me weten en dan maken we er in het voorjaar een mooie dag van!

wilgenhut

---------------

Leven met een leervraag

Wil jij komend jaar met focus en aandacht leren, werken en leven? Dan is deze 3-daagse wat voor jou!
Voor een ieder die al bekend is met een leervraag òf daar graag kennis mee wil maken, biedt De Welldaad een driedaagse training verspreid over het jaar (januari, juni en december). Naast het maken (dag 1), volgen (dag 2) en afronden (dag 3) van de leervraag, zijn deze dagen door de verschillende vormen (visualisatie, lichaamswerk en creativiteit) een bron van inspiratie om richting te geven aan je leven.

Meer info.  Start 18 januari.
                  Schelp_bij_de_zee_Small_Small

Trainingen in het
nieuwe jaar

Intuïtie en Energie I

Kennismakingsworkshop in het werken met energie.
  • Wil je bewust met je intuïtie leren omgaan?
  • Heb je last van vermoeidheid in grote gezelschappen of tijdens het winkelen?
  • Ben je nieuwsgierig naar jouw innerlijke energiebronnen?
  • Heb je behoefte aan innerlijke rust?
boeddha_handen_bergkristal

Intuïtie en Energie II

Voor iedereen die al kennis heeft gemaakt met werken met energie en op zoek is naar een verdiepingsslag.
Aan de orde komen:
  • Opfrissen vd basis beginselen
  • Ik en de ander
  • Kennismaking met Healing
Tijdens deze trainingen van 7 ochtenden maak je een reis langs de chakra’s, word je je bewust van jouw intuïtie en leer je deze in te zetten in het dagelijks leven.

Middels uiteenlopende oefeningen word je uitgedaagd gebruik te maken van je fysieke, emotionele, mentale en spirituele vermogens.
Start I&E I 9 februari, start I&E II 16 februari. Meer informatie vind je op Intuitie & Energie.

---------------

Leven in Eigenheid

Een 7-daags persoonlijk ontwikkeltraject verspreid over 4 maanden.
Herken je jezelf in:
• Je wilt volledig gebruik maken van je potentieel.
• Je bent op zoek naar je passie.
• Je bent op zoek naar balans in je leven.

Dan is deze 7-daagse coach intensive iets voor jou. Meer info vind je op Coach Intensive, start 15 februari.


Voorlopig voor de laatste keer

Coachen in EigenWijsheid

De co12779944_xl_2ach-opleiding "Coachen in EigenWijsheid" in co productie met Nicole Dubois wordt in februari voorlopig voor de laatste keer gegeven. Dus dit is je laatste kans! Tot het einde van het jaar is er een vroegboekkorting van € 250,-.
Coachen in EigenWijsheid :
start 8 februari , te Den Haag
 

Luchtig leven met Eten

Het afgelopen jaar heb ik mijn lichaam centraal gezet. Al jaren heb ik daar een haat liefde verhouding mee. Het zit me letterlijk en figuurlijk in de weg en ik had het verlangen weer vrij te kunnen bewegen. Daarnaast had ik het verlangen mijn eten terug te brengen naar wat ik werkelijk nodig heb, i.p.v. vanuit gewoonte. 

In dit proces werd ik benaderd door Bibi Claassen een klasgenootje van de Pulsar opleiding. Ook zij heeft een geschiedenis geworstel met eten, wat zij prachtig heeft omschreven in een blog.  Zij wilde een trainingsprogramma maken gestoeld op de Pulsar Visie waar eten een prominente rol heeft en vroeg mij samen met haar het programma vorm te geven. 

Hoewel ik niet heb geweigerd, merkte ik dat een volmondig JA lastig bleek. Wie ben ik, zelf nog zo bezig met worstelen, vallen en opstaan, zo zichtbaar grootlijvig, om zo’n training te kunnen verzorgen? En toch bleef ik aangehaakt en steeds enthousiaster over het programma en de samenwerking met Bibi. Inmiddels was ons team aangevuld met een gastvrouw in hart en nieren Hetty ten Holt.
Tot ik me realiseerde dat ik dit proces met niemand deelde. Zelfs mijn dierbaarste vriendinnen wisten niet dat ik met dit programma bezig was. Zoveel schaamte? Zoveel innerlijke twijfel? Is dit nou niet precies waar verslavingen over gaan? In het geheim worstelen met je gevoel. En toen wist ik zeker dat ik hier een rol in had als trainer. De behoefte om deze geheimhouding te doorbreken niet alleen voor mijzelf maar juist voor anderen die dagelijks stoeien op wat voor een manier dan ook met eten. En daarom presenteer ik hierbij vol trots deze mooie 5-daagse Training.

appel_hart


Herken je jezelf in:
• Vind je jezelf te dik, te dun, te licht of te zwaar?
• Stoei je dagelijks met calorieën en voel je je schuldig als je eet?
• Voel je je onzeker over je lichaam of je gewicht?
• Heb je het verlangen om dit te veranderen?

… dan is Luchtig Leven met Eten wat voor jou. Een programma dat je leert om vanuit je oprechte verlangen te ontdekken wat jij nodig hebt en welk leef- en eetpatroon daarbij past. Voeding (waaronder eten) vormt een integraal onderdeel van een gezond, gelukkig én luchtig leven: ga ontdekken wat dit voor jou betekent! 1e Programma is van zondag 20 - vrijdag 25 januari.

Lees over 13 heilige nachten en andere inspirerende onderwerpen op mijn blog, Blogbubbels, met persoonlijke ervaringen en tips!

Boeken Tips  

Je Levenswiel In Beweging + Cd   Femke Bloem

Ontdek Je Talenten En Passies Door Te Werken Met Het Keltisch Jaarwiel

jaarwiel_in_bewegingKen je dat, een boek al jaren in de kast hebben staan en dan opeens er door geraakt worden. Dit boek vind ik een mooie en praktische aanvulling op “Leven en werken in het ritme van de seizoenen.” van Jaap Voigt.
Het Keltisch jaarwiel heeft een heel eigen ritme. In een even natuurlijk ritme kijk je met dit boek aan de hand van de Keltische jaarfeesten naar je eigen leven en levensvragen. Door middel van oefeningen, vragen, visualisaties (gedeeltelijk ook op de cd), schrijven en kunstzinnig uitwerken van wat je ervaart, word je je bewust van je leven op dit moment en breng je je levenswiel in beweging. Het biografisch werken en schrijven om steeds terugkerende patronen in je leven te ontdekken en hier verandering in te brengen, was nog niet eerder zo toegankelijk en zo inspirerend.
Femke Bloem combineert de vragen van een traditioneel loopbaanbegeleidingtraject met de jaarfeesten uit de hekserijtraditie. Een formule waarmee de lezer de rode draad in zijn leven kan ontdekken om, indien nodig, bij te kunnen gaan sturen.


Net als vele andere vrouwen ben ik afgelopen periode in de ban geweest van 50 Tinten Grijs, maar ja om dat nu als tip te geven in deze rubriek gaat me toch iets te ver ;-) Vandaar deze, een boek wat me heeft geraakt. Van de schrijfster "Haar naam was Sarah" zijn ook andere boeken uitgekomen die zeer de moeite waard zijn o.a. deze:

Het huis waar jij van hield

Tatiana De Rosnay

het_huis_waar_jij_van_hieldEen Parijse vrouw vecht voor haar huis vol herinneringen.

Parijs, tweede helft 19de eeuw. Door de ambitieuze stadsvernieuwingen van baron Haussmann verdwijnen er complete wijken van de kaart. De huizen van duizenden Parijzenaars worden onteigend. Ondertussen kabbelt het leven van Rose Bazelet rustig voort, ze leest Le Petit Journal en maakt wandelingen in de tuinen rond het Palais du Luxembourg.

Tot de dag waarop de noodlottige brief komt: haar huis ligt op het tracé van de boulevard Saint-Germain en moet worden afgebroken. Haar wereld dreigt in te storten, maar Rose bindt de strijd aan met de prefect en met de keizer, om het familiebezit te redden, het huis dat een angstvallig bewaard geheim herbergt.


Licht op Granaat

De kracht van edelstenen

Edelstenen stralen en dat maakt dat ik ze zo aantrekkelijk vind. Ze stralen energie uit. Iedere steensoort heeft een andere trilling en geeft dus ook andere informatie in die trilling door. De informatie van de steen is constant, terwijl wij als mens uit balans kunnen raken en van trilling kunnen veranderen. Als dat gebeurt, ervaren wij klachten en kunnen we zelfs ziek worden.

granaat

Wij zijn in staat de informatie die de steen uitstraalt te ontvangen om zo de balans in ons lichaam te herstellen.
Er zijn verschillende manieren waarop we de werking van de steen merken, zo kan je de steen dragen in een sieraad op je huid, plaatsen op een plek in de ruimte, of je kan water drinken waar de informatie van de stenen in zit.

In de komende nieuwsbronnen wil ik steeds 1 steen speciaal in het zonnetje zetten om jullie kennis te laten maken met deze magische werking. Deze keer is dat de granaat.

Granaat

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en denkpatronen worden verminderd.
Fysiek vergroot granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart, en longen.

De Verwenbron heeft een mooie collectie edelstenen. O.a. deze zelf ontworpen hanger van de vuurgodin met kleine granaatjes:

IMAG0392

Edelstenen kunnen nooit een bezoek aan een arts vervangen, wel kan het ondersteunend werken.
Bij klachten altijd eerst een arts raadplegen.
 
                                       maya_kalender

Sieraden Party

Sieraden_party

Graag kom ik met unieke sieraden bij je thuis. Een avondje puur genieten.
Jij organiseert een party voor minimaal 6 personen met een hapje en een drankje èn een gezellige sfeer.
Ik zorg voor prachtige sieraden van halfedelstenen en andere natuurlijke producten, die je tegen contante betaling kan kopen. Daarnaast maak ik op verzoek sieraden op maat.

De datum en tijden spreken we in onderling overleg af.
Als dank voor de organisatie mag jij, als gastvrouw, voor 10% van de omzet van de party, sieraden uitzoeken.

Inspiratie

Oh meisje

Esther Groenewegen

      Oh_meisje

(klik op de foto om de film te starten)


Nieuwsbron

Elk seizoen geef ik een nieuwsbron uit. Met deze nieuwsbrieven wil ik jouw inspiratiebron prikkelen.

Nieuwsbron archief

In het archief kun je de vorige edities
van de Nieuwsbron bekijken.

nieuwsbrief vb

 

 

 

 

 

 

Naar het archief

De Welldaad

Meidijk 17
5305 VJ ZUILICHEM
(nabij Zaltbommel) 
06 - 4831 6746

info@dewelldaad.nl

 Facebook 34   LinkedIn 34   Instagram 341

 

 

 

 

 

 

 

 


Privacy verklaring